دانشمند کردستانی برنده جایزه West Lake چین شد

دکتر عزتی، پیش از مهاجرت به چین، از اعضای بنیاد ملی نخبگان ایران بوده و در صنایع مختلف کشور نقشی فعال داشته است؛ از جمله مدیریت در شرکت‌های صنعتی نظیر لاستیک بارز کردستان و ثبت چندین اختراع در حوزه‌های فنی به عنوان مؤلف و مشاور از سوابق وی می‌باشد.
کد خبر: ۷۶۱۲۹۸
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۷ - 09July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، در مراسمی رسمی در هشتم ژوئیه ۲۰۲۵ در شهر هانگژو، دولت چین یکی از معتبرترین جوایز علمی خود یعنی "جایزه دوستی دریاچه‌ی غربی (West Lake Friendship Award) " را به دکتر پیمان (وریا) عزتی، پژوهشگر برجسته کردستانی اهدا کرد.
 
دانشمند کردستانی برنده جایزه West Lake چین شد
 
بر اساس اعلام مقامات چینی این جایزه «نماد اعتماد یکی از بزرگ‌ترین اقتصاد‌های جهان» به دانش و توانمندی‌های دانشمندان غیرچینی است. این جایزه توسط دولت چین پایه‌گذاری شده و به متخصصان خارجی‌ای اعطا می‌شود که با فعالیت‌های علمی و فناورانه خود در پیشرفت این کشور نقش مؤثری داشته‌اند. 
 
تاکنون کمتر از ۷۰۰ نفر از میان میلیون‌ها متخصص خارجی موفق به دریافت آن شده‌اند.
 
دکتر پیمان عزتی، متولد ۱۳۵۹ شهرستان سقز و دارای دکتری مهندسی پلیمر است که اکنون مقیم چین است، پیش از این نیز در سال ۲۰۲۲ موفق شد در فهرست هزار استعداد برتر خارجی چین (Top ۱۰۰۰ Foreign Talents of China) قرار بگیرد و اقامت دائم این کشور را دریافت کند.
 
او در حال حاضر به عنوان معاون تحقیق و توسعه در شرکت ERA Group فعالیت می‌کند؛ گروه ERA یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان لوله، اتصالات و قطعات پلیمری چین با ظرفیت سالانه بیش از یک میلیون تن در ۱۳ کارخانه و بیش از ۷۰۰۰ کارمند به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محصولات پلیمری در آسیا، نقش کلیدی در نوآوری‌های صنعتی و توسعه فناوری‌های سبز ایفا می‌کند.
 
عزتی در طی ۳ سال اخیر، ۱۶ ایده نوآورانه در زمینه‌هایی چون: اقتصاد چرخشی در صنعت پلیمر، فناوری‌ها و توسعه‌ی پایدار در صنعت پلیمر، طراحی کامپاند‌های زیست‌پایه و آلیاژ‌های پیشرفته، طراحی عایق‌های الاستومری نوین برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، محافظت در برابر پدیده خوردگی، استفاده از پسماند‌های پلیمری برای ساخت کامپاند‌های مهندسی پیشرفته، مطالعه اثرات نامطلوب و مخاطرات مایکروپلاستیک‌ها در بهداشت بشر، حذف ریزآلاینده‌ها و ریزپلاستیک‌ها از منابع آبی رودخانه‌ها (آب شیرین) و اقیانوس‌ها، توسعه پلیمر‌های زیست‌تجزیه‌پذیر برای ساخت داربست‌های زیستی در مهندسی بافت، استفاده از منابع طبیعی و محصولات کشاورزی در طراحی کامپاند‌های پلیمری برای استفاده در خودرو‌های برقی (EV) شده است. 
 
این نوآوری‌های در پاسخ به سه بحران کلیدی جهان امروز طراحی شده‌اند: گرمایش جهانی، آلودگی میکروپلاستیک‌ها و کاهش تنوع زیستی.
 
این فعالیت‌ها کمک می‌کنند تا با حفظ اکوسیستم‌ها انسان به سمت آینده‌ای پایدارتر گام بردارد که با بهره‌گیری از دانش پلیمر، جهانی کم‌کربن، سالم‌تر و قابل‌احیاء را ممکن می‌سازد.
 
در کنار اختراعات، وی مقالات متعدد و معتبری در نشریات علمی بین‌المللی از جمله: Green Chemistry، Science of the Total Environment، Sustainable Materials and Technologies و تازه‌ترین آنها با عنوان "Bridging Precision and Circularity" در Journal of Environmental Management در سال ۲۰۲۵ منتشر نموده است.
 
عزتی، پیش از مهاجرت به چین، از اعضای بنیاد ملی نخبگان ایران بوده و در صنایع مختلف کشور نقشی فعال داشته است؛ از جمله مدیریت در شرکت‌های صنعتی نظیر لاستیک بارز کردستان و ثبت چندین اختراع در حوزه‌های فنی به عنوان مؤلف و مشاور.
 
در روزگاری که مرز‌های علم، ملیت نمی‌شناسند، نام یک نخبه‌ی سقزی، بر بلندای افتخارات علمی چین نشست؛ گواهی روشن از آنکه دانشی برخواسته از زاگرس، می‌تواند در عرصه جهانی بدرخشد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار