دکتر حسن محمدپور معاون آموزش و تحقیقات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان قم در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در قم اظهار داشت: کلان پروژۀ این معاونت در سال جاری، بر تأکید مقام معظم رهبری، تدوین و تألیف دانشنامۀ دفاع مقدس است.
وی افزود: این دانشنامه با حمایتهای مادی و معنوی استاندار قم و رئیس شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم، فرماندهان نیروهای مسلح استان و مدیران ادارات و نهادهای استان به سرانجام میرسد.
تألیف کتابهایی با محتوای سبک زندگی شهدا، تاریخ شفاهی ایثارگران دوران دفاع مقدس، ترجمۀ کتابهای دفاع مقدس به زبانهای عربی و انگلیسی و دهها پروژۀ طراحی إلمانها و فضاسازی با نمادهای جهاد و شهادت در حال انجام است.
وی گروههای «شهدا و اشخاص»، «جغرافیا و نظامی» و «فرهنگی، سیاسی و اجتماعی» را سه گروه علمی مهم دانشنامه دانست و عنوان کرد: بیش از ۵۰ محقق و همکار در نگارش این بخشها مشارکت دارند.
مدیر دانشنامۀ دفاع مقدس استان قم افزود: با بررسیهای به عمل آمده تا کنون نزدیک ۱۰۰۰ مدخل برای دانشنامه احصا شده است.
وی تصریح کرد: یکی از تفاوتهای این دانشنامه با سایر دانشنامهها، مشکلات عمیق در تهیه پروندۀ علمی مدخلهاست، با توجه به اینکه بیش از چهار دهه از دوران دفاع مقدس گذشته، دستیابی به مستندات کار سختی است و خیلی از شاهدان و راویان به شهادت رسیدهاند و برخی مستندات هم به دلیل درگذشت وابستگان درجه یک شهدای گرانقدر، در دسترس نیست.
محمدپور ضمن تشکر از همراهی و همکاری ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس، محققین و مؤلفین همکار، مسئولان استان اعم از نظامی و ادارات دولتی و مؤسسات فرهنگی، ابراز امیدواری کرد: ان شاءالله این همکاریها ادامه داشته باشد و فرماندهان، سرداران، امیران، رزمندگان، ایثارگران و خانوادههای معظم شهدا و مطلعین این حوزه اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم را مخصوصا در تهیه مستندات یاری نمایند تا با لطف خداوند بزرگ و ساحت قدسی ائمه معصومین علیهمالسلام و ارواح پاک شهدای گرانقدر، رشادتها و ایثارگریهای بزرگان شهر کریمه اهل بیت و مهد انقلاب به درستی در تاریخ ثبت و ضبط شود.
انتهای پیام/