امامیان: نسل امروز تشنه شنیدن حقایق است

یکی از بازماندگان زندان دوله‌تو گفت: نسل امروز تشنه شنیدن حقایق است. اگر حقیقت را نگوییم، آن را خواهیم کشت و بر گردن ماست که آن را بیان کنیم. ناگفته‌های زندان دوله‌تو بسیار زیاد است و در یکی دو جلد کتاب جمع نمی‌شود.
کد خبر: ۷۴۷۱۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۸ - 17May 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، آیین رونمایی از کتاب «زندان دوله‌تو» خاطرات اسرای سرزمین بی‌غروب زندان «دوله‌تو» که به قلم «رضا رستمی» توسط انتشارات «سرو» منتشر شده است، عصر امروز (شنبه) در غرفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت در نمایشگاه کتاب برگزار شد.

امامیان: نسل امروز تشنه شنیدن حقایق است/ ناگفته‌های زندان «دوله‌تو» با یکی_ دو جلد کتاب تبیین نمی‌شود

«علیرضا سلیمی» مدیر انتشارات سرو در ابتدای این مراسم اظهار داشت: ما امسال با ۱۳۵ عنوان کتاب در نمایشگاه حضور داشتیم که استقبال خوبی از آن شد و ۲۷ عنوان کتاب برای اولین بار به نمایشگاه ارسال شدند که کتاب «زندان دوله‌تو» یکی از آنهاست.

وی افزود: «رضا رستمی» نویسنده این کتاب از علاقه‌مندان این حوزه است و موضوع تمام کتاب‌های او، کردستان و اتفاقات این خطه در دوران دفاع مقدس هستند.

در ادامه سردار «مهدی امیریان» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و مقاومت اظهار داشت: یکی از وظایف ما در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت هم در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و هم در سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و مقاومت، پرداختن به موضوعات از تاریخ دفاع مقدس است که کمتر بدانها پرداخته شده است. یکی از وظایف ذاتی ما این است که نیم‌نگاهی هم به بخش‌هایی از تاریخ دفاع مقدس داشته باشیم که کمتر در موردشان صحبت شده و مردم آن را می‌دانند. 

وی افزود: بخشی از این تاریخ کمتر دیده که در مورد کردستان است (که نسبت به خوزستان کمتر به آن پرداخته شده) موضوع «زندان دوله‌تو» است که بسیار شیرین و خواندنی است و اتفاقاتی در آنجا افتاد که امروز حرفی برای گفتن دارد.

امیریان گفت: موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کتابی را با عنوان «زندان دوله‌تو» کار کرده است که امروز با حضور سردار امامیان و افرادی از همان مکان برگزار می‌شود. البته در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم با این افراد گفت‌وگو خواهد شد.

در ادامه سردار امامیان، یکی از بازماندگان زندان دوله‌تو اظهار داشت: جا دارد که پیش از پرداختن به قضیه زندان «دوله‌تو»، جای شهدا را خالی کنیم. 

وی افزود: مسائل مربوط به این زندان بعد از ۴۵ سال که از این واقعه می‌گذرد، تازه آشکار شده است و اراده‌ای هم برای کشف این مسائل وجود نداشت.

امامیان گفت: زندان «دوله‌تو» سال ۱۳۵۸ از اسرا شکل گرفت و حزب منحله دموکرات و کوموله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، پادگان‌های مستقر در کردستان را تصرف کردند و تمام مهمات و امکانات را هم برای خود برداشتند و از ابتدا علیه نظام جمهوری اسلامی آغاز به کار کردند.

وی افزود: خاطرات ما در طول این چندین سال مغفول واقع شد. البته جسته و گریخته نوشتارهایی در مورد زندان دوله‌تو نوشته شده‌اند، اما کتابی در این خصوص نوشته نشد، ولی به‌کمک بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس پیگیری‌هایی در این خصوص انجام شد.

امامیان گفت: در خصوص زندان «دوله‌تو» دو فیلم به نام‌های «زندان دوله‌تو» و «اتاق شماره ۱» ساخته شده است که البته بخشی از وقایع زندان به تصویر کشیده‌اند و تمام آن نیست. اینها باید برای نسل امروز و نسل آینده بازگو شود. مردم باید بدانند که حزب دموکرات و... کردستان را آباد نکردند؛ بلکه آنجا را تخریب کردند.

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که زندان «دوله‌تو» تبدیل به یادمانی شود که مردم به آنجا بیایند و به‌وسیله راویان از اتفاقاتی که در این مکان افتاده است، مطلع شوند.

امامیان گفت: زمانی که فتنه ۱۴۰۱ پیش آمد، بهترین زمان برای تبیین افکار کوموله و دموکرات بود و ما می‌توانستیم آنها را بازگو کنیم. 

این بازمانده زندان دوله‌تو ادامه داد: نسل امروز تشنه شنیدن حقایق است. اگر حقیقت را نگوییم، آن را خواهیم کشت و بر گردن ماست که آن را بیان کنیم. ناگفته‌های زندان دوله‌تو بسیار زیاد است و با یکی_دو جلد کتاب جمع نمی‌شود.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار