به گزارش خبرنگار بینالملل
دفاعپرس، از زمان عملیات «وعده صادق۱» تا کنون بیش از ۳۰ شهروند اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدهاند که غافلگیری و نگرانی رژیم صهیونیستی را از وسعت عملیات جاسوسی ایران در سرزمینهای اشغالی بهدنبال داشته است.
روزنامه انگلیسی گاردین با مطالعه اسناد دادگاه جواسیس ایران در رژیم صهیونیستی، در گزارشی به روشهای به کارگیری شهروندان اسرائیلی توسط دستگاه اطلاعاتی ایران پرداخته است.
بر اساس این گزارش، جذب جواسیس با ارسال پیامهایی از حسابهای کاربری ناشناس در شبکههای اجتماعی آغاز و در ابتدا به سوژهها پیشنهاد شده که در ازای انجام ماموریتهای کوچک، پول دریافت کنند؛ اما دامنهی این همکاری به مرور با انجام ماموریتهای حساس و پیچیدهتری در ازای دستمزدهای بهتر، گسترش یافت.
بر اساس اسناد دستگاه قضایی اسرائیل، اگرچه فعالیتهای جاسوسی جامعه اطلاعاتی ایران ظرف سالهای گذشته هنوز به ترور مقامات اسرائیلی منجر نشده، اما این کارزار جاسوسی به جمعآوری دادههایی بسیار مهم درباره اهداف راهبردی در سرزمینهای اشغالی انجامید که در جریان جنگ ۱۲ روزه توسط موشکهای بالستیک نیروی هوافضای سپاه پاسداران با خاک یکسان شد.
بر اساس اطلاعات مندرج در کیفرخواست متهمان به جاسوسی برای ایران، ارتباطگیری با سوژهها با استفاده از شبکههای اجتماعی و بویژه تلگرام صورت گرفته است. در برخی موارد یک حساب کاربری به نام «آژانس خبری» در اولین پیام خود از سوژه پرسیده است: «آیا اطلاعاتی در مورد جنگ دارید؟ ما آمادهایم تا آن را بخریم.»
پیام مشابه دیگری توسط حساب کاربری «تهران-قدس» برای برخی یک سوژهی فلسطینی - اسرائیلی ارسال شده که میگوید: «آزادی قدس، مسلمانان را متحد میکند. اطلاعات مربوط به جنگ را برای ما ارسال کنید.»
این پیامها شامل لینکی در تلگرام بوده که با کلیک روی آن گفتوگوی جدیدی آغاز و در صورت جذب سوژه، پرداخت دستمزد وی از طریق پیپال یا ارزهای دیجیتال انجام میشد.
بهعنوان نمونه از یک سوژه به عنوان اولین ماموریت خواسته شده تا در ازای مبلغ هزار دلار وضعیت جاسازی یک کیف سیاه در یکی از پارکهای اسرائیل را بررسی و نتیجه را در قالب ویدئو ارسال کند. این سوژه در ادامه ماموریتهای مقدماتی دیگری از جمله پخش شبنامه، نصب پوستر و شعارنویسی علیه نتانیاهو را بر عهده گرفت.
وی در ادامه ماموریت پیدا کرد تا از خانه یک دانشمند هستهای شاغل در موسسه وایزمن عکاسی و در ادامه از خود این موسسه جاسوسی کند. موسسه وایزمن یکی از مهمترین اهداف ایران بود که با موشک فتاح نابود شد. تردیدی وجود ندارد که تصاویر ارسالی از سرزمینهای اشغالی لازمهی هدفگیری دقیق موسسه مذکور با موشکهای قدرتمند ایران بود.
سوژه بعدی یک شهروند دوتابعیتی اسرائیلی-آذربایجانی است که برای عکاسی از تاسیسات حساس اسرائیل استخدام شد و جاسوسی برای ایران را به شغل خانوادگی خود تبدیل کرد. او از تاسیسات بندری حیفا، پایگاه هوایی نواتیم، باتریهای گنبد آهنین در نقاط مختلف سرزمینهای اشغالی و پایگاه اطلاعاتی گلیلوت عکاسی کرد؛ تمام این تاسیسات در جریان جنگ ۱۲ روزه با موشکهای مهیب ایرانی در هم کوبیده شد.
ارزیابی شین بت حاکی از این است که ایران در مرحلهی پیشین، با سرمایهگذاریهای کمریسک بهدنبال جذب سوژههای باکیفیت بوده است. در میان سوژههایی که ایران به خدمت گرفته، علاوه بر یهودیان دوتابعیتی، شهروندان یهودی درجه یک هم مشاهده میشود. در مجموع جامعه اطلاعاتی ایران در جذب مزدورانی که در ازای دریافت پول، اطعات حساس و میدانی را جابجا کردهاند، موفق ظاهر شده است.
اسناد و بازجوییهای صورت گرفته از متهمان جاسوسی حاکی از این است که تلاشی دامنهدار از سوی جامعه اطلاعاتی ایران برای اعدام انقلابی مقامهای ارشد رژیم صهیونیستی و در رأس آنها بنیامین نتانیاهو در جریان است.
انتهای پیام/ 944