گروه سیاسی دفاعپرس ـ آیتالله عباس کعبی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری؛ دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران امروز با صلابت، عزت و قدرت در کنار جبهه مقاومت و اقتدار نیروهای مسلح ایستاده است. این دیپلماسی نه منفعل و محافظهکار بلکه پویا، مسلح به منطق و مبتنی بر مظلومیت و حقانیت ملت ایران است. رویکرد دیپلماسی نوین کشور تلاش برای بهروزرسانی گفتمان دفاع ملی و بهرهگیری از ظرفیتهای جهانی برای بسیج افکار عمومی علیه آمریکا، شیطان بزرگ و صهیونیسم بینالملل است.
امروز دیپلماسی کشور دیگر یک جبهه جدا از عرصه اقتدار نیست بلکه بازوی مکمل نیروهای مسلح و حافظ منافع ملی در عرصه بینالمللی است. این دیپلماسی در پی آن است که عزت ملی را به سرافرازی تبدیل کرده و حقوق ملت ایران را در میادین سیاسی، حقوقی و بینالمللی نقد و تثبیت کند؛ دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران باید بتواند دستاوردهای عظیم دفاع ملی در برابر تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی را که در قالب یک حماسه ۱۲ روزه جلوهگر شد به موفقیتهای سیاسی و حقوقی در عرصه بینالملل تبدیل کند. این حماسه نشان داد که رژیم صهیونیستی امروز آسیبپذیرتر از همیشه است در حالی که جمهوری اسلامی ایران مقتدرتر و مقاومتر از گذشته در برابر تهدیدات ایستاده و از عزت خود دفاع کرده است.
تثبیت جایگاه ایران در نظام جهانی
دیپلماسی ایران قوی با اتکا به اقتدار درونی، مشروعیت مردمی و مظلومیت تاریخی به دنبال آن است که جایگاه جمهوری اسلامی را در نظام جهانی تثبیت کرده و منافع راهبردی کشور را در حوزههای گوناگون تأمین کند. این دیپلماسی، دیپلماسیِ دستاورد، عزت و آیندهسازی برای ملت ایران است.
جمهوری اسلامی ایران در برابر تجاوز اخیر با شکوه و عظمت ایستادگی کرد و امروز از گذشته مقاومتر و استوارتر ظاهر شده است. این ایستادگی ملی که نشانگر عمق ظرفیتهای دفاعی، ایمانی و مردمی کشور است باید از طریق زبان دیپلماسی به جهان منتقل شود در حالی که رژیم صهیونیستی تلاش داشت با ضربههایی به ایران، توازن راهبردی را به نفع خود تغییر دهد، اما در هیچیک از اهداف کلان خود در تضعیف ایران اسلامی موفق نشد لذا این حقیقت باید در سطح افکار عمومی جهان و در محافل سیاسی و حقوقی بینالمللی مورد تأکید قرار گیرد.
یکی از مهمترین دستاوردهای حماسه ۱۲ روزه اخیر این بود که رژیم صهیونیستی برخلاف خواست و اراده خود ناچار به توقف تجاوز شد. این در حالی است که تنها یک روز پیش از آتشبس ترامپ صراحتاً گفته بود هیچ کشوری که در آستانه پیروزی است، آتشبس را نمیپذیرد. اما پس از ضربات سهمگینی که به پایگاه العدید قطر وارد شد تحولی در میدان رخ داد که آمریکا و رژیم صهیونیستی را به عقبنشینی وادار کرد.
بازسازی سرمایه اجتماعی و بازیابی هویت ملی دفاعی
ملت ایران در این جنگ تحمیلی بار دیگر به هویت ملی خود در عرصه دفاع ملی بازگشت و سرمایه اجتماعی کشور که پشتوانه اصلی مقاومت است ترمیم و تقویت شد. دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران باید بتواند این واقعیتها را با زبان جهانی، مستند، شفاف و تأثیرگذار به منصه ظهور رسانده و در عرصه بینالمللی نهادینه کند؛ دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران باید با صراحت و قدرت، نقض فاحش حقوق بینالملل و اصول شناختهشده جهانی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی را مورد اعتراض و پیگیری قرار دهد و هرگونه تلاش برای تفکیک نقش آمریکا (بهعنوان طراح و حامی) و رژیم صهیونیستی (بهعنوان مجری تجاوز) در جنگ ۱۲روزه علیه ملت ایران اقدامی غیرواقعبینانه و ناپسند است، زیرا هر دو رژیم تهدیدی مستقیم برای صلح و ثبات منطقه و امنیت بینالمللی به شمار میروند.
دیپلماسی ایران باید بر اصل بازدارندگی و حق مطالبه خسارت از متجاوزین تأکید کرده و خواستار مجازات عاملان جنایت و جبران خسارتهای وارده به ملت ایران باشد. این حق مسلم ملی نباید در هیاهوی دیپلماسی منفعل و محافظهکار نادیده گرفته شود؛ دیپلماسی جمهوری اسلامی باید از چارچوب صرف دولتمحور عبور کرده و به سمت «دیپلماسی ملتها» و «دیپلماسی عمومی» حرکت کند. صدای ملت ایران و ملتهای مظلوم جهان باید در سطح جهانی شنیده شود. برای این منظور نیازمند صفآرایی ملی در عرصه دیپلماسی هستیم؛ دیپلماسیای که در خدمت ارزشها و آرمانهای جهانی همچون صلح، عدالت و کرامت انسان باشد.
تشکیل جبهه دیپلماسی عدالتمحور در برابر دیکتاتوری بینالمللی
بر پایهی دیپلماسی مقتدر و سرافراز ایران باید جبههای جهانی از دیپلماسی عدالتطلب و مدافع صلح تشکیل شود. جبههای که با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا ـ به عنوان بزرگترین تهدیدهای امنیت بینالمللی ـ مقابله کند و آنها را در صحنه جهانی منزوی سازد. راه این انزواسازی حرکت در جهت ایجاد نظم نوین جهانی بر پایهی صلح، عدالت، آزادیخواهی و مقابله با جنگافروزان است.
رژیم کودککش صهیونیستی با جنایاتش علیه کودکان مظلوم غزه تراژدی دردناکی را رقم زده که باید در قالب اسناد رسمی و حقوقی به نهادهای جهانی ارائه شود. نباید میان آمریکا و رژیم صهیونیستی تفکیک قائل شد همانگونه که نباید در درون جبهه مقاومت، جدایی و تفرقه راه یابد. آنچه در غزه، لبنان، یمن، عراق و ایران میگذرد، جملگی عرصههای یک جبههی واحد هستند.
نظم سلطهگر آمریکا و صهیونیسم در پی تحمیل نوعی دیکتاتوری جهانی است؛ دیکتاتوری ترس، اختناق، غارت و چپاول ثروتهای ملتها. جبهه مقاومت، در برابر این استبداد مدرن ایستاده است. جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر تجربیات و دستاوردهای جنگ ۱۲ روزه باید دیپلماسی خود را در مسیر به چالش کشیدن این دیکتاتوری بینالمللی بهکار گیرد.
ما از تحرکات دیپلماتیک که در امتداد میدان مقاومت باشند حمایت میکنیم؛ با این حال باید از ظرفیت حوزههای علمیه، روحانیت انقلابی و ادبیات فقهی مقاومت در تقویت و اصلاح مسیر دیپلماسی استفاده کرد. این جبهه باید نقدپذیر، همافزا با سایر ارکان انقلاب و در تراز گفتمان جهانی اسلام باشد.
انتهای پیام/231