به گزارش
دفاعپرس از کردستان، مهدی سحری مدیرکل استاندارد استان کردستان در گفتوگویی خبری، عنوان کرد: ادارهکل استاندارد استان کردستان، در چارچوب مأموریتهای خود مبتنی بر قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، در سهماهه نخست سال ۱۴۰۴، اقدامات گستردهای را در چهار حوزهی کلیدی شامل استانداردسازی، اندازهشناسی، تأیید صلاحیت و ارزیابی انطباق انجام داده است.
وی افزود: این اقدامات با هدف ارتقاء کیفیت کالا و خدمات، نظارت بر روند تولید، جلوگیری از توزیع کالاهای غیراستاندارد، افزایش ایمنی عمومی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان صورت گرفته و دربرگیرنده نظارت بر واحدهای تولیدی، تجهیزات اندازهگیری، کالاهای صادراتی و وارداتی، بازار مصرف، و گسترش فرهنگ استاندارد در میان آحاد جامعه بوده است.
سحری گفت: ادارهکل استاندارد کردستان در بخش استانداردسازی، طی سهماهه ابتدایی سال، یک مورد تدوین استاندارد ملی را به انجام رسانده و برنامهریزی برای تدوین ۱۲ استاندارد دیگر تا پایان سال جاری نیز در دستور کار قرار دارد.
وی تاکید کرد: در همین راستا، ادارهکل اقدامات آموزشی گستردهای را در جهت ارتقاء سطح دانش مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی اجرا کرده است. در سهماهه نخست سال جاری، ۳۰ نفر از مسئولان کنترل کیفیت در واحدهای صنعتی، در قالب دورههای آموزشی تخصصی شرکت کرده و تأیید صلاحیت شدهاند.
سحری خاطرنشان کرد: همچنین بیش از ۲ هزار ساعت آموزش برونسازمانی با محوریت مباحث استانداردسازی، کیفیت و ایمنی، برای مدیران، کارشناسان و کارگران بخش تولید برگزار شده است.
وی افزود: در بخش ترویج فرهنگ استاندارد نیز، ادارهکل اقدام به توزیع بستههای آموزشی و اطلاعرسانی در سطح عمومی کرده است. این بستهها شامل معرفی وظایف سازمان ملی استاندارد، آشنایی با نشان استاندارد و اهمیت مصرف کالای استاندارد شده بوده است.
مدیرکل استاندارد کردستان بیان کرد: در حوزه اندازهشناسی، ادارهکل استاندارد کردستان مسئولیت آزمون و صحتسنجی تجهیزات اندازهگیری مورد استفاده در بازار و صنعت را برعهده داشته است. در این مدت، ۱۲۵ آزمون تخصصی بر روی وسایل سنجش سنگین مانند باسکولهای ثابت همکف و نیز ۶۱۵ آزمون بر روی وسایل سبک نظیر انواع ترازوهای فروشگاهی در سطح استان انجام شده است.
سحری گفت: علاوه بر این، کنترل و آزمون نازلهای سوخت بنزین و CNG نیز به عنوان یکی از بخشهای مهم در زمینه سلامت عمومی و جلوگیری از کمفروشی در جایگاهها در دستور کار قرار داشته است.
وی با تشریح تأیید صلاحیت شرکتها و آزمایشگاههای همکار، ابراز داشت: ادارهکل استاندارد کردستان در راستای اجرای اصول نظارتی مؤثر، اقدام به ارزیابی و تأیید صلاحیت شرکتهای بازرسی و آزمایشگاههای همکار کرده است.
سحری عنوان کرد: در حال حاضر، ۳ شرکت بومی بازرسی در استان فعال هستند که در حوزههای مهمی همچون بازرسی آسانسورها، جایگاههای CNG، شهربازیها و تجهیزات بازی کودکان فعالیت دارند.
وی افزود: علاوه بر آن، ۱۰ آزمایشگاه همکار نیز در سطح استان تأیید صلاحیت شدهاند که در زمینههای مختلف از جمله آزمون مواد غذایی، مصالح ساختمانی، فلزات، پلیمرها و ... با ادارهکل همکاری دارند.
سحری خاطرنشان کرد: این مجموعهها به عنوان بازوان اجرایی ادارهکل استاندارد عمل کرده و در فرآیند نمونهبرداری، آزمونهای تخصصی و گزارشدهی نقش محوری ایفا میکنند.
مدیرکل استاندارد کردستان با اشاره به ارزیابی انطباق کالاها و نظارت بر بازار، خاطرنشان کرد: در حوزه ارزیابی انطباق، که از مهمترین وظایف ادارهکل محسوب میشود، عملکرد گستردهای ثبت شده است. هماکنون حدود ۵۰۰ واحد تولیدی فعال در سطح استان کردستان شناسایی شدهاند.
سحری گفت: در سهماهه نخست سال، ادارهکل از محصولات این واحدها نمونهبرداری گسترده انجام داده و نمونهها جهت انجام آزمون به آزمایشگاههای همکار ارسال شدهاند. نتایج این آزمونها، مبنای صدور، تمدید یا ابطال پروانه کاربرد علامت استاندارد برای واحدهای تولیدی خواهد بود.
مدیرکل استاندارد کردستان ابراز داشت: در کنار این، از سطح بازار نیز نمونهبرداری هدفمند از کالاهای تولید داخل و وارداتی انجام شده است. این نظارتها با هدف رصد کیفیت کالاهای در حال عرضه به مردم و پیشگیری از توزیع محصولات بیکیفیت یا جعلی صورت میگیرد.
سحری با اشاره به نظارتهای مشترک استانی، عنوان کرد: در اجرای طرحهای بازرسی و نظارت، ادارهکل استاندارد کردستان با دستگاههایی، چون اداره کل صمت، سازمان تعزیرات حکومتی، فرمانداریها و سایر نهادهای ذیربط همکاری نزدیک دارد.
وی افزود: در همین راستا، گشتهای مشترک نظارت بر بازار با محوریت ادارهکل استاندارد در موضوعاتی، چون مصالح ساختمانی، مصنوعات طلا، تجهیزات پزشکی، کالاهای خوراکی و لوازم خانگی به صورت مستمر در جریان است.
انتهای پیام/