به گزارش خبرنگار دفاعپرس از کرمان، «علیرضا وحیدزاده»، مدیرکل بهزیستی استان کرمان، در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به افزایش قابل توجه آسیبهای اجتماعی در استان، اظهار داشت: حجم جامعه هدف بهزیستی در تمامی حوزهها اعم از معلولیت، زنان سرپرست خانوار، اعتیاد، کودکان کار و... در حال افزایش است و این نشاندهنده کاهش مهارتهای زندگی در نسل جدید است.
ناتوانی در ارتباط مؤثر با جامعه، چالش نیروهای تخصصی
وی با اشاره به ضعف برخی نیروهای تخصصی در مهارت ارتباط با مردم اظهار کرد: مددکاران، روانشناسان و جامعهشناسان علیرغم تخصص علمی، گاهی در انتقال مسائل به جامعه دچار چالشاند. در حالی که در سراسر جهان، رسانهها نقش گوش و چشم مردم را ایفا کرده و مشارکت عمومی را تقویت میکنند.
مدیرکل بهزیستی کرمان تصریح کرد: مطالعات تطبیقی ما نشان میدهد سبک زندگی مدرن و فقدان آموزشهای کاربردی، عامل اصلی افزایش ناهنجاریهاست. امروز برای داشتن زندگی سالم و شاد، باید مهارتهایی مانند ارتباط مؤثر، همدلی، خودمراقبتی و تابآوری در جامعه آموزش داده شود.
وحیدزاده از فعالیت ۵۷۲ مرکز شبانهروزی و روزانه در استان خبر داد که به اقشار آسیبدیده خدمات ارائه میدهند. با این حال، تأکید کرد: ارائه خدمات توانبخشی و مراقبتی بدون تقویت مهارتهای اجتماعی، پاسخگوی حجم آسیبهای رو به رشد نخواهد بود.
خودکشی؛ دغدغه جدی بهزیستی در استان
وی با بیان اینکه مطالعات پژوهشی با همکاری دانشگاه علومپزشکی آغاز شده است، گفت: آمار خودکشی بهویژه در گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال نگرانکننده است. تحلیل دادههای اولیه نشان میدهد ضعف بنیان خانواده و ارتباطات سرد بین اعضای خانواده یکی از عوامل مهم بروز این پدیده است.
دکتر وحیدزاده با تأکید بر ضرورت آموزش مهارتهای زندگی از مهدکودک تا دبیرستان، افزود: به همه فرمانداریها پیشنهاد دادهایم بخشی از منابع پژوهشی خود را به برنامههای آموزشی و مطالعات اجتماعی اختصاص دهند تا بتوانیم اطلس ناهنجاریهای اجتماعی استان را تهیه و برنامهریزی مؤثرتری داشته باشیم.
انتهای پیام/