تشکیل کارگروه ویژه پیگیری مسائل مناطق آزاد دوغارون و سرخس

استاندار خراسان رضوی گفت: تشکیل کارگروه ویژه پیگیری مسائل مناطق آزاد تجاری-صنعتی دوغارون و سرخس در این استان ضروری است.
کد خبر: ۷۴۷۳۳۰
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۸ - 18May 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «غلامحسین مظفری» استاندار خراسان رضوی در نشست بررسی آخرین وضعیت مناطق آزاد دوغارون و سرخس اظهار داشت: گذرگاه‌های مرزی خراسان رضوی از ارکان توسعه استان هستند و برای بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های این مناطق، تشکیل کارگروه ویژه برای پیگیری مسائل آنها ضرورت دارد.

تشکیل کارگروه ویژه پیگیری مسائل مناطق آزاد دوغارون و سرخس

وی با تأکید بر اهمیت تعامل و هماهنگی بین‌بخشی میان دستگاه‌های مستقر در مرز‌ها گفت: هرگونه مانع‌تراشی و دخالت‌های خارج از وظایف قانونی، غیرقابل‌قبول است.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در گذرگاه‌های مرزی که سازمان منطقه آزاد مستقر است، قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی حاکم است و اختیارات قانونی برای تصمیم‌گیری دارد.

مظفری با اشاره به فرصت‌های همکاری منطقه‌ای افزود: ایجاد مناطق آزاد تجاری مشترک با کشور‌های افغانستان و ترکمنستان در دوغارون، سرخس و خواف می‌تواند مسیر تعاملات اقتصادی ایران با همسایگان را تسهیل کند که این موضوع از طریق وزارت اقتصاد و وزارت امور خارجه در حال پیگیری است.

وی با اشاره به رفع موانع ترانزیت و صادرات کالا تصریح کرد: ضریب حساسیت به مسائل مرزی کم است و هرگاه مشکل یا موضوعی پیش بیاید، به سراغ آن می‌رویم.

استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: مدیران اجرایی می‌بایست با استدلال منطقی و بر پایه واقعیت‌ها، راهکار‌هایی را به نهاد‌های بالادستی پیشنهاد کنند و حتی با اختیاراتی که دارند، تصمیمات سازنده بگیرند.

این مقام مسئول با اشاره به لزوم گفت‌وگوی مستمر میان مسئولان مرزی با تجار، رانندگان و فعالان اقتصادی گفت: این جلسات باید منجر به تدوین راهکار‌هایی عملی برای تسهیل در انتقال کالا در مرز‌ها شود.

مظفری تأکید کرد: خراسان رضوی در مسیر راهگذر‌های بین‌المللی قرار دارد و انسجام مدیریتی می‌تواند مزیت‌های این موقعیت را فعال کند. 
وی همچنین خواستار تجهیز گمرکات استان به فناوری‌های نوین نظارتی شد.

در ادامه این نشست، «رضا جمشیدی» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به برخی مشکلات ساختاری در دوغارون بیان داشت: تعارض منافع میان نهاد‌های اجرایی و امنیتی بعضاً منجر به نارضایتی رانندگان و بازرگانان می‌شود.

حسین جمشیدی فرماندار تایباد نیز با اشاره به آغاز فعالیت رسمی سازمان منطقه آزاد دوغارون در جوار افغانستان، از برگزاری جلساتی با متقاضیان داخلی و خارجی برای جذب سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: محصورسازی و احراز مالکیت پهنه هشت هزار و ۷۰۰ هکتاری منطقه آغاز شده و به‌زودی کاربری‌ها برای سرمایه‌گذاری مشخص خواهد شد.

وی ادامه داد: گمرک جمهوری اسلامی ایران می‌بایست اختصاص کد گمرکی این منطقه آزاد تجاری را تسریع کند؛ زیرا بسیاری از تقاضا‌های سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی معطل واگذاری زمین است.

مجید بیکی فرماندار سرخس نیز با اشاره به اهمیت نگاه راهبردی به مناطق آزاد گفت: تشکیل کارگروه ویژه می‌تواند با هم‌افزایی بین مدیران، نقاط قوت و ضعف این مناطق را شناسایی کند. وی همچنین از آمادگی فرودگاه بین‌المللی سرخس برای آغاز فعالیت مجدد با حضور یکی از شرکت‌های هواپیمایی خبر داد.

وی با اشاره به فعال‌سازی فرودگاه سرخس ادامه داد: این فرودگاه بین‌المللی با استقرار یکی از شرکت‌های هواپیمایی آمادگی و ظرفیت کامل را برای فعالیت مجدد دارد و به منظور تسهیل در پروازها، حدود ۸۰ درصد بلیط‌های آن چارتری شده است.

در پایان، محمود سیادت رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان خواستار تشکیل کارگروه با اختیارات تام شد و تأکید کرد: در مرز دوغارون موانع زیادی بر سر راه صادرات و ترانزیت کالا است و نیازمند مدیریت واحد هستیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار