مدیر کل بهزیستی کردستان در نشستی خبری به تشریح برنامه‌های این سازمان پرداخت

مدیرکل بهریستی استان کردستان با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی خانواده‌های تحت پوشش این سازمان در یک سال اخیر، گفت: تعداد خانوار‌های مستمری‌بگیر بهزیستی استان از ۳۶ هزار و ۵۰۰ خانوار در پایان سال گذشته به ۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار رسیده است.
کد خبر: ۷۶۲۸۲۰
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۹ - 15July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، حسین رسولی بعدازظهر امروز _سه‌شنبه بیست‌وچهارم تیر_ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان، اظهار کرد: سازمان بهزیستی در سال ۱۳۵۹ با هدف ارائه خدمات به اقشار محروم و آسیب‌دیدگان اجتماعی تأسیس شد و امروز یک سازمان گسترده با ۵۴ مأموریت و حدود ۱۷۰ فعالیت و برنامه در حوزه‌های اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.
 
مدیر کل بهزیستی کردستان در نشستی خبری به تشریح برنامه‌های این سازمان پرداخت
 
وی افزود: رویکرد بهزیستی محله‌محور، مشارکت‌محور، تقاضامحور، انسان‌محور، پیشگیرانه و توانمندسازانه است.
 
مدیرکل بهزیستی کردستان ادامه داد: فعالیت‌های بهزیستی به دو بخش تقسیم می‌شود که بخشی وظایف ذاتی سازمان است و به خانواده‌های تحت پوشش شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، ایتام و آسیب‌دیدگان اجتماعی خدمات مستمر و غیرمستمر ارائه می‌دهد و بخش دیگر خدماتی است که عامه مردم را نیز شامل می‌شود، برای مثال نوزادان به‌محض تولد با غربالگری شنوایی مخاطب سازمان محسوب می‌شوند.
 
رسولی با تاکید بر ضرورت همکاری بخش‌های غیردولتی برای اجرای برنامه‌های گسترده این سازمان، گفت: امروز حدود ۴۰۰ مؤسسه، مرکز و تشکل غیردولتی در استان در کنار بهزیستی فعالیت می‌کنند و ارائه بسیاری از خدمات به این بخش‌ها برون‌سپاری شده است.
 
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی خانواده‌های تحت پوشش این سازمان در یک سال اخیر، عنوان کرد: تعداد خانوار‌های مستمری‌بگیر از ۳۶ هزار و ۵۰۰ خانوار در پایان سال گذشته به ۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار رسیده است.
 
مدیرکل بهزیستی کردستان ادامه داد: حق پرستاری نیز برای ۳۱۳۵ نفر از افراد دارای معلولیت شدید و بسیار شدید برقرار شده که امسال سرانه آن ۴۳ درصد افزایش داشته است.
 
رسولی با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی مستمری خانوار‌های تحت پوشش در سال جاری، اضافه کرد: ۴۸ درصد معلولان استان دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند و علاوه بر مستمری، خدماتی همچون پرداخت هزینه‌های درمان، تحصیل، تأمین وسایل توانبخشی و کمک‌هزینه مسکن به این افراد ارائه می‌شود.
 
وی تصریح کرد: بخشی از معلولان امکان زندگی با خانواده را ندارند و در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی نگهداری می‌شوند که هم‌اکنون در استان ۲۲ مرکز شبانه‌روزی و ۳۲ مرکز روزانه فعال است که به ترتیب ۷۵۵ نفر و ۱۵۵۰ نفر از خدمات آنها بهره‌مند هستند.
 
مدیرکل بهزیستی کردستان با بیان اینکه یارانه پرداختی به برخی مراکز کفایت هزینه‌های خدمات باکیفیت را ندارد، افزود: با این حال، بهزیستی کردستان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و بخش غیردولتی تلاش دارد خدمات حمایتی خود را با بهترین کیفیت به جامعه هدف ارائه دهد.
 
رسولی تصریح کرد: ۱۵۴۸ خانوار دارای دو معلول، ۱۰۴ خانوار دارای سه معلول، ۱۱ خانوار دارای چهار معلول و یک خانوار دارای پنج معلول در استان کردستان زندگی می‌کنند.
 
وی ادامه داد: بیش از پنج هزار نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و مستمری دریافت می‌کنند که حدود ۸۶ درصد از این زنان به دلیل طلاق یا فوت همسر نیازمند حمایت بهزیستی شده‌اند.
 
مدیرکل بهزیستی کردستان گفت: یکی دیگر از فعالیت‌های بهزیستی نگهداری فرزندان بی‌سرپرست و بدسرپرست است که در حال حاضر ۱۴ خانه شبه‌خانواده با ظرفیت نگهداری ۱۲۳ کودک سه تا ۱۸ سال در استان فعال است و این فرزندان همانند سایر کودکان از تمام خدمات تحصیلی، تربیتی و مشاوره‌ای برخوردارند.
 
رسولی ادامه داد: ۸۴ مرکز مشاوره در سطوح عمومی و تخصصی در استان فعالیت می‌کنند که سال گذشته ۲۴ هزار و ۴۰۰ نفر از خدمات مشاوره‌ای آنها استفاده کرده‌اند.
 
وی همچنین مسکن را از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه هدف بهزیستی دانست و عنوان کرد: سال گذشته ۱۷۴ مسکن به مددجویان واگذار شد و امسال تعهد استان ۱۴۵ واحد است.
 
مدیرکل بهزیستی کردستان با بیان اینکه خدمات بهزیستی فراتر از خانواده‌های تحت پوشش به عموم جامعه ارائه می‌شود، افزود: در حوزه درمان اعتیاد، ۲۹ مرکز شامل کمپ‌های ترک اعتیاد، مراکز اقامتی و یک مرکز ماده ۱۶ در استان فعال است که معتادان متجاهر را پذیرش و درمان می‌کنند و سال گذشته ۶۰۸۰ نفر از خدمات آنها بهره‌مند شدند.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار