دستور وزیر بهداشت برای ایمن‌سازی بیمارستان‌های آسیب‌دیده در جنگ

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت ایمن‌سازی بیمارستان‌ها در شرایط بحرانی، به وقایع اخیر اشاره کرد و گفت: پس از گزارش‌دهی وقایع مربوط به جنگ ۱۲ روزه به  وزیر بهداشت، وی به صورت جدی پیگیر اقدامات لازم برای ساخت و اصلاح بیمارستان‌های ایمن شدند.
کد خبر: ۷۶۲۹۹۳
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱ - 16July 2025

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، «سید سجاد رضوی» معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ضرورت ارتقای ایمنی بیمارستان‌ها در برابر حوادثی، چون آتش‌سوزی، اظهار داشت: اقدامات متعددی از گذشته در این زمینه آغاز شده بود که ما تلاش کردیم آن مسیر را با جدیت ادامه دهیم. یکی از مهم‌ترین این اقدامات، بررسی و ارتقای استاندارد‌های ایمنی، به‌ویژه در حوزه آتش‌نشانی در مراکز درمانی بود که متناسب با بودجه و امکانات موجود در هر مرکز، در حال پیگیری است.

دستور ویژه برای ایمن‌سازی بیمارستان‌ها پس از جنگ ۱۲ روزه

وی افزود: تجربه نشان داده که اگر در همان ثانیه‌ها و دقایق ابتدایی وقوع آتش‌سوزی اقدام مناسبی صورت گیرد، می‌توان از یک حادثه بزرگ جلوگیری کرد؛ همان‌طور که در احیای بیماران، چهار یا پنج دقیقه نخست حیاتی است. از همین رو، با همکاری مؤثر میان حوزه درمان و سازمان آتش‌نشانی، به تفاهمی دست یافتیم که امروز به امضای طرفین رسید.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس این تفاهم‌نامه، مقرر شد در تمام شیفت‌های بیمارستانی، گروه‌هایی متشکل از چهار تا پنج نیروی آموزش‌دیده حضور داشته باشند. این افراد دوره‌های مقابله با حوادث آتش‌سوزی را گذرانده و گواهینامه دریافت می‌کنند. در صورت وقوع حادثه، یکی مسئول استفاده از کپسول آتش‌نشانی است، دیگری نسبت به قطع گاز یا سایر اقدامات ایمنی اقدام می‌کند، نفر بعدی فوراً با آتش‌نشانی تماس می‌گیرد و فرد دیگر نیز مسئول جابه‌جایی بیماران و پرسنل به مناطق امن خواهد بود. هدف این است که حریق در همان لحظات ابتدایی مهار شود و از ایجاد دود و خطر خفگی جلوگیری شود.

رضوی با تأکید بر اینکه ایمن‌سازی بیمارستان‌ها یکی از شاخص‌های اصلی اعتباربخشی مراکز درمانی است، خاطرنشان کرد: این رویکرد سال‌هاست در کشور آغاز شده و هدف آن، ارتقای استاندارد‌های ایمنی به‌ویژه در برابر حوادث غیرمترقبه است. در حال حاضر، حدود ۵۰ هزار تخت فرسوده در کشور وجود دارد که باید به مرور جایگزین شوند؛ این روند طبیعتاً وابسته به بودجه‌ای است که در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اهمیت ایمن‌سازی بیمارستان‌ها در شرایط بحرانی، به وقایع اخیر اشاره کرد و گفت: پس از گزارش‌دهی وقایع مربوط به جنگ ۱۲ روزه به  وزیر بهداشت، وی به صورت جدی پیگیر اقدامات لازم برای ساخت و اصلاح بیمارستان‌های ایمن شدند.

رضوی افزود: تمرکز اصلی بر بیمارستان‌هایی است که نقش معین دارند یا در شرایط اضطراری حیاتی‌ هستند. خوشبختانه این موضوع با استقبال سازمان برنامه و بودجه و دولت مواجه شده و امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد ایمن‌سازی گسترده‌تری باشیم.

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره حملات سایبری رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۱۲ روزه، تصریح کرد: بخشی از این حملات منجر به اختلالاتی در روند درمانی شد، از جمله نسخه‌نویسی الکترونیک. با این حال، حوزه IT و خدمات الکترونیک وزارت بهداشت مطابق با دستورالعمل‌های ملی مقابله با تهدیدات سایبری، اقدامات لازم را انجام دادند. به‌محض بروز اختلال، نسخه‌نویسی غیرالکترونیک (کاغذی) جایگزین شد و پس از رفع مشکل، روند درمان بدون وقفه ادامه یافت.

وی با اشاره به درس‌آموخته‌های حوزه سلامت از جنگ اخیر، دوران کرونا و سایر بحران‌ها، عنوان کرد: با دستور مستقیم وزیر بهداشت، تمامی معاونت‌ها موظف شدند نقاط ضعف، راهکار‌های بهبود و پیشنهادات خود را جمع‌بندی کنند. هدف این است که اگر حادثه‌ای مجدد رخ داد، آماده‌تر از قبل عمل کنیم و خدمت‌رسانی بدون وقفه ادامه یابد.

انتهای پیام/ 261

برچسب ها: وزارت بهداشت ، جنگ ، پزشک
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار