۹ درصد از برنامه سه‌ساله تولید انرژی تجدیدپذیر خراسان رضوی تا پایان امسال محقق می‌شود

جانشین ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی گفت: آنچه امروز به‌عنوان هدف ۲۷۰ مگاوات برای سال جاری تعیین شده، معادل ۹ درصد هدف سه ساله سه هزار مگاواتی استان است که با تلاش و همکاری، دور از دسترس نخواهد بود.
کد خبر: ۷۶۱۱۰۶
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۰ - 09July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «جواد خدایی» جانشین ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی در نخستین گردهمایی فعالان صنعت نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان، اظهار داشت: تصمیم‌گیری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر، نیازمند اشراف بر همه جوانب از جمله گاز، سوخت مایع، آب و زیرساخت‌ها است.

۹ درصد از برنامه سه‌ساله تولید انرژی تجدیدپذیر خراسان رضوی تا پایان امسال محقق می‌شود

وی ادامه داد: آمار‌ها از رشد جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر حکایت دارد؛ در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۱۳ گیگاوات ظرفیت جدید در دنیا ایجاد شده که حدود ۹۰ درصد آن مربوط به چین بوده است. این امر نشان می‌دهد تحقق اهداف کشور در افق ۱۴۰۶ از جمله تولید سه هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر، کاملاً شدنی است.

جانشین ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی ادامه داد: ما نباید اجازه دهیم پروژه‌های استراتژیک به دلیل عدم هماهنگی یا بی‌انگیزگی زمین بخورد. آنچه امروز به‌عنوان هدف ۲۷۰ مگاوات برای سال جاری تعیین شده، معادل ۹ درصد هدف سه ساله سه هزار مگاواتی استان است که با تلاش و همکاری، دور از دسترس نخواهد بود.

خدایی با تأکید بر اهمیت آگاهی، گفت: سرمایه اصلی ما در این مسیر نه صرفاً پول و نه تنها توان فنی، بلکه آگاهی و باور به تحقق‌پذیری این اهداف است. همه بازیگران این عرصه، از مجریان و تولیدکنندگان تا مشاوران و سرمایه‌گذاران، باید به سهم خود وارد میدان شوند. نباید اجازه داد پروژه‌های بزرگ‌مقیاس از دست استان خارج شود؛ این پروژه‌ها بستر توسعه فناوری و اشتغال در استان خواهند بود.

وی با اشاره به واگذاری هزاران هکتار زمین در دهه ۹۰ برای ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر که اجرایی نشد، تصریح کرد: تجربه‌های گذشته نیاز به آسیب‌شناسی دارد. برخی زمین‌ها واگذار شده، اما کار موثری در آنها صورت نگرفته است. ما به‌صورت جدی نسبت به بازپس‌گیری این اراضی ورود خواهیم کرد و تقاضا داریم این موضوع با جدیت دنبال شود. در استان اجازه نمی‌دهیم حتی یک متر زمین واگذارشده بدون بهره‌برداری باقی بماند.

جانشین ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر خراسان رضوی گفت: یکی از اقدامات مهم اخیر، تفویض فرایند‌های مرتبط با توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به استان بوده که پس از کشاکش‌های فراوان محقق شد. اکنون باید فهرست کامل اختیارات لازم برای استان تهیه شود تا این مسیر تداوم یابد.

خدایی ادامه داد: در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی سقفی نیز استان پیشتاز بوده است. تا پایان سال ۱۴۰۲، ۵۲ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۹ مگاوات رسید. از ابتدای سال جاری نیز ۲۰ مگاوات دیگر وارد مدار شده است. این پیشرفت‌ها مرهون مشارکت فعال بخش خصوصی و نظارت‌های درون‌تشکیلاتی بوده و باید با رصد دقیق پروژه‌ها و پایش سامانه‌های مربوط، از تاخیر‌های غیرمجاز جلوگیری شود.

وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر برای اولین بار در مشهد در شهریورماه گفت: توافقات با ساتبا برای برگزاری این رویداد صورت گرفته و امید است با مشارکت فعالان استان، شاهد نمایش توانمندی‌های استان باشیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار