آداب و رسوم جبهه/ آداب سفره

رزمندگان اسلام برای غذا خوردن و بر سر سفره نشستن، همچون بسیاری دیگر از کارهایی که در جبهه‌ها انجام می‌دادند، آداب و رسوم خاصی داشتند.
کد خبر: ۷۶۰۷۴۲
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۲ - 11July 2025

گروه ساجد دفاع‌پرس: زندگی در جبهه‌ها صفایی خاص و آداب و رسومی برگرفته از فضای جنگی آمیخته با فرهنگ ایرانی اسلامی ما داشت؛ بنابراین در چنین فضایی بود که فرهنگ دفاع مقدس شکل گرفت؛ فرهنگی ارزشمند که بسیاری از مؤلفه‌های آن، بعد از پایان جنگ تحمیلی هشت‌ساله نیز ماندگار شد.

آداب سفره

«آداب سفره» یکی از آداب و رسوم رزمندگان در جبهه‌ها بود که چگونگی آن در کتاب «فرهنگ جبهه» چنین تشریح شده است: آن‌چه از آداب سفره و غذا خوردن و آشامیدن جزو سیره‌ معصومان (ع) است و امروز به بخشی از آن بهداشت تغذیه می‌گویند، در جبهه نیز بسیار رعایت می‌شد. از لقمه‌ کوچک گرفتن و خوب جویدن غذا و خوراک و نوشیدنی داغ ننوشیدن تا ندمیدن نَفَس بر آب و مزمزه کردن و به سه نوبت آشامیدن آن؛ از شروع کردن طعام به نام خدا و شکر نعمت او گفتن در هر لقمه، تا شستن دست قبل و بعد از غذا؛ از ابتدا و انتهای طعام به نمک کردن، تا نخوردن سیر و پیاز مخصوصاً شب‌ها؛ از سخن نگفتن [۱] هنگام غذا خوردن، تا پر نکردن معده از غذا و به همین ترتیب سایر آداب و سنن، مثل حرف نزدن موقع غذا خوردن و جریمه شهرداری آن روز قرار دادن برای فرد خاطی.

آداب و رسوم جبهه/ آداب سفره

[۱]: در بعضی یگان‌ها رسم بود که کاسه‌ای سر سفره قرار می‌دادند و هر کس به ازای حرفی که موقع خوردن غذا پیش می‌کشید، باید مبلغی در آن ظرف می‌انداخت؛ البته صلوات هم گاهی جای پول را می‌گرفت.

منبع: کتاب فرهنگ جبهه

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار