فراخوان هشتمین سوگواره ملی عکس «قاب شیدایی» استان کردستان

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان از انتشار هشتمین فراخوان سوگواره ملی عکس «قاب شیدایی» خبرداد و گفت: هنرمندان تا ۶ مرداد ماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه این سوگواره ارسال کنند.
کد خبر: ۷۵۹۱۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۸ - 30June 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، اسعد فرهادی صبح امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگاران رسانه‌ها با اشاره به برگزاری ۷ دوره موفق سوگواره «قاب شیدایی» که با استقبال بسیار خوب هنرمندان مواجه شده اعلام کرد: دوره هشتم این سوگواره با همکاری و مشارکت حوزه هنری، شورای اسلامی و شهرداری بیجار، فرمانداری شهرستان بیجار، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و اداره کل تبلیغات اسلامی کردستان در سه بخش اصلی، جنبی و ویژه و با دبیری عکاس توانمند کردستانی «عمران کامیاب» مردادماه ۱۴۰۴ در بیجار برگزار می‌شود.
 
فراخوان هشتمین سوگواره ملی عکس «قاب شیدایی» استان کردستان
 
وی افزود: تلاش خواهیم کرد تا گام هشتم سوگواره را با کمک هنرمندان این عرصه محکم‌تر برداریم تا بار دیگر از دریچه لنز دوربین و نگاه هنرمندانه عکاسان توانمند سرزمینمان گوشه‌هایی کوچک و قابل‌بیان از عرض ارادت مردمان ایران زمین به ساحت والای سیدالشهدا را برای ثبت در تاریخ به یادگار بگذاریم.
 
فرهادی در خصوص بخش‌های این سوگواره تصریح کرد: بخش اصلی سوگواره با عنوان «روایت محرم» شامل تمامی مراسم‌های عاشورایی در سراسر ایران و تمامی حواشی و جوانب آن باتوجه‌به جنگ اخیر ایران و رژیم غاصب اسرائیلی است.
 
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان ادامه داد: تمام اتفاقات و حواشی حین اجرای مراسم، دسته‌های عزاداری، فضاسازی‌ها، ایستگاه‌های صلواتی، کفشداری و توزیع نذری و... را در بر می‌گیرد. این بخش شامل دو زیربخش «تک عکس» و «مجموعه عکس» است که هریک به‌صورت مستقل داوری خواهد شد و نفرات اول تا سوم مشخص خواهند شد.
 
وی افزود: بخش جنبی برای اولین‌بار در این دوره از سوگواره به عکس‌های قدیمی و کهن اختصاص پیدا کرده است که شامل بازه زمانی ایام انقلاب اسلامی به قبل است.
 
هنرمندان توجه داشته باشند که در این بخش، امکان تولید اثر جدید، وجود ندارد و باید با زحمت و دقت به جست‌و‌جو و جمع‌آوری این آثار از کنج پستو‌ها و لابه‌لای آلبوم‌های قدیمی پرداخت. این بخش باتوجه‌به این‌که تأمین‌کننده بخشی از سابقه و هویت تاریخی مراسم عاشورا است از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.
 
فرهادی ادامه داد: در این بخش ارسال‌کننده اثر صاحب اثر شناخته شده و تلاش خواهد شد آثار این بخش در قالب مجموعه‌ای ماندگار منتشر شود. 
 
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در خصوص بخش ویژه این سوگواره گفت: این بخش مختص به عاشورا در شهرستان بیجار (گلگیران بیجار) خواهد بود که در دو بخش مجموعه عکس و تک عکس به‌صورت مستقل داوری و جوایز ارزنده‌ای را هم خواهد داشت و هنرمندان عکاس از تمام نقاط ایران می‌توانند در این ایام به ثبت این آیین بپردازند.
 
وی تصریح و تأکید کرد: در دو بخش روایت محرم و بخش ویژه آثاری داوری خواهند شد که مربوط به آیین‌های عزاداری مردم ایران در محرم سال جاری باشد و آثار مربوط به دوره‌های قبلی داوری نخواهند شد که تشخیص آن برعهده دبیرخانه سوگواره خواهد بود.
 
فرهادی در خصوص مجموعه عکس‌ها در دو بخش اصلی و ویژه گفت: مجموعه عکس جمع تک عکس‌هایی پراکنده نیست که در کنار هم قرار گرفته باشند؛ هرگاه عکاس نتواند با یک عکس مقصودش را بیان کند یا موضوع چنان گسترده باشد که با یک عکس نتوان تمام جنبه‌های آن را نشان داد، عکاس از مجموعه عکس استفاده می‌کند.
 
برای شرکت در این بخش تعداد عکس‌ها باید بین ۷ تا ۱۴ عکس باشد؛ سوژه مشخصی را دنبال کرده و با پیوند موضوعی یا بصری موجود بین عکس‌ها، موضوع موردنظر را به نحو کامل‌تری تبیین و تصویر نمایند.
 
وی افزود: هر مجموعه عکس باید دارای بیانیه شخصی (Statement) عکاس و در حدود ۱۰۰ کلمه باشد که همراه عکس‌ها ارسال شود. آثار فاقد بیانیه در داوری شرکت داده نخواهد شد.
 
فرهادی در خصوص قوانین این سوگواره هم گفت: دبیرخانه سوگواره، ارسال‌کننده را صاحب اثر می‌شناسد و در صورت اثبات خلاف آن، اثر مربوطه را از مسابقه حذف نموده، و گزارش تخلف را برای طی مراحل قانونی به مراجع ذی‌صلاح ارائه خواهد داد.
 
برگزارکننده مجاز است که از آثار ارسالی برای انتشارات، اطلاع‌رسانی و تبلیغات و ارتقای سطح هنری هیئت‌های مذهبی استفاده نماید.
 
ویرایش آثار می‌بایست مستند بوده، عکاسان و صاحبان آثار از هرگونه دست‌کاری که جنبه مستند بودن عکس را مخدوش سازد جداً باید اجتناب کنند. 
 
تمامی آثار ارسالی به‌غیر از آثار قدیمی باید تولید سال جاری باشند و آثار تولیدی سال‌های قبل توسط دبیرخانه از داوری حذف می‌شوند.
 
آثار قدیمی به‌صورت اسکن شده با ذکر سال، مکان و در صورت امکان معرفی عکاس و افراد مشهور ارسال شود و دراین بخش برگزیده ارسال‌کننده اثر خواهد بود.
 
هر عکاس می‌تواند در هر بخش ۵ اثر به‌صورت تک عکس در مجموع ۱۵ اثر به با حجم ۲ مگابایت و فرمت JPEG و اندازه عکس ضلع کوچک ۲۰۰۰ پیکسل به‌صورت رنگی و یا سیاه‌وسفید به دبیرخانه جشنواره از طریق ایمیل به نشانی Ghabeshaidaee۸۶۸@gmail.com ارسال کنند.
 
آثار باید با فرمت jpg باشد. هنرمند متعهد می‌شود درصورتی‌که اثرش جهت انتشار در کتاب منتخب شد فایل raw اثر را برای دبیرخانه ارسال نماید.
 
بنا بر تشخیص هیئت داوران عکس‌هایی که ویرایش اثر با سیستم‌های نرم‌افزاری، بیش از حد متعارف باشد پذیرفته نخواهند شد.
 
در هنگام ارسال آثار نام و نام خانوادگی عکاس، تاریخ تولد، کد ملی و شماره تماس در فایلی جداگانه الزامی است. 
 
دبیرخانه سوگواره ارسال‌کننده عکس را صاحب اثر می‌شناسد و در هر مرحله از جشنواره اگر مشخص گردد اثر ارسال شده متعلق به ارسال‌کننده نیست آن اثر حذف می‌شود، چون ارسال اثر به منزله پذیرش مقررات سوگواره است.
 
وی گفت: مهلت ارسال آثار ۶ مردادماه ۱۴۰۴ (این زمان به‌هیچ‌وجه تمدید نخواهد شد) و در تاریخ ۹ و ۱۰ مرداد داوری آثار انجام خواهد شد و از ۱۹ تا ۲۶ مردادماه نمایشگاه آثار برگزار و برگزیدگان در مراسمی در ۱۹ مردادماه هم‌زمان با افتتاحیه نمایشگاه معرفی و تجلیل خواهند شد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار