به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، نشست مشورتی در مورد دومین دوره رویداد گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب با حضور جمعی از نخبگان دانشگاهی و فرهنگی با هدف بررسی سازوکارهای مناسب در تعاملات فرهنگی بین کشور ایران با سایر کشورهای جهان عرب و فعالسازی ظرفیتهای علمی و دانشگاه برگزار شد.
«محمدعلی ربانی» مدیر کل همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست بر اهمیت گفتوگوهای نخبگانی و علمی تأکید کرد و آن را ضرورتی اساسی برای توسعه روابط فرهنگی و علمی میان جمهوری اسلامی ایران با کشورهای جهان عرب دانست.
ربانی ضمن اشاره به موضوعاتی چون مشارکت نهادهای علمی در تقویت رویکرد تمدنی و تمدن نوین اسلامی در گفتوگوهای ایران و جهان عرب، اصلاح روشها و رویکردها در تعاملات علمی فرهنگی را مورد تأکید قرار داد و ضمن اشاره به برگزاری نشستهای مشورتی با نمایندگان مراکز علمی و دانشگاهی و حتی آسیبشناسی عملکرد گذشته، خاطرنشان کرد: مجموعه ضرورتها و شرایط منطقهای و بینالمللی بر اهمیت و اولویت توسعه گفتوگوهای علمی فرهنگی و تعاملات نخبگانی با جهان عرب حکایت دارد و این بهدلیل اولویتهای همسایگی تأثیر آنها در جهان اسلام است.
مدیرکل همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بازیگری چالش برانگیز و ضد ایرانی قدرتهای فرامنطقهای در جهان عرب و رویکردهای تهدیدانگارانه حاکم بر مناسبات ایران و جهان عرب را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب میتواند روایتهای فرهنگی و تمدن را که اعتمادساز بودهاند و ظرفیت خلق ارزشهای مشترک را با بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و علمی فعال کنند.
ربانی سپس گفت: این نشست نشاندهنده عزم جدی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای پیگیری موضوعات مهم گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب به کمک بهرهگیری از ظرفیتهای موجود است.
وی در ادامه به تشریح برنامههای پیش روی حوزه گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب پرداخت و تأکید کرد که بهدنبال فعالسازی دبیرخانه تخصصی در این حوزه هستیم.
در بخش دیگری از این نشست هر یک از نمایندگان دانشگاهها و همچنین مدیران و کارشناسان حوزه عربی به طرح نقطهنظرات و پیشنهادات خود در حوزه گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب پرداختند. حمایت از فعالسازی دبیرخانههای موضوعی دوجانبه و گروههای اجتماعی زنان و جوانان، اجراییسازی توافقات راهاندازی سایتها فصلنامهها و سایر همکاریها بخشی از موضوعات مطرح شده در این بخش بود.
بررسی طرحها، برنامههای پیشنهادی و نحوه مشارکت نهادها از جمله مباحث دیگر مطرح شده در این نشست مشورتی بود. ضمن اینکه در پایان جلسه پیشنهاداتی در مورد همافزایی در تعاملات فرهنگی با جهان عرب و توجه به ظرفیت دانشجویان شاغل به تحصیل در ایران با موضوع تعاملات فرهنگی و بهرهگیری از ظرفیتهای آنها مطرح شد.
همچنین، استفاده از ظرفیتهای نخبگانی، دانشگاهی و مجامع علمی در روابط فرهنگی بهویژه در برپایی هفتههای فرهنگی جشنوارهها و استفاده از ظرفیت زنان در تعاملات گفتوگو محور همراه با تلاش در فعالسازی انجمنهای علمی- ادبی بخش دیگری از پیشنهادات مطرح شده در این نشست بود.
انتهای پیام/ 118