تعیین حریم آثار ملی طی ۵ سال آینده

معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: حریم آثار ثبت ملی با مشارکت مردم در دستور کار قرار دارد و طی ۵ سال آینده، سالانه ۲۰ درصد این آثار تعیین حریم می‌شوند.
کد خبر: ۷۶۳۱۴۶
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۰ - 17July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از اردبیل، «بهروز ندایی» معاون وزیر میراث فرهنگی، ظهر روز گذشته (چهارشنبه) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، ضمن تاکید بر اهمیت تعامل مدیر این اداره‌کل با مسئولین استانی و نمایندگان مجلس، اظهار داشت: با توجه به فرابخشی بودن اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تمامی ادارات و دستگاه‌ها باید همکاری کنند تا اهداف پیش‌بینی شده در برنامه پنج ساله تدوین شده در وزارت خانه محقق شود.
تعیین حریم آثار ملی طی ۵ سال آینده

وی تاکید کرد: بها دادن به همکاران و استفاده از توانمندی‌های نیرو‌های اداره کل بایستی از دیگر اولویت‌های مدیر جدید باشد.

ندایی بیان کرد: بهترین نیرو‌ها از نظر سواد، تجربه و ترکیب در اداره کل میراث فرهنگی اردبیل حضور دارند و با استفاده صحیح از این ظرفیت‌ها، می‌توان به اهداف تایید شده دست یافت.

معاون وزیر میراث فرهنگی با اشاره به سیاست برنامه محور وزارت میراث فرهنگی پس از تغییر دولت، اظهار کرد: برنامه پنج ساله وزارت میراث فرهنگی تدوین شده و هر اقدامی از این پس بر اساس این برنامه انجام خواهد شد. در این برنامه، پروژه‌های میراث فرهنگی، توسعه صنایع دستی و جذب گردشگر خارجی برای استان اردبیل در سال ۱۴۰۴ مشخص شده است.

ایجاد مرکز سرمایه‌گذاری و مرکز بین الملل در وزارت خانه

وی، اصلاح ساختار اداری وزارتخانه، ایجاد مرکز سرمایه‌گذاری و مرکز بین‌الملل را از جمله اقدامات انجام شده در راستای تحقق اهداف وزارتخانه برشمرد و تصریح کرد: هدف از ایجاد مرکز بین‌الملل، جذب گردشگر خارجی و از بین بردن ایران‌هراسی است.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: بحث بعدی اصلاح ادارات شهرستانی و بهبود وضعیت نیروی انسانی و تجهیزاتی بود. به عنوان مثال ما در ۳۶۰ شهرستان ساختمان اداری نداریم که در قالب برنامه تدوین شده این خلع رفع خواهد شد.

ندایی همچنین از دو برابر شدن پست‌های سازمانی ادارت کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری خبر داد و افزود: اصلاح ادارات شهرستانی و نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار دارد و به عنوان مثال، ۵ نمایندگی میراث فرهنگی در شهرستان‌های استان اردبیل به اداره ارتقاء یافته و تعداد نیرو‌ها افزایش خواهد یافت و همچنین ۲ شهرستان نیز صاحب نمایندگی می‌شوند.

معاون وزیر میراث فرهنگی، افزایش صادرات صنایع دستی، جذب گردشگر خارجی و تکمیل زیرساخت‌ها، و حل مشکلات مردم در حوزه میراث فرهنگی را از جمله برنامه‌های شاخص این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: در حوزه میراث فرهنگی، تعیین تکلیف حریم آثار ثبت ملی و تشویق آثار سطحی با مشارکت مردم در دستور کار قرار دارد و قرار است ظرف پنج سال آینده، سالانه ۲۰ درصد این آثار تعیین حریم شوند.

ندایی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان اردبیل در حوزه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: استان اردبیل دارای بیش از ۱۰۰۰ اثر تاریخی، آثار طبیعی متعدد و صنایع دستی متنوع است و امیدواریم با بازگشایی مرز زمینی با آذربایجان، شاهد رونق گردشگری در این استان باشیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار