همایش بزرگ عفاف و حجاب «مادران مقاومت» در سنندج برگزار شد

در هفته‌ای که با عنوان «هفته عفاف و حجاب» نام‌گذاری شده، سنندج میزبان همایشی بود که تلاش می‌کرد میان هجمه‌های رسانه‌ای و فراموشی ارزش‌ها، دوباره «حجاب» را از سطح پوششی ظاهری به جایگاه حقیقی آن یعنی «تکلیف الهی و سرمایه فرهنگی» بازگرداند.
کد خبر: ۷۶۲۷۷۶
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۴ - 15July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، ماموستا سیداشرف ایل‌بیگی معاون فرهنگی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور در مراسم "مادران مقاومت" اظهار کرد: برخلاف تصورات رایج که حجاب را صرفاً یک ارزش فرهنگی می‌دانند، باید توجه داشت که حجاب یک فریضه الهی است که از دل منابع چهارگانه استخراج شده و اجرای آن برای مسلمانان واجب شرعی محسوب می‌شود.
 
همایش بزرگ عفاف و حجاب «مادران مقاومت» در سنندج برگزار شد
 
وی با بیان اینکه احکام اسلامی یا «تأسیسی» هستند یا «امضایی»، افزود: احکام تأسیسی، احکامی‌اند که از جانب اسلام بنیان‌گذاری شده‌اند؛ اما احکام امضایی پیش از اسلام نیز وجود داشته‌اند و اسلام، به شرط عدم مخالفت با شریعت، آنها را تأیید کرده است. حجاب از جمله احکام امضایی است که اسلام آن را تأیید و بر آن تأکید کرده است.
 
معاون فرهنگی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور ادامه داد: چهار منبع اصلی برای استخراج احکام شرعی شامل قرآن، سنت (احادیث پیامبر)، اجماع علما و قیاس عقلی است که در میان آنها قرآن در اولویت مطلق قرار دارد.
 
وی با اشاره به آیات صریح سوره نور در رابطه با عفاف و پوشش بانوان گفت: قرآن کریم به‌روشنی مردان و زنان مؤمن را به کنترل نگاه و حفظ پوشش امر کرده است در مذهب اهل سنت و تشیع نیز نظر فقها چنین است که تنها صورت و دست‌ها تا مچ می‌تواند بدون پوشش در برابر نامحرم ظاهر شود.
 
ماموستا ایل‌بیگی تصریح کرد: اگر مؤمن واقعی هستیم، باید نسبت به تکالیف الهی، مانند نماز، روزه و حجاب، احساس وظیفه کنیم، نه اینکه آن را سلیقه‌ای یا تابع فرهنگ جامعه بدانیم. پوشش زن مسلمان، سپری در برابر نگاه ناپاک و تضمینی برای حفظ حرمت و جایگاه انسانی اوست.
 
وی با تأکید بر این‌که تضعیف حجاب در رسانه‌ها و فضای مجازی، بخشی از پروژه جهانی برای تخریب هویت زن مسلمان است، گفت: زنِ مسلمان، با رعایت حجاب، نه‌تنها از شأن انسانی خود دفاع می‌کند، بلکه مقابل فرهنگ برهنگی و شی‌انگاری زن در غرب می‌ایستد.
 
وی خاطرنشان کرد: امروز، در زمانی که دشمن با تمام قوا برای تضعیف دین و باور‌های مردم وارد میدان شده، هر زن محجبه در حکم یک مجاهد فرهنگی است که در صف مقدم دفاع از ایمان و هویت قرار دارد.
 
رمضان‌زاده رئیس سازمان بسیج ادارات سپاه بیت‌المقدس کردستان نیز در این همایش ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین (ع) و گرامیداشت یاد شهدای اخیر جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: در شرایطی که دشمن از تمام ابزار‌های رسانه‌ای و روانی برای خدشه به ارزش‌های اسلامی بهره می‌برد، احیای فرهنگ عفاف و حجاب نه‌تنها یک وظیفه دینی بلکه یک ضرورت اجتماعی و هویتی است.
 
وی افزود: هفته عفاف و حجاب فرصتی است تا جامعه به‌ویژه بانوان، بار دیگر به فلسفه این پوشش الهی بیندیشند؛ حجاب تنها یک پوشش ظاهری نیست بلکه پرچم کرامت و استقلال زن مسلمان در مقابل نگاه کالاانگارانه غرب است.
 
رمضان‌زاده با اشاره به نقش مهم ادارات دولتی در الگوسازی حجاب و سبک زندگی اسلامی در جامعه گفت: ادارات و نهاد‌های دولتی باید با عملکرد و رفتار کارکنان خود، الگوی ترویج عفاف و متانت باشند. بسیج کارمندان نیز در این مسیر، با رویکردی فرهنگی و اقناعی، مسئولیت سنگینی بر دوش دارد.
 
وی گفت: هویت زن مسلمان، در گرو انتخاب آگاهانه او برای حجاب و پاکدامنی‌ست. در جهانی که زن را به ابزار تبلیغاتی و کالا تبدیل کرده‌اند، زنان محجبه با انتخاب پوشش خود، مقاومت و بصیرت را به نمایش گذاشته‌اند.
 
رمضان‌زاده گفت: این همایش گامی مؤثر در تقویت باور‌های دینی و ارتقای سرمایه اجتماعی است، ادامه چنین برنامه‌هایی در طول سال ضروری است.
 
وی گفت: این همایش با محور تبیین جایگاه حجاب در ارتقای امنیت اجتماعی و صیانت از هویت زن مسلمان، به همت سازمان بسیج ادارات سپاه بیت‌المقدس کردستان و با مشارکت اداره‌کل تبلیغات اسلامی برگزار شد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار