عارف: اتحاد ملی میثاق یکایک ما در عمل باشد

معاون اول رئیس جمهور گفت: اتحاد ملی میثاق یکایک ما است که باید در عمل و نه حرف و بیانیه باشد.
کد خبر: ۷۶۳۳۵۸
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵ - 18July 2025

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، محمدرضا عارف در جلسه‌ای با کمیسیون اقتصادی مجمع وزیران ادوار با اشاره به اینکه در جنگ ۱۲ روزه و میدان رزم چهره‌های برجسته و از هر نظر شایسته به همراه اساتید بزرگی را از دست دادیم اما در تهاجم تحمیلی که ما شروع نکردیم در چند جبهه نظامی، اجتماعی و اقتصادی پیروز شدیم، گفت: روز اول فعالیت دولت چهاردهم با ترور شهید هنیه به عنوان مهمان عزیز دولت شروع شد و در همان ابتدای کار دولت به این جمع‌بندی و راهبرد رسیدیم که باید آرامش جامعه حفظ شود اما دولت در وضعیت جنگی قرار گیرد بنابراین راهبرد اداره کشور در وضعیت جنگی به ویژه بخش اقتصادی با سناریوهای مختلف تدوین شد.

عارف: اتحاد ملی میثاق یکایک ما در عمل باشد

عارف افزود: راهبرد نظام مذاکره بود که به راهبرد درستی رسیدیم و در چارچوب سیاست‌ها و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این بخش حرکت کردیم و کشور وارد مذاکره شد که در میانه مذاکرات جنگ به ما تحمیل و مشخص شد که دشمنان به قصد براندازی آمده‌اند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران توسط دشمنان به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد، خاطرنشان به انتخاب فرماندهان نظامی کشور بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور اشاره کرد و گفت: انتخاب یک مدیر در دستگاه هفته‌ها زمان می‌برد اما ظرف ۱۰ روز جنگ تحمیلی بخش دفاعی کشور پس از دست دادن سرداران خود به همان سیاق قبلی ادامه کار داد. البته شهدایی که از دست دادیم بهترین‌ها بودند اما جایگزین‌ها ظرف کمتر از ۱۰ ساعت عملیات موفق انجام دادند.

وی ادامه داد: دشمنان تحلیلی داشتند که در روز دوم جنگ مردم به میدان می‌آیند و روز سوم ایران برای تسلیم به مذاکره می‌رود اما دیدیم چه اتفاقی افتاد و تحلیل‌های آنها اشتباه از آب درآمد.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: مردم در میدان اقتصادی موفق شدند و تغییرات فروش فروشگاه‌ها در جنگ ۱۲ روزه ۲۰ درصد بود که برخلاف تصور هیچ هجومی به هیچ وجه به فروشگاه‌ها نشد و تنها صف بنزین تشکیل شد که این امر نیز تابع قوانین اقتصادی عرضه و تقاضا است اما در همین صفوف بنزین نیز مردم ظرفیت خود را نشان دادند که بی‌نظیر بود و همچنین کمبود کالاها در برخی استان‌ها بلافاصله جبران شد.

وی تاکید کرد: مردم فرماندهان و سرداران جبهه اقتصادی بودند تا جایی که کسبه و مردم داوطلبانه کمک می‌کردند و کالاها به قیمت خرید و یا رایگان به فروش می‌رسید.

عارف با اشاره به جلسات مختلف خود با برخی جناح‌های سیاسی کشور برای بهره‌گیری از نظرات نخبگانی آنها افزود: هیچ حزب، گروه و یا مجمعی جز انتقاد حتی یک نامه یک صفحه‌ای ننوشتند که پیشنهاد اجرایی داده باشد و یا تنها شعار و رهنمود داده شد که این رهنمودها زمانی که همراه با پیشنهاد عملیاتی باشد ارزشمند است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نیاز به استفاده از نظرات نخبگان در کشور داریم، به راهبرد واگذاری اختیارات به استانداران و وزرا در قالب ۴ کارگروه در جنگ ۱۲ روزه اشاره و بیان کرد: از این تصمیم جواب خوبی گرفتیم و روز اول جنگ ساز و کار تصمیم سازی و تصمیم‌گیری در دولت مشخص و مصوبات ارائه شده در کارگروه‌ها سریعاً اجرایی شد.

وی ادامه داد: در جنگ تحمیلی نگران بنادر بودیم و با اختیار ویژه‌ای که دادیم حجم تخلیه بنادر دو برابر متوسط سال شد که در این مسیر همه نهادهای امر به دلیل اختیارات همکاری کردند و حتی کالایی تخلیه شد که ثبت سفارش نشده بود.
دکتر عارف با تاکید بر اینکه راهبرد دولت این است که با بخش‌های فعال اقتصادی جلسات مختلف برای ارائه راهکار و روایت همراه با آسیب شناسی از جنگ ۱۲ روزه برگزار شود، ادامه داد: اولین گزارش روایت ۱۲ روزه در جلسه دولت ارائه شده است که ظرف هفته‌های آینده اجرایی می‌شود که در کنار آن از توصیه‌های صاحب نظران، مسئولان و وزرای قبلی در کشور استفاده می‌کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راهی جز بهره‌گیری از همه نیروهای زبده و جوانان نداریم، افزود: راهبرد اصلی حفظ سرمایه اجتماعی است که در انتخابات گذشته ریاست جمهوری همه جریانات تلاش کردند و حداکثر ۱۰ درصد در دور دوم به مشارکت انتخاباتی اضافه شد و ۵۰ درصد در صحنه حاضر نشدند اما همین ۵۰ درصد در جنگ ۱۲ روزه آمدند و حضور آنان در جبهه جنگ مؤثرتر بود و نقش آفرینی کردند که این سرمایه باید حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد: اتحاد ملی که مقام معظم رهبری نیز بارها تاکید کرده‌اند، میثاق یکایک ما است که باید در عمل و نه حرف و بیانیه باشد و ۴۰ سال به یکدیگر پاسخ دادیم اما نتیجه‌ای نداد. مردم در جنگ ۱۲ روزه اعلام کردند ما وحدت و انسجام می‌خواهیم و وظیفه دولت این است که در رأس این اتحاد به جلو حرکت کند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در یک آسیب شناسی کلی به این نتیجه رسیدیم که باید تحولی در کشور داشته باشیم، تصریح کرد: بسیاری از سازوکارهای دهه ۶۰ که الزامی بود، شاید امروز ضرورتی ندارد و حتی باید عکس آن عمل شود.

عارف با طرح این پرسش که الان چه تحول و چه اولویت‌هایی نیاز داریم، گفت: از نظر دولت اقتصاد و معیشت مردم در اولویت همه برنامه‌ها و یک اصل است که همه برنامه‌های دولت پیوست معیشتی دارند و در قالب کالا برگ‌های الکترونیکی و یا تثبیت قیمت‌ها پیگیری شده است و امیدواریم کسانی که نقد می‌کنند به این اقدامات دولت نیز توجه کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت که میثاق اجرایی دولت است و در ماده ۴۸ این قانون آزادسازی قیمت‌ها دیده شده است اما با توجه به شرایط کنونی با هماهنگی سران قوا موقتاً تصمیماتی ضروری و فراقانونی برای مدیریت صحیح و سریع کشور در این ۱۲ روز گرفتیم.

عارف گفت: برخی معدود شرکت‌ها با سو استفاده از شرایط جنگ قیمت‌ها را افزایش دادند که دولت تصمیم‌های لازم را در این خصوص اتخاذ کرد که این کارشکنی شرکت‌ها اخلال در بازار است البته بخش‌های اقتصادی دیگر در این جنگ حتی کالاهای خود را ۱۰ درصد زیر قیمت نیز به فروش می‌رساندند.

وی با اشاره به برخی سودجویی‌های دلالان در بازار کالاهای اساسی و خوراکی تاکید کرد: آیا حکومت و دولت حق برخورد با این اقدامات را ندارد؟ باید با این واسطه‌ها و دلال‌ها که کالاهای خوراکی و مورد نیاز مردم را از کشاورزان جمع‌آوری کرده‌اند، برخورد شود.

وی با بیان اینکه از نخبگان و مسئولان و وزرای ادوار در طول ۴۰ سال گذشته درخواست می‌کنیم به دولت راهکار بدهند، ادامه داد: دولت از بدنه همین بخش کشور است و ما ادعایی نداریم که اعضای دولت برتر هستند چراکه با سازوکارهایی برای این مناصب انتخاب شده‌اند و حال باید مسائل کشور حل شود که باید به ما راهکار بدهید و آمادگی کامل داریم و این وظیفه دولت است که به نظرات نخبگان و مسئولان دوره‌های گذشته توجه کند.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید فضای آرام جامعه را حفظ کنیم چراکه سرمایه اجتماعی پشتوانه پیروزی در همه جبهه‌ها است و اگر امروز اعلام می‌کنیم که در میدان اقتصادی پیروز شدیم به دلیل حضور مردم بود و ما در دولت تنها کارگزار بودیم.

وی با تاکید بر اینکه امروز یک صدا از ایران و نظام به گوش می‌رسد، تصریح کرد: از درگیری‌های سیاسی نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود از همه اساتید و صاحبنظران خواهش داریم که به دولت کمک کنید که برای حفظ این سرمایه اجتماعی چه اقداماتی انجام شود و قطعاً به رهنمودهای شما عمل می‌کنیم و مسئله همراه با راهکار می‌خواهیم.

عارف همچنین به حضور مردم در تمام صحنه‌های نهضت اسلامی و تاریخ انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: نگاه امام این بود که خود را کارگزار مردم می‌دانستند.

وی اضافه کرد: امیدواریم با مذاکره و در چارچوب اصول کشور به نتیجه برسیم. معتقدیم استفاده از فناوری‌ها و توسعه و تولید علم حق همه انسان‌ها و کشورها است و فناوری گزینشی نیست. البته کاربرد غیر اخلاقی از فناوری‌ها در قاموس سیاسی ایران وجود ندارد.

همچنین در این جلسه پس از ارائه نظرات کارشناسانه حاضران در خصوص راهکارهای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، رابط دولت با کمیسیون اقتصادی مجمع وزیران ادوار برای بهره‌گیری از نظرات و تجربیات آنان در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت مشخص شد.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار