به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار محمدرضا نقدی صبح امروز شنبه طی یک نشست خبری با موضوع "اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی" ضمن تبریک خلق حماسه سیاسی انتخابات 24 خرداد گفت: این انتخابات منشاء روی آوردن ملتهای دنیا به الگوی نظام اسلامی بود.
وی افزود: حماسه سیاسی فقط به انتخابات محدود نمیشود و حتما مردم در ادامه نیز باید گامهای بزرگی را در جهت رسوایی استکبار بردارند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه ملت ایران منتظر تحقق حماسه اقتصادی مانند حماسه سیاسی هستند، گفت: همانگونه که حماسه سیاسی با حضور آحاد ملت محقق شد، حماسه اقتصادی هم با حضور همه جانبه مردم محقق میشود. هرچند که معتقدیم حماسه اقتصادی فقط روابط اداری و رفت و آمدهای دیپلماتیک نیست. بلکه حضور پرشور همه مردم را میطلبد.
نقدی براین اساس تصریح کرد: اگر امروز به مردم رجوع کنیم و از آنها در خصوص مشکلات سوال کنیم، بیش از 70 درصد مردم گرانی و بیکاری را دو مشکل اساسی عنوان خواهند کرد.
وی اضافه کرد: حل هر کدام از این دو مشکل خصوصیات خاص خود را میطلبد، چرا که اگر بخواهیم مشکل گرانی را حل کنیم، ممکن است بیکاری به دلیل نقدینگی زیاد افزایش پیدا کند و یا اینکه اگر مشکل بیکاری را حل کنیم، ممکن است گرانی تشدید شود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزایش رونق تولید را از جمله بهترین راه حلهای حل دو مشکل بیکاری و گرانی عنوان کرد و افزود: باید با عرضه محصول بیشتر، از گرانیهای موجود در بازار کاسته شود و بخصوص در بحث امنیت غذایی و تامین غذای مناسب برای مردم، محصولات مناسبی وارد بازار شوند.
سردار نقدی با تاکید بر قطع وابستگی به فروش نفت خام برای رونق تولید ملی اظهار داشت: باید تصور فروختن نفت خام با قیمت مناسب را از بین ببریم و برهمین اساس برنامههای مدونی در دستور کار است که این برنامهها در قالب بسیج سازندگی که 12 سال از عمر آن میگذرد، آغاز شده است.
وی بر همین اساس به کارهای انجام شده بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در سال 91 حدود یک میلیون و 600 هزار نفر بسیجی به مناطق محروم اعزام شدند. حدود 62 فقره بیمارستان صحرایی و 40 بیمارستان غیرقابل بهرهبرداری به ظرفیت کامل رسیدهاند. حدود 8300 تیم پزشکی به روستاها اعزام شدند و انواع خدمات جراحی و درمانی را به مردم ارائه دادند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بسیج کمک به دولت را وظیفه خود میداند، بر توجه دولت جدید به استفاده از ظرفیتهای بسیج و فعالیت آن تاکید کرد و افزود: بسیج هیچ نوع تصدیگری را در حوزههای اقتصادی نخواهد داشت و صرفا استعدادهای مورد غفلت واقع شده را شناسایی کرده و آن را به نهادهای مختلف معرفی خواهد کرد.
نقدی در ادامه به برنامههای بسیج در استفاده از ظرفیتهای مورد غفلت واقع شده در کشور اشاره و تصریح کرد: یکی از این ظرفیتها که مورد غفلت واقع شده، استفاده مناسب از چاههای آب است. ما حدود 500 هزار چاه آب داریم که میتوان از آن در بخشهای مختلف به مانند تولید استخرهای پرورش ماهی استفاده کرد تا تولید شیرآلات در کشور به دو برابر برسد.
وی با بیان اینکه با استفاده از این طرح حدود 20 هزار شغل در کشور ایجاد میشود، از ایجاد 3500 واحد تکثیر مرغ و ماکیان توسط بسیج خبر داد و افزود: مهمترین کاری که بسیج در دستور کار خود قرار خواهد داد تغییر رویکرد جهادی و سازندگی در مسئله علمی کردن کشاورزی و دامپروری است و برنامههای مختلفی را برای تحقق این امر پیشبینی کرده اهست.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تاکید بر اینکه ظرفیت بسیج متعلق به انقلاب و مردم ایران است، گفت: امیدواریم که دولت جدید به مانند دولتهای گذشته در استفاده از ظرفیتهای بسیج غفلت نکند و دقت بیشتری را برای فعال کردن این ظرفیتها به کار گیرد. چرا که دولت میتواند تحول بزرگی را در اقتصاد به وجود آورد که یکی از این راهها برای این تحول بزرگ مسئله علمی کردن اقتصاد است.
نقدی بر همین اساس از طرح جدید بسیج همگام با کشاورز در سال جاری خبر داد و افزود: هفته گذشته نهاد جدید سازمان بسیج مهندسین کشاورزی با مدیریت آقای جهانسور اعلام موجودیت کرد که استفاده از تمامی نخبگان کشاورزی را در دستور کار خواهد داشت.
وی با تاکید بر کاستن فاصله بین کشاورزان و کشاورزان نمونه به عنوان یکی از مسئولیتهای بسیج مهندسی کشاورزی از پیشنهاد خود به صدا و سیما در جهت ایجاد شبکه کشاورزان و دامداران خبر داد و گفت: امیدواریم از سوی رسانه ملی شبکه ویژهای برای کشاوزان اختصاص یابد تا بتوانیم از ظرفیت این قشر عظیم نیز برای شکوفایی اقتصاد کشور استفاده کنیم. چرا که یکی از مصداقهای بارز در خلق حماسه اقتصادی است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه نحوه تعامل خود با دولت احمدینژاد را در جهت استفاده از ظرفیتهای بسیج چگونه ارزیابی میکنید، گفت: همکاری ما با دولت احمدینژاد خوب بوده است، به خصوص جا دارد که از دولت احمدینژاد در توجه به اردوهای هجرت تشکر کنم که جهش بلندی را در فعالیتهای بسیج به وجود آورد و آن را از سطح نازل به سطح چشمگیری ارتقاء داد.
وی با بیان اینکه در کنار این تشکل گلهای را نیز از دولت احمدینژاد داریم، افزود: گله ما این است که ما طرحهای علمی خوبی را در اقتصاد مقاومتی و حماسه اقتصادی تقدیم دولت کردیم، اما آنها فقط در نشستها و جلسات از این طرحها استقبال کردند و در عرصه عمل کاری را انجام ندادند. اما جا دارد ما به خاطر حمایتی خوبی که از ما داشتند از دولت احمدینژاد تشکر کنیم.
نقدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دیداری را با رئیس جمهور منتخب در جهت نحوه تعامل بسیج با دولت وی خواهید داشت یا خیر، گفت: ما از دولت جدید تقاضا داریم که از طرحهای بسیج استفاده کند و ظرفیتهای بسیج که همان ظرفیت خودشان است مورد استقبال قرار دهند، چرا که وقتی از کابینه 70 میلیونی صحبت میکنیم، یعنی اینکه باید از همه ظرفیتهای کشور استفاده کرد.
وی افزود: اگر زمان اقتضاء کند در موقع خود دیداری را نیز با رئیس جمهور منتخب در جهت استفاده از ظرفیتهای بسیج خواهیم داشت.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه شما چه میزان تسهیلات برای این کارها پیشبینی کردهاید و آیا این طرحهای اعلام شده فقط مربوط به روستاهاست گفت: ما حدود 550 هزار میلیارد تومان تسهیلات از بانکها برای اجرای این طرحها گرفتهایم.
وی افزود: این طرحها فقط معطوف روستاها نیست و در شهرها و در بخش خانهداری که بسیج زنان مسئولیت آن را برعهده دارد طرحهایی را خواهیم داشت.
خبرنگاری از سردار نقدی پرسید که آیا این فعالیت بسیج موازیکاری با وزارت جهاد کشاورزی به حساب نمیآید، گفت: بسیج مواضعکاری انجام نمیدهد ما امتداد جهاد کشاورزی هستیم و بسیج اهل مواضعکاری نیست.
وی اضافه کرد: ما تمام کارها و فعالیت خود را با هماهنگی و تعامل بین بسیج و جهاد کشاورزی انجام میدهیم و در کارهای خود از کارشناسان جهاد کشاورزی نیز استفاده میکنیم و حتی این سرفصلهای ارائه شده با توصیههای خود جهاد کشاورزی انجام شده است.
سردار نقدی با اشاره به اینکه بسیج امتداد تمامی نهادهای کشور است و هر دستگاهی که بیشتر عرضه داشته باشد میتواند از ظرفیتهای آن به نحو احسن استفاده کند، در پاسخ به این سوال که بسیج در این طرحها حضور فیزیکی خواهد داشت، افزود: ما برای آموزش و ترویج کمکهای تخصصی حضور فیزیکی خواهیم داشت، اما برای انجام اقدامات لازم نیازی بر حضور فیزیکی بسیج نیست، زیرا ما اهل تصدیگری نیستیم و خود اهالی آن مناطق میتوانند در انجام اقدامات خودمختار باشند.
وی با بیان اینکه بسیج هیچ زمینی را در هیچ نقطه کشور تملک نکرده است، در پاسخ به این سوال که آیا شما به ظرفیتهای دیپلماتیک در جهت خلق حماسه اقتصادی معتقد هستید، گفت: ما به دنبال اقتصاد پایدار هستیم. اقتصادی که متکی به استعدادهای ملی باشد و هرگونه تغییرات مثبت و منفی آنی در اقتصاد را از بین ببرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: اقتصادی که تنها مبتنی بر روابط خارجی باشد، به سادگی موجب تغییرات میشود و با کوچکترین نسیم ملایم همه برنامهها به هوا میرود. البته نیاز به صادرات هم داریم که کشورهای بهرهبردار آن نیز مشخص هستند و امیدواریم که در دولت جدید که رئیس جمهور سیاستهای منطقهای را در اولویت قرار داده است در تبادل با کشورهای منطقه این ظرفیت را به کار گیرد.
نقدی تصریح کرد: بحث این است که اقتصاد با ظرفیتهای بومی و ذاتی یک ملت شکوفا میشود و تصور این که اگر تحریمها از بین برود تمام مشکلات اقتصادی از بین میرود، درست نیست. چرا که به عنوان مثال معضل بیکاری هیچ وقت با برداشتن تحریمها حل نمیشود، بلکه باید تولید بالا برود.
وی تصریح کرد: شکوفایی اقتصادی ایران وابسته به قطع وابستگی به فروش نفت خام است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین درباره علت عدم صدور بیانیه بسیج در کشته شدن شیعه مصری نیز گفت: بسیج در همه موارد بیانیه صادر نمیکند و البته علت آن سیاسی نیست. چرا که تصورمان این است در حدی که آن موضوع ظرفیت داشته باشد باید بیانیه صادر کنیم. درباره شهید شیخ شحاطه نیز شخصیتهای مختلف موضع جدی و لازم را گرفتند و نیاز نبود که همه نهادها صددرصد مواضع یکسان را تکرار کنند.
وی افزود: عدم صدور بیانیه به معنای بیتفاوتی این نهاد در این اقدام تروریستی نیست.
نقدی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا از ظرفیتهای طلاب در اردوهای جهادی استفاده خواهید کرد، گفت: ما به همه گروههای جهادی این توصیه را کردهایم که حتما همراه خود یک روحانی داشته باشند و بر همین اساس در سال گذشته حدود 6 هزار و 44 نفر طلاب در قالب گروههای جهادی به سراسر کشور اعزام شدند.
وی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه از دولت جدید درخواست داریم که توجه ویژهای را به بحث تولید کنندگان روستایی به عنوان یک مطالبه جدی توجه کند، افزود: حقیقتا سهم تولید کننده در سود محصول پایین است و باید آن را بالا برد و امیدواریم با طرحی مناسب نیز در حل این مشکلات جدی باشیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفان خاطرنشان کرد: بنده دست کمک و نیاز رابه همه رسانهها در جهت تحقق طرحهای اقتصادی بسیج دراز میکنم و امیدوار هستم که همه با کمک یکدیگر درجهت حل مشکلات اقتصادی مردم قدمهای خوبی را برداریم.