پیشنهاد احداث یادبود حماسه پدخندق در مناطق عملیاتی جنوب

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: یادبود حماسه پد خندق جهت معرفی حماسه عاشورایی رزمندگان استان در این مقاومت جانانه در مناطق عملیاتی جنوب پیشنهاد داده شده است.
کد خبر: ۷۴۶۴۷۲
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۶ - 15May 2025
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از کهگیلویه و بویراحمد، نشست هم اندیشی پیرامون پیشنهاد احداث یادبود حماسه شهدای پد خندق استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور سرهنگ پاسدار «سلمان خواست خدایی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد، «فتاح محمدی» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، سرتیپ پاسدار حاج «عوض شهابی‌فر» از فرماندهان دفاع مقدس و جبهه مقاومت، همرزم حاج «قاسم سلیمانی»، سرتیپ دوم پاسدار «حسن حکمتیان» فرمانده تیپ ۴۸ فتح استان کهگیلویه و بویراحمد و سروان پاسدار «داوود پرندوار» مدیر دانش و پژوهش تیپ ۴۸ فتح استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
 
پیشنهاد یادبود حماسه پدخندق در مناطق عملیاتی جنوب
 
سرهنگ پاسدار «سلمان خواست خدایی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست، اظهار داشت: استان ما در دوران دفاع مقدس نقش برجسته‌ای داشته و همین افتخار ما را بس که رزمندگان ما از اولین‌ها بودند که با تفنگ‌های شخصی در روز‌های اول، برای جلوگیری از هجوم سراسری ارتش بعث عراق عازم جبهه‌های جنگ شدند و در هشت سال دفاع مقدس حضورشان اثرگذار و نمایان بود و افتخار این را دارند که جزء آخرین رزمندگانی باشند که با مقاومت فداکارانه در پد خندق در تاریخ ایران عزیز ماندگار شدند.
 
وی افزود: از ۴۱۰ شهید در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر،۵ شهید متعلق به استان کهگیلویه و بویراحمد است که باید یه این مهم به خوبی پرداخته شود.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تا زمانی که تیپ ۴۸ فتح در دفاع مقدس تشکیل شد، بچه‌های دلاور این استان با حضور چشمگیر در یگان‌های رزم و حضور در عملیات‌های مختلف نقش بسیار ارزشمندی داشتند.
 
پیشنهاد یادبود حماسه پدخندق در مناطق عملیاتی جنوب
 
سرهنگ خواست خدایی عنوان کرد: نقش استان در دفاع مقدس از دید فرماندهان در دستور کار است که آینده در موزه دفاع مقدس و مقاومت استان در قالب تابلو به نمایش گذاشته می‌شوند.
 
وی به حماسه پد خندق توسط رزمندگان استان اشاره و اضافه کرد: رزمندگان استان در حماسه پدخندق در جزیره مجنون با شرایط بسیار سخت، مقاومت کردند که در تاریخ هم به ثبت رسیده و سند این ادعا فرمایشات رهبر مقام معظم انقلاب (مدظله العالی) مبنی بر اینکه «یک گردان از تیپ فتح در مقابل یک لشکر عراق مقاومت کردند».
 
سرهنگ خواست خدایی به پیشنهاد ساخت یادبود پد خندق در مناطق عملیاتی جنوب، که محل تردد اردو‌های راهیان نور از مناطق جنگی خواهد شد، اشاره کرد و ادامه داد: پد خندق به عنوان یک سنبل مقاومت برای استان ما است و هدف ما از این کار تشریح حماسه آفرینی‌های رزمندگان در این مناطق است، به خصوص عملیات خیبر، بدر و نقش دلاور مردان استان کهگیلویه و بویراحمد به نمایش گذاشته خواهد شد.
 
پیشنهاد یادبود حماسه پدخندق در مناطق عملیاتی جنوب
 
این مسئول بر مکاتبات و آمادگی لازم جهت ساخت این یادمان تاکید کرد و گفت: چنانچه این یادمان ساخته شود، عملیات‌ها اعم از خیبر، بدر و ... که در منطقه بوده است در یادمان موردنظر، اجرا می‌شود.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با عنایات خداوند متعال و همکاری همه ادارات، نهادها، سازمان‌های لشکری وکشوری و با محوریت و پشتیبانی استانداری استان شاهد اجرایی شدن این امر مهم باشیم.
 
در ادامه سرتیپ پاسدار «عوض شهابی فر» از فرماندهان دفاع مقدس و جبهه مقاومت و از همرزمان سپهبد شهید سردار دل‌ها حاج «قاسم سلیمانی» و سردار حکمتیان فرمانده تیپ ۴۸فتح، به نقش رزمندگان استان در کردستان و دوران پر افتخار دفاع مقدس پرداخت و افزود: این کار مهم و اثر گذار با حمایت‌های مسئولان استانی بویژه استاندار محترم برای ترویج فرهنگ جهاد و شهادت در کشور اجرایی شود. 
 
«فتاح محمدی» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، پیشکسوت و آزاده دفاع مقدس در ادامه این نشست ابراز داشت: باید از تمامی ظرفیت‌ها در جهت تبیین دفاع مقدس استفاده شود.
 
محمدی گفت: دفاع مقدس یک فرهنگ ماندگار است که باید به نسل‌های آینده برای جلوگیری ازتحریف و توطئه‌های دشمنان، انتقال داده شود.
 
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد ضمن تشکر و سپاس از پیگیری‌های اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان و تیپ ۴۸ فتح، تصریح کرد: این آمادگی وجود دارد که در مکان پیشنهادی یادبود پدخندق ساخته شود و کاروان‌های راهیان نور که از این یادبود بازدید می‌کنند به خوبی با نقش استان در دوران دفاع مقدس آشنا شوند.
 
پیشنهاد یادبود حماسه پدخندق در مناطق عملیاتی جنوب
 
سروان پاسدار «داوود پرندوار» مدیر دانش و پژهش تیپ ۴۸ فتح استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اضافه کرد: ایجاد یادمان پد خندق برای همه اقشار به خصوص جوانان و شناخت معارف جنگ استان و نقش رزمندگان به واسطه حضور در مناطق دفاع مقدس امری ضروری است.
 
حماسه پدخندق برگ زرینی در تاریخ کهگیلویه و بویراحمد است که تیرماه سال ۶۷ در جزیره مجنون رخ داد و رزمندگان در این عملیات غرورآفرین حضور گسترده و نقش محوری داشتند به طوری که ۸۷ نفر از رزمندگان استان به شهادت رسیدند و ۷۸ نفر نیز از سوی دشمن اسیر شدند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار