عاشورا در کردستان تجلی‌گاه وحدت شیعه و سنی و عشق به امام حسین(ع) بود

عاشورا در کردستان تجلی‌گاه وحدت شیعه و سنی و نمایانگر عشق پیروان راستین اسلام به امام حسین (ع) بود. در روزگاری که مظلومیت، نام و نشانی نداشت و ظلم در لباس دین تاج‌گذاری کرده بود، خورشیدی از دل حجاز طلوع کرد که پرتو عدالتش تا ابد بر تارک تاریخ خواهد درخشید. عاشورای حسینی به حقیقت رشادتی است که مرز‌های تاریخ را درنوردید و جهانی شد.
کد خبر: ۷۶۰۴۹۶
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۸ - 06July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، امروز، همزمان با عاشورای حسینی، مردم کردستان اعم از شیعه و سنی، با حضور در مراسم عزاداری اوج ارادت به امام حسین (ع) و یاران باوفایش را به نمایش گذاشتند.
 
عاشورا در کردستان تجلی‌گاه وحدت شیعه و سنی و عشق به امام حسین(ع) بود
 
مردم سنندج هم‌زمان با مردم کردستان و ایران با حضور در هیئات و دسته‌های عزاداری به عزاداری پرداختند و در سوگ سرور و سالار شهیدان اشک ماتم ریختند.
 
از صبح امروز دستجات عزاداری از میدان آزادی به طرف خیابان فردوسی و حسینیه شهر سنندج به راه افتادند و مداحان با نوحه‌خوانی، دستجات سینه‌زن و زنجیرزن را همراهی می‌کردند.
 
حضور پررنگ مردم اهل سنت در کنار برادران و خواهران شیعه خود با پخش نذری، شربت و خرما، ارادتشان به خاندان پیامبر اکرم (ص) را نشان دادند و جلوه‌ای زیبا از وحدت و همبستگی اسلامی در این خطه از کشور را به نمایش گذاشتند.
 
این حضور پرشور، بیانگر عشق عمیق مردم کردستان به اهل بیت (ع) و مظلومیت امام حسین (ع) است که مرز‌های مذهبی را درنوردیده و همه مسلمانان این دیار را در سوگ فرزند پیامبر (ص) به هم رسانده است.
 
برپایی موکب‌هایی برای خدمت‌رسانی به عزاداران و عاشقان امام حسین (ع) و نوحه‌خوانی به زبان کردی یکی از تفاوت‌های عزاداری عاشورای امسال در سنندج بود.
 
طشت‌گذاری سریش‌آباد، علم‌گردانی در قروه، گل‌گیران بیجار و برپایی خیمه از آیین‌های سنتی کردستان در ایام محرم و به‌خصوص در تاسوعا و عاشورای حسینی است.
 
در روزگاری که مظلومیت، نام و نشانی نداشت و ظلم در لباس دین تاج‌گذاری کرده بود، خورشیدی از دل حجاز طلوع کرد که پرتو عدالتش تا ابد بر تارک تاریخ خواهد درخشید. 
 
عاشورا، به حقیقت فقط یک حادثه نیست؛ فریادی ا‌ست علیه ستم که در طول قرن‌ها، مرز‌های مذهب، قومیت و جغرافیا را درنوردیده و امروز، زبان مشترک همه آزادگان شده است؛ حتی آنان که با ظاهر متفاوت، اما دل در گرو حسین (ع) دارند.
 
روایت‌هایی از اهل سنت، به‌ویژه علمای برجسته مناطق کردنشین ایران، گواهی می‌دهند که ارادت به امام حسین (ع) یک ارادت فرامذهبی و انسانی است.
 
در روزگار تفرقه‌ها و مرز‌های خودساخته، یاد حسین بن علی (ع) همچنان، چون پرچمی افراشته، دل‌ها را به هم نزدیک می‌کند. نه تنها شیعیان، بلکه اهل سنت نیز با نگاهی سرشار از احترام و تأثر، از عاشورا می‌گویند؛ از رشادتی که مرز‌های تاریخ را درنوردید و جهانی شد.
 
ماموستا عبدالسلام محمدی، از علمای برجسته اهل سنت و امام جمعه شهر دهگلان، با اشاره به جایگاه والای امام حسین (ع) گفت: «امام حسین (ع) از بزرگان اهل بیت پیامبر اسلام (ص) است. پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: حسن و حسین سرور جوانان اهل بهشت هستند.»
 
او به روایتی تأثربرانگیز اشاره کرد: «زمانی که حسین (ع) کودکی خردسال در آغوش پیامبر بود، جبرئیل نازل شد و خاک کربلا را، که به خون او رنگین خواهد شد، به پیامبر نشان داد. این خبر، اشک از دیدگان پیامبر جاری کرد.»
 
ماموستا محمدی، با نگاهی تاریخی به واقعه عاشورا، تصریح کرد: کربلا لکه ننگی در کارنامه امویان بود. شهادت فرزند پیامبر، صفحه‌ای سیاه در تاریخ اسلام رقم زد. امام شافعی می‌فرماید: هرگاه از سال ۶۱ هجری و شهادت حسین (ع) سخن به میان می‌آید، خواب از چشمانم می‌پرد.
 
وی با تأکید بر پیام‌های قیام گفت: ایستادگی در برابر ظلم، احیای امر به معروف و نهی از منکر، اصلاح دینی، و مقابله با بدعت‌ها از آموزه‌های ماندگار عاشوراست. امروز نیز، مردم ایران اسلامی از همان الگو بهره می‌گیرند.
 
سیدمیلاد حسنی، از علمای اهل سنت کردستان، با اشاره به اهداف قیام حسینی گفت: امام حسین (ع) برای به‌دست گرفتن قدرت قیام نکرد، بلکه هدفش اصلاح امت جدش و احیای شریعت اسلامی بود. او بار‌ها یزید را پند داد، اما چون نتیجه‌ای نگرفت، خود به سوی کوفه رفت.
 
وی اضافه کرد: قیام حسین (ع) الگویی برای همه آزادی‌خواهان است هر جا ندای عدالت‌خواهی بلند شود، نام حسین (ع) نیز آنجاست.
 
ماموستا جهانبخش رحیمی، امام جمعه موقت کامیاران، با ارج نهادن به شخصیت امام حسین (ع)، می‌گوید: امام حسین نماد واقعی امر به معروف و نهی از منکر بود. پیامبر اسلام (ص) حتی در نماز نیز احترام و محبت ویژه‌ای به حسن و حسین (ع) داشتند. محبت به اهل بیت از اصول ایمان ماست.
 
وی با اشاره به جایگاه امام حسین (ع) نزد پیامبر (ص) اظهار داشت: پیامبر فرموده‌اند: حسین از من است و من از حسین. محبت او، محبت خداست.
 
ماموستا سید احمد حسینی، امام جمعه زرینه، با یادآوری لحظه‌های پرشکوه عاشورا گفت: شهادت حسین (ع) مصیبتی بزرگ برای امت اسلامی بود. اما این مصیبت در دل خود پیامی بزرگ داشت: تسلیم نشدن در برابر ظلم.
 
وی افزود: امام حسین (ع) با توکل بر خدا، با دل و جان به میدان رفت؛ همان‌گونه که پیامبر اسلام و حضرت ابراهیم (ع) در بزنگاه‌های تاریخ، توکل را بر شمشیر ترجیح دادند.
 
ماموستا عزیز امیری، از علمای اهل سنت قروه، عاشورا را فرصتی برای احیای دین دانست و گفت: ماه محرم، ماه خداست. امام حسین (ع) در این ماه قیامی الهی را رقم زد که همچنان الهام‌بخش جوامع اسلامی است.
 
وی افزود: صبر، پایداری و فداکاری حسین (ع)، میراثی است که امروز هم ما را در برابر ظلم‌های زمانه، از استکبار جهانی گرفته تا طاغوت‌های محلی، مقاوم نگه داشته است.
 
ماموستا جمال کریمی، از علمای اهل سنت بانه، اظهار داشت: کنیه حسین (ع)، عبدالله بود و پیامبر (ص) نام او را با دستان مبارک خود برگزید. ایشان فرمودند: هر که حسین را دوست داشته باشد، خدا نیز او را دوست خواهد داشت.
 
وی با اشاره به عظمت شخصیت امام حسین (ع) گفت: «عاشورا فقط یک حادثه نیست؛ یک حقیقت جاری است که ما را به سمت آزادی، عزت، و وفاداری به اصول دین می‌خواند.»
 
عاشورا، نه یک صفحه از تاریخ، بلکه قطعه‌ای زنده از وجدان مسلمانان است؛ آتشی که در دل‌های بیدار روشن است. از دهگلان تا زرینه، از قروه تا بانه، علمای اهل سنت، با شور و احترام، از حسین بن علی (ع) گفتند؛ از عطری که برادری می‌آفریند و از نوری که راه وحدت را روشن می‌سازد. عاشورا، نه فقط برای سوگ که برای سرفرازی است.
 
در زمانه‌ای که شکاف‌ها زبان می‌سازند، حسین (ع) هنوز با سکوت مظلومانه‌اش فریاد می‌زند: «اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید.»
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار