اقتصاد غیراسلامی؛ یکی از علل وقوع حادثه کربلا/اهالی رسانه؛ زینب‌های روایت، در میدان جنگ ادراکی باشند

مسئول سازمان بسیج رسانه استان یزد، با نگاهی عمیق به پیوند عاشورا و نبرد‌های رسانه‌ای امروز، بر مسئولیت خبرنگاران، فعالان رسانه و صدا و سیما در روایت حقیقت و جهاد تبیین تأکید کرد و گفت: «ما یا روایت می‌کنیم، یا روایت می‌شویم. در میدان جنگ ذهن‌ها، سکوت یعنی شکست.»
کد خبر: ۷۶۱۲۱۵
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳ - 09July 2025

به گزارش دفاع پرس از یزد؛ مراسم گرامی داشت یاد و خاطره شهدای رسانه دفاع مقدس ۱۲ روزه صبح امروز با حضور مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت، رئیس بسیج رسانه استان، مدیر کل صدا و سیمای مرکز یزد، مدیران خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری یزد، خبرنگاران و مردم شهید پرور یزد در جوار شهید گمنام باغ موزه دفاع مقدس استان برگزار شد.

اقتصاد غیراسلامی؛ یکی از علل وقوع حادثه کربلا/اهالی رسانه؛ زینب‌های روایت، در میدان جنگ ادراکی باشند

رسانه؛ مهم‌ترین سلاح در جنگ روایت‌ها

علی پورمیرزایی در این مراسم با تشریح راهبرد‌های مقابله با جنگ روایت‌ها، رسانه را مهم‌ترین سلاح امروز دانست و با نگاهی تحلیلی به واقعه کربلا، گفت: کربلا، جنگ شمشیر نبود، جنگ روایت بود. امام حسین (ع) پیش از آنکه تنها در میدان بماند، در رسانه‌ها و منبر‌های دستگاه اموی تنها شد. دشمن پیش از جنگ فیزیکی، ذهن‌ها را فتح کرده بود.

رییس سازمان بسیج رسانه استان یزد با اشاره به ابزار‌های رسانه‌ای آن دوره مانند منبر‌های رسمی، خطبه‌های حکومتی و ایجاد رعب عمومی، تأکید کرد:مردمی که امام را دعوت کردند، قربانی عملیات روانی شدند. آنان به جای یاری.

روی تپه ندبه نشستند و دعا کردند.

وی در ادامه به تحلیل نقش زینب کبری (س) در انتقال پیام قیام عاشورا به مردم کوفه و شام پرداخت و گفت: اگر زینب نبود، عاشورا روایت نمی‌شد. زینب کبری با خطبه‌های کوفه و شام، روایت یزید را در هم شکست و در اوج اسارت، رسانه مظلومیت حق شد. زینب رسانه بود، بی‌دوربین و بی‌تیتر، اما با قدرت حقیقت.

رسانه؛ ابزار فریب و مهندسی ادراک عمومی توسط دشمن

پورمیرزایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی افزود:دشمنان، پس از ناکامی در میدان نبرد، وارد جنگ روایت شدند و رسانه‌های عبری، غربی و وابسته به جریان تحریف، با وارونه‌نمایی و سانسور، ایران را آغازگر و اسرائیل را قربانی معرفی کردند. این دقیقاً همان فریب عاشورایی در لباس مدرن است.

وی تأکید کرد: امروز دشمن، بیشتر از موشک، به تیتر و تصویر وابسته است و رسانه را ابزار فریب و مهندسی ادراک عمومی قرار داده است.

راهبرد‌های کلیدی مقابله با جنگ شناختی دشمن

ریئس بسیج رسانه استان؛ روایت به‌موقع و بدون تعویق، شجاعت در روایت و شکستن ترس رسانه‌ای، جامعیت در روایت و پرهیز از روایت گزینشی و نیت خالص در روایت‌گری را ۴ راهبرد کلیدی برای مقابله با جنگ شناختی دشمن برشمرد و ابراز داشت: امروز تأخیر در روایت، میدان را به دشمن می‌سپارد

و البته رسانه‌ای که نترسد، شکست‌ناپذیر است ضمن اینکه روایت باید ترکیبی از متن، صدا، تصویر و تحلیل باشد و پر واضح است که روایت باید برای خدا باشد، نه شهرت بنابراین رمز تأثیر و ماندگاری مد نظر قرار دادن موارد فوق است.

محرم امسال، محرم جهاد روایت ملت ایران

پورمیرزایی با بیان اینکه روایت عاشورایی از جنس حقیقت است و این‌گونه روایت، تنها از اهالی بصیرت و تعهد ساخته است اذعان داشت: اگر در عاشورا، زینب کبری سلام الله علیها روایت نمی‌کرد، یزید پیروز می‌شد.

وی خاطر نشان کرد: محرم امسال، محرم جهاد روایت ملت ایران و اگر اهالی رسانه واقعیت‌ها را روایت نکند تحریف‌ها پیروز می‌شوند؛ بنابراین شما عزیزان باید زینب‌های رسانه‌ای این عصر باشید.

اقتصاد غیراسلامی؛ یکی از علل وقوع حادثه کربلا

حجت الاسلام محمدهادی خسروی‌راد هم در این مراسم با طرح این سوال که آیا امکان جلوگیری از وقوع حادثه کربلا وجود داشت، یکی از علل بروز این واقعه را اقتصاد غیراسلامی قبل از این حوادث که منجر به تعارضات و تناقضات بسیاری در جامعه شد ذکر کرد و گفت: متاسفانه اقتصاد غیراسلامی با سوق دادن جامعه به سمت روش‌های کسب مال غیرحلال، در نهایت به عاشورا ختم شد.

وی با تاکید بر این که عبرت گرفتن یکی از مهمترین دستاورد‌های مراسم‌های سوگواری برای ابی‌عبدالله (ع) است، گفت: به دنبال توزیع ناعادلانه بیت المال بین مسلمین با این توجیه نادرست که کسانی که زودتر به اسلام گرویده‌اند باید سهم بیشتری از بیت المال داشته باشند، شاهد تبدیل شدن برخی از پیشتازان اسلام به ابرسرمایه‌داران و بروز تعارض در جامعه بودیم.

خسروی‌راد افزود: این ابرسرمایه‌داران با به رخ کشیدن سرمایه‌های خود به توده‌های مردم و خلق چشم هم‌چشمی‌ها و ایجاد نیاز‌های سیری‌ناپذیر، جامعه را به سمت تفکر اقتصاد سرمایه‌داری سوق و در نهایت به حوادثی، چون واقعه کربلا سوق دادند.

قناعت؛ محور اقتصاد اسلامی است

وی با بیان این که کسانی مانند عمرسعد به طمع ملک ری حاضر به ریختن خون فرزند رسول خدا در دشت نینوا شدند، گفت: چنین تفکر اقتصادی در سطوح پایین‌تر نیز منجر به غارتگری از خیمه‌ها و فرزندان سیدالشهدا (ع) در دست کربلا شد.

این سخنران در پایان تاکید کرد: اگر بخواهیم حافظ دین در جامعه باشیم، باید اقتصاد جامعه را اسلامی نگه داریم و محور اقتصاد اسلامی، قناعت پیشه کردن و تامین نیاز‌ها براساس حدود اسلامی است والا با هر میزان ثروتی نمی‌توان شکم نیاز‌های بی حد و حصر را پر کرد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که همراه با قرائت زیارت عاشورا و عزاداری و روایتگری از ایثارگری‌های خبرنگاران و اصحاب رسانه در جنگ اخیر بود، تداوم راه شهدای رسانه با تقویت جبهه رسانه‌ای انقلاب و روایتگری حقایق و پاسداری از دستاورد‌های شهدا مورد تاکید قرار گرفت.

گفتنی است این مراسم به همت خبرگزاری دفاع مقدس استان یزد به پاس ادای احترام به همکار شهیده، «فرشته باقری» و سایر شهدای رسانه‌ای حمله ددمنشانه رژیم منحوس صهیونیستی با مشارکت بسیج رسانه، خانه مطبوعات و صدا و سیمای مرکز یزد برگزار شد.

/انتهای پیام 

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار