به گزارش خبرنگار دفاعپرس از همدان،« محسن معصومعلیزاده» مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: محل یادمان شهدای بمباران استادیوم قدس همدان، که یکی از نمادهای مظلومیت مردم در دوران جنگ تحمیلی به شمار میرود، روز گذشته با تأیید شورای ثبت آثار غیرمنقول دفاع مقدس بهعنوان سومین اثر مرتبط با دفاع مقدس این استان، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
وی با بیان اینکه این مکان یادآور بمباران خونین نماز جمعه روز قدس در تیرماه ۱۳۶۱ است، افزود: این اثر با تمرکز بر محل بمباران روز جمعه ۲۵ تیر ۱۳۶۱، هماکنون در حال دریافت شماره رسمی ثبت ملی است. در جریان آن بمباران، نماز جمعه به امامت آیتالله نوری همدانی در حال برگزاری بود که بر اثر حمله هوایی رژیم بعث عراق، بیش از ۱۰۰ نمازگزار روزهدار به شهادت رسیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان،با اشاره به اهمیت این واقعه تاریخی گفت: این حمله در پاسخ به حضور پرشور مردم همدان در راهپیمایی روز قدس صورت گرفت. رژیم بعث عراق، پس از شکست در عملیات رمضان که با نقشآفرینی سه گردان نصر، فتح و خندق از همدان همراه بود، تهدید به بمباران کرده بود.
وی افزود: با وجود تهدیدها، مردم همدان راهپیمایی روز قدس را باشکوه برگزار کردند. پس از بمباران نیز، نماز جمعه ناتمام به مسجد جامع منتقل شد و با حضور گسترده مردم، مراسمی پرشورتر از پیش ادامه یافت.
معصومعلیزاده گفت: یادمان شهدای بمباران در ورودی استادیوم طراحی شده و با هدف حفظ خاطره شهدا و انتقال روایت تاریخی به نسلهای آینده ساخته شده است.
وی با بیان اینکه اسم این استادیوم پیش از آن «آزادی» بود و پس از واقعه به «شهدای قدس» تغییر نام یافت، گفت: استادیوم قدس، که قدمتی ۶۰ ساله دارد، در دهه ۸۰ با انتقال تیم پاس به همدان بازسازی شد و اکنون بیشتر برای رقابتهای ورزشی استانی و پایه مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان، تاکید کرد: از میان بیش از ۴۲ هزار اثر ثبتشده در فهرست ملی، تنها ۱۱۹ اثر به دفاع مقدس مربوط میشود و ثبت چنین آثاری برای پاسداشت تاریخ مقاومت ضروری است.
وی در بخشی دیگر از سخنانش عنوان کرد؛ همچنین در مراسمی، از لوح ثبت دو اثر دیگر دفاع مقدس همدان شامل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس و مقاومت همدان و ایستگاه ارتباطات ماهوارهای شهید قندی اسدآباد رونمایی شد
معصومعلیزاده توضیح داد: مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس با شماره ثبت ۳۴۳۴۳، در زمینی به وسعت ۷۵۰۰ متر مربع در میدان فلسطین همدان قرار دارد و شامل نمایشگاهی از آثار، اسناد، تصاویر و تجهیزات دفاع مقدس است که مفاهیم ایثار و مقاومت را روایت میکند.
وی ادامه داد: ایستگاه شهید قندی اسدآباد نیز با شماره ثبت ۳۴۳۳۷، نخستین ایستگاه رسمی ماهوارهای کشور محسوب میشود که در سال ۱۳۵۱ آغاز بهکار کرد. این مرکز در ۲۲ آذر ۱۳۶۷ هدف حمله هوایی قرار گرفت و شماری از کارکنان آن از جمله شهید علیحیدر جمشیدی خسروی به شهادت رسیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان، متذکر شد: ثبت ملی این آثار، گامی در راستای حفظ حافظه جمعی و ارج نهادن به حماسههای مردم همدان در دوران دفاع مقدس بهشمار میرود.
انتهای پیام/