به گزارش خبرنگار جامعه دفاعپرس، «پیرحسین کولیوند» رئیس جمعیت هلال احمر صبح امروز (شنبه) در تشریح اقدامات این سازمان در جنگ ۱۲ روزه با بیان اینکه مقاومت و اقتدار مردم در جنگ ۱۲ روزه موجب سربلندی ایران شد، اظهار داشت: خبرنگاران علیرغم سختیهایی که وجود داشت؛ همچون جهادگران در تمام این ۱۲ روز در میدان حضور پیدا کردند.
کولیوند گفت: یکی از اقدامات جمعیت هلال احمر آموزش عمومی و تخصصی است؛ این مجموعه سه و نیم میلیون نیروی داوطلب دارد که حدودا ۷۰ هزار نفر از این نیروها، بهعنوان تیمهای واکنش سریع، آموزشهای تخصصی دیدهاند و آماده مأموریت در هر شرایطی هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه انبارهای هلال احمر در حوزه لجستیکی تکمیل شده و ظرفیتهای بسیار خوبی نیز به این مجموعه اضافه شده است، بیان داشت: نیروهای هلال احمر با توجه به آمادگیهای عملیاتی از جمله نیروهایی بودند که در اولین فرصت در مناطق آسیبدیده حضور پیدا کردند.
کولیوند با اشاره به اینکه عمده پیکرهای شهدا توسط کارکنان هلال احمر کشف و منتقل شدند، اظهار داشت: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، ۵۲۰ نقطه، در جریان حمله صهیونیستها آسیب دیده بود؛ بهعنوان مثال در زندان اوین پنج نقطه مورد حمله قرار گرفت.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه ۷۰ درصد مجروحین توسط نیروهای هلال احمر نجات پیدا کردند، خاطرنشان کرد: در جنک ۱۲ روزه دستورالعمل کامل برای شرایط خاص و مصدومین احتمالی هستهای آماده شد و بیمارستانهایی هم این حادثه احتمالی مشخص شد.
وی گفت: در جنگ ۱۲ روزه پنج نفر از همکاران ما در هلال احمر حین امدادرسانی مورد هدف مستقیم رژیم صهیونیستی قرار گرفتند و به شهادت رسیدند که این اقدام نقض قوانین حقوق بشر و کنوانسیون ژنو است.
کولیوند در ادامه با اشاره به اینکه امدادگران هلال احمر در جنگ ۱۲ روزه با روحیه دفاع مقدسی در میدان حضور پیدا کردند، خاطرنشان کرد: در این جنگ جوانان امدادگر نشان دادند که همچون رزمندگان هشت سال دفاع مقدس در میدان حضور دارند و با صلابت و بدون هیچ هراسی امدادرسانی خود را ادامه دادند.
رئیس سازمان جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه در جنگ ۱۲ روزه ۲۱ مرکز درمانی و بیمارستانی مورد هدف قرار گرفت، گفت: دشمن در جنگ ۱۲ روزه تمام قوانین بینالمللی را نقض کرد و به هیچکدام از آنها پایبند نبود.
کولیوند گفت: ۵ نفر از امدادگران ما در این جنگ ۱۲ روزه با وجود اینکه لباس امدادگری بر تن داشتند، به شهادت رسیدند. شهید ملکی و شهید جمشیدپور در شهرک باقری با آمبولانس مورد حمله قرار گرفتند. شهید زرتاش در تبریز، شهید زیوری در اسلام آباد و شهید میرمحمدی در اصفهان در حال انتقال مجروحان به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: پیگیری نقض حقوق بشر و اطلاع رسانی درباره شهدا و مجروحان امدادگران را در سطح بینالمللی انجام دادیم و صلیب سرخ عکس این شهدای ما را در سایتش بارگذاری کرد و نوشت باید این تعداد بیشتر نشود. در این مدت حتی ۲۱ مرکز درمانی و بیمارستان در این حملات آسیب دیدند.
کولیوند گفت: نیروهای پلیس نیز در قوانین بین المللی شامل دستگاههای خدمات رسان محسوب میشوند؛ اما چند بار توسط رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفتند و ساختمان هلال احمر و چند بیمارستان نیز که در کنار این مراکز قرار داشتند، آسیب دیدند.
وی درباره تعداد شهدای جنگ ۱۲ روزه افزود: در این مدت، ۱۰۶۰ نفر غیرنظامی شامل ۴۲ کودک و ۱۲۰ خانم که دونفر باردار به شهادت رسیدند. همچنین ۸۲۰۰ واحد مسکونی آسیب دیددند که ۴۰۰ واحد کاملا تخریب شدند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: صلیب سرخ ۹۰ کشور به من پیام دادند از جمله صلیب سرخ آمریکا و کانادا و این حملات را یا محکوم کرده و یا ابزار همدردی کردهاند.
انتهای پیام/ 241