آموزش عرفان ایرانی ـ اسلامی در نمایش «سیمرغ‌نامه»

فتح‌الهی‌پور با بیان اینکه نمایش «سیمرغ‌نامه» صرفا یک نمایش نیست بلکه به‌دنبال انتقال مفاهیم انسانی، عرفانی و آموزشی است، گفت: یونسکو برای اولین‌بار حامی یک نمایش کودک و نوجوان در ایران شده است.
کد خبر: ۷۶۱۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۱ - 09July 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، نشست خبری نمایش «سیمرغ‌نامه» برداشتی از منطق‌الطیر عطار نیشابوری، صبح امروز (چهارشنبه) با حضور رضا فتح‌الهی‌پور تهیه‌کننده و مریم شریف‌زاده، نویسنده، کارگردان و آهنگساز این نمایش برگزار شد.  

آموزش عرفان ایرانی_اسلامی با نمایش «سیمرغ‌نامه»

در ابتدای این نشست، رضا فتح‌الهی‌پور تهیه‌کننده نمایش با بیان اینکه نمایش «سیمرغ‌نامه» بخاطر همراهی بچه‌ها یک اتفاق خاص است، اظهار داشت: این نمایش تلفیقی از تمام هنرهاست؛ «سیمرغ‌نامه» تمام اقدامات اولیه توسط موسسه آفرینش صورت گرفته است. هنرمندان این نمایش همگی از هنرآموزان این موسسه هستند که در این نمایش روی صحنه می‌روند. این بچه‌ها حدود یک سال مشغول آماده‌سازی و تمرین برای نمایش بوده‌اند و یک پروسه سخت را سپری کرده‌اند.

تهیه‌کننده نمایش «سیمرغ‌نامه» تصریح کرد: در این نمایشگاه بچه‌ها با یک داستان خاص عرفانی به نام سیمرغ‌نامه عطار و هفت‌خوان معروف‌شان و اتفاقات آن مواجه هستند که در مسیر انسان‌سازی رقم می‌خورد. جمع کردن این گروه کودک و نوجوان و انجام تمرین و آماده‌سازی برای چنین نمایشی حتماً اتفاق سختی بوده است چراکه بچه‌ها در این نمایش آواز را به صورت زنده در نمایش اجرا می‌کنند و حرکات نمایش را دارند.

وی با بیان اینکه یونسکو برای اولین‌بار حامی یک نمایش کودک و نوجوان در ایران شده است، تصریح کرد: سال عطار یک اقدام بود که یونسکو در سال‌های اخیر انجام دادند؛ در خارج از ایران اقداماتی نیز برای معرفی عطار نیشابوری انجام داده بودند و برایشان جذاب بود که یک نمایش با موضوع عطار نیشابوری در ایران برای مخاطب کودک و نوجوان و با اجرا همین بچه‌ها آماده شده است لذا در نظر داریم در ادامه مسیر و در صورت فراهم آمدن شرایط برای اولین بار یک تئاتر کودک و نوجوان را با برداشتی از منطق‌الطیر عطار نیشابوری در خارج کشور اجرا کنیم.  

فتح‌الهی‌پور با بیان اینکه برای اجرای این نمایش ۸ ماه در انتظار بودیم تا تالار هنر را در اختیار داشته باشیم، اما محقق نشد، گفت: یک اجرا از نمایش «سیمرغ‌نامه» ویژه برای خیریه‌ها و بچه‌های کار معلولین اختصاص داده است لذا اجرای ۲۹ تیرماه نمایش به این گروه اختصاص دارد.  

در ادامه، مریم شریف‌زاده، نویسنده، کارگردان و آهنگساز گفت: «سیمرغ‌نامه» صرفا یک نمایش نیست بلکه بازآفرینی یک اثر کهن ایرانی در جایی است. ما بخاطر وجود نقش پرندگان مختلف در این نمایش شاهد یک بازآفرینی خواهیم بود که برای بچه‌ها جذاب خواهد بود. یکی از نکات مثبت و متفاوت این نمایشگاه استفاده و معرفی پرندگان بومی ایرانی است که ضمن معرفی پرندگان ایرانی، نمایش تفاوت خاصی پیدا کرده است.

وی هنر را امیدآفرین و زمینه‌ساز صلح دانست و تاکید کرد: بچه‌های گروه ما در ۱۲ روزی که بخاطر جنگ علیه کشورمان صورت گرفت، وارد یک بحران شدند، اما با تمام وجود ایستادند. اعضای این گروه که بیش از ۳۰ نفر را شامل می‌شوند، حدود ۱۱ ماه مستمر درگیر تمرین برای این اجرا بودند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار