گروه استانهای
دفاعپرس – علی لطفی صمیمی: برای توصیف حجاب، شاید بهترین مثال همان نقش صدف دریا، در قبال مروارید باشد. صدف، نه تنها از زیبایی و ظرافت مراورید، که گنجینهای درخشان و نایاب است، محافظت میکند، بلکه خود نیز زیبایی خاصی به آن بخشیده و همواره با آن گنج ارزشمند (که تلویحا ذات آدمیست) همراه بوده و با آن عجین شده.
حجاب، صرفا محدود به دین مبین اسلام نبوده و تاریخچه ظهور آن فراتر از توصیه انبیای الهی و وحی خداوند متعال در قرآن است؛ به نحوی که حتی نخستین انسانها نیز برای مراقبت از اعضای بدن خود در برابر تهدیداتی چون آب و هوا و حتی یورش حیوانات درنده نیز، به پوشش و حجاب بدن، پناه میبردند.
قرنها پس از گذشت آن دوران، انسان به این نتیجه رسید که پوشش کامل آدمی میتواند به عنوان یک بازدارنده در برابر تهدیدات مختلف، عمل کند.
با ظهور تمدنها و شکلگیری عصر نوینی از مراودات، هنجارها و تفکرات دینی بر پایه ارزشهای آدمی، حکومتهای قبل از اسلام نیز بر اهمیت پوشش مناسب در جامعه پی برده و اجرای صحیح آن را بخشی از ملزومات جامعه برای ترقی، عنوان کردهاند.
حجاب، پیامآوری راستین در عزت آدمی
اوج تبلور حجاب با روی کار آمدن دین اسلام به تحقق پیوست؛ در سال ۶۱۰ میلادی و با بعثت نبی اکرم (ص)، نسیم خوش اسلامی با رهنمودهای الهی، حقانیت عفاف و حجاب را بر تمام جهان، عرضه داشت.
یقینا میتوان گفت حجاب نه تنها یک بازتاب از آیینه درخشان دین اسلام، بلکه نمادی بارز از تجلی شکوه و کمال لایتناهی دین پیامبران الهیست.
امروز پس از گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال، همچنان این سنت الهی که کرامت انسانی را به حد اعلاء رسانده، نه تنها در جوامع اسلامی بلکه در تمام جهان، پیامآور عزت و شان والای مردان و زنان است.
به عقیده اندیشمندان، حجاب که اینچنین سرسختانه در مصحف الهی ارزش گذاشته شده و برای مرد و زن تکلیف گشته، فواید بسیاری نه صرفا برای خود اشخاص بلکه برای ترقی و تعالی جامعه نیز، داراست.
حفظ کرامت انسانی، تقویت روابط سالم، تقویت شخصیت و حفظ ارزشهای فرهنگی و دینی، منجمله فواید پنهانیست که از طریق حجاب، جامعه را به تعالی اجتماعی، نزدیک میسازد.
انتهای پیام/