آغاز پایش سلامت حجاج در فارس

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به آغاز پایش دو هفته‌ای وضعیت سلامت زائران حج تمتع در استان فارس، نسبت به احتمال بروز بیماری‌های تنفسی و گوارشی در میان حجاج هشدار داد و از خانواده‌ها خواست نکات بهداشتی را در مراسم استقبال رعایت کنند.
کد خبر: ۷۶۰۰۳۳
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۸ - 04July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از فارس، مهدی نجات مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز  با بیان اینکه برخی بیماری‌های عفونی ممکن است تا چند روز بدون علامت در بدن باقی بمانند، اظهار داشت: زائران حج لازم است تا دو هفته پس از بازگشت از سفر، مراقبت‌های بهداشتی لازم را جدی بگیرند.

آغاز پایش سلامت حجاج در فارس

 
وی با تأکید بر اهمیت پیشگیری از شیوع بیماری در این دوره، افزود: حجاج به‌ویژه در صورت داشتن علائم بیماری، باید از برگزاری مراسم و دیدار‌های گسترده با خانواده و بستگان پرهیز کرده و تماس‌های نزدیک نظیر روبوسی را به حداقل برسانند.
 
مدیر پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اجرای طرح کشوری مراقبت از بیماری‌های واگیر در میان زائران حج تمتع ۱۴۰۴ گفت: این طرح از ۲۱ خرداد تا هفت تیرماه اجرایی شده و در جریان آن، ۷۵ هزار و ۴۸۱ نفر از زائران ورودی به کشور تحت پایش و مراقبت بهداشتی قرار گرفتند.
 
نجات با اشاره به تجمع گسترده زائران از کشور‌های مختلف در مراسم حج، بیان کرد: خطر انتقال انواع بیماری‌های عفونی در چنین شرایطی افزایش می‌یابد و به همین دلیل باید با هوشیاری کامل نسبت به مراقبت‌های پس از بازگشت اقدام شود.
 
وی شایع‌ترین بیماری‌هایی که ممکن است زائران به آنها مبتلا شوند را بیماری‌های حاد تنفسی مانند کووید-۱۹، آنفلوآنزا و همچنین بیماری‌های گوارشی دانست.
 
این مقام مسئول از زائران خواست در صورت بروز نشانه‌هایی مانند تب، سرفه و گلودرد، ضمن رعایت آداب تنفسی، استفاده از ماسک و پرهیز از تماس نزدیک با دیگران، در صورت شدت گرفتن علائم، به پزشک مراجعه کنند.
 
وی همچنین افزود: در صورت مشاهده علائمی مانند تب همراه با دانه‌های پوستی، نشانه‌های گوارشی، یا تب همراه با خونریزی، مراجعه فوری به مراکز درمانی الزامی است و فرد بیمار باید تا زمان بهبودی کامل، تماس با سایر افراد را محدود کند.
 
نجات از آغاز پایش وضعیت سلامت حجاج توسط بهورزان و مراقبان سلامت در شهرستان‌های استان فارس خبر داد و گفت: این طرح به‌مدت دو هفته و به‌صورت تماس تلفنی با زائران در حال اجراست و طی آن وضعیت سلامت افراد به‌طور روزانه بررسی می‌شود.
 
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی رسوم استقبال از حجاج، تصریح کرد: مردم از ذبح دام در معابر عمومی خودداری کرده و فقط از مراکز دارای مجوز دامپزشکی برای تهیه دام و انجام ذبح استفاده کنند.
 
وی ادامه داد: گوشت تازه باید حداقل ۲۴ ساعت پیش از مصرف در یخچال نگهداری شود و اعضای داخلی نظیر جگر به مدت ۴۸ ساعت در یخچال قرار بگیرد.
 
نجات همچنین بر لزوم رعایت نکات ایمنی در زمان ذبح تأکید کرد و گفت: استفاده از دستکش، ماسک، شیلد و چکمه در هنگام ذبح دام ضروری است تا از انتقال احتمالی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام جلوگیری شود.
 
انتهای پیام /
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار