مرکز حقوق بشر بحرین گزارش داد؛

نقض حقوق بشر در بحرین توسط آل‌خلیفه/ از سرکوب بی‌پایان تا عناد با شیعیان

مرکز حقوق بشر بحرین در گزارش سالانه خود از سلسله اقدامات ضد حقوق بشری رژیم آل خلیفه علیه شهروندان یمنی به مطالب تکان دهنده‌ای اشاره کرده است.
کد خبر: ۷۶۴۲۹
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۷ - 06April 2016

نقض حقوق بشر در بحرین توسط آل‌خلیفه/ از سرکوب بی‌پایان تا عناد با شیعیان

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس به نقل از پایگاه العهد، مرکز حقوق بشر بحرین گزارش سالانه خود در خصوص اقدامات ضد حقوق بشری رژیم آل خلیفه علیه شهروندان یمنی در سال ۲۰۱۵ را منتشر کرد.

در گزارش منتشر شده از سوی کمیته حقوق بشر بحرین که در ۴۱ صفحه تنظیم شده، آمده است: نظامیان رژیم آل خلیفه در طول سال ۲۰۱۵، ۱۸۸۳ شهروند بحرینی را تنها به علت مشارکت در تظاهرات مسالمت آمیز بازداشت کردند.

در ادامه این گزارش آمده است: در میان افراد بازداشت شده نام حدود ۵۰۰ زن و کودک بحرینی به چشم میخورد.

این کمیته در همین زمینه تصریح میکند: پر واضح است که شمار افراد بازداشت شده توسط رژیم آل خلیفه بسیار فراتر از ۱۸۸۳ نفر است، چراکه بسیاری از خانوادههای بحرینی به دلیل هراس از انتقام جویی دستگاههای امنیتی رژیم آل خلیفه از گفتن حقیقت در خصوص بازداشت فرزندان خود توسط این رژیم خودداری می کنند.

در ادامه این گزارش تصریح شده است: در سال ۲۰۱۵ رژیم آل خلیفه شمار زیادی از شهروندان بحرینی را به دلیل مشارکت در تظاهرات ضد دولتی به مناطق و کشورهای دیگر تبعید کرد.

کمیته حقوق بشر بحرین همچنین ضمن انتشار تصاویری از زندانیان سیاسی بحرینی که مورد شکنجه نظامیان رژیم آل خلیفه قرار گرفتند، اعلام کرد: در سال ۲۰۱۵ زندانیان سیاسی بحرینی تحت شدیدترین شکنجههای برنامه ریزی شده نظامیان رژیم آل خلیفه قرار گرفتند.

در همین ارتباط این کمیته افزود: از جمله گسترده ترین شکنجهها علیه زندانیان سیاسی در زندان «جو» منامه صورت گرفت که به دنبال آن ده ها نفر شهید و شمار زیادی از زندانیان نیز به شدت مجروح شدند.

این کمیته همچنین به بازداشت شمار زیادی از فعالان فضای مجازی در بحرین به دلیل انتقاد از عملکرد رژیم آل خلیفه اشاره و اعلام کرد: فعالان فضای مجازی به دلیل انتقاداتی که نسبت به سیاستهای سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه داشتند با سخت ترین واکنش ها از سوی این رژیم مواجه شدند.

کمیته حقوق بشر بحرین در ادامه با اشاره به سیاست رژیم آل خلیفه در لغو تابعیت شهروندان بحرینی، تصریح کرد: در سال ۲۰۱۵ رژیم آل خلیفه تابعیت بیش از ۲۰۰ شهروند بحرینی را لغو کرد. این اقدام پس از ادعای ارتباط شهروندان بحرینی با گروه های تروریستی صورت گرفت.

در ادامه این گزارش آمده است: رژیم آل خلیفه در طول سال ۲۰۱۵ اقدامات سرکوبگرانه بسیاری را علیه شیعیان بحرینی انجام داده و برای آنها در بسیاری از موارد محدودیت قائل شد. هم اکنون شیعیان بحرینی با سیاست تبعیض آمیز رژیم آل خلیفه در برخورداری خود از حقوق شهروندی مواجه هستند.

در خصوص سرکوب آزادی بیان نیز کمیته حقوق بشر بحرین در گزارش سالانه خود آورده است: در سالی که گذشت حتی رسانهها و وسایل ارتباط جمعی هم از اقدامات سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه در امان نماندند، چراکه بسیاری از آنها به دلیل انتقاد از سیاستهای این رژیم یا مورد هجوم قرار گرفتند و یا تعطیل شدند.

کمیته حقوق بشر بحرین همچنین به هتک حرمت رژیم آل خلیفه به مقدسات در بحرین اشاره کرده و اظهار داشت: نظامیان رژیم آل خلیفه در طول سال ۲۰۱۵ به ویژه در ایام محرم الحرام و روزهای تاسوعا و عاشورا اقدام به جمع آوری تمامی پرچم هایی که بر روی آن اسماء مقدس نگاشته شده بود، کردند.

در همین ارتباط این کمیته اعلام کرده است: بسیاری از سخنوران و مداحان بحرینی و همچنین کسانی که در مراسم های عزاداری محرم الحرام شرکت کرده بودند، توسط دادستانی آل خلیفه برای بازجویی فراخوانده شدند.

کمیته حقوق بشر بحرین در پایان گزارش تکان دهنده خود از سلسله اقدامات رژیم آل خلیفه در نقض گسترده حقوق بشر در بحرین خواستار آزادی تمامی زندانیان سیاسی و تعیین ساز و کارهایی به منظور آغاز گفتگو با مخالفان شده است.

این کمیته همچنین از رژیم آل خلیفه خواسته تا سیاست های تبعیض آمیز خود در قبال شیعیان بحرینی را متوقف و مبارزه با تروریسم را در جایی دیگر به سرانجام برساند.

کمیته حقوق بشر بحرین همچنین خواستار توقف فوری شکنجه زندانیان سیاسی در بند آل خلیفه شده و اعلام کرده است: کسانی که به هر دلیل از دولت انتقاد دارند، نباید با بدترین واکنشهای ممکن مواجه شوند.

این کمیته همچنین از رژیم آل خلیفه خواسته تا به حملات خود علیه فعالان حقوق بشری در بحرین پایان داده و به آنها اجازه دهد تا با آزادی کامل به فعالیت های خود ادامه دهند.

کمیته حقوق بشر بحرین همچنین ضمن انتقاد شدید از ممانعت مقامات رژیم آل خلیفه از ورود مقامات حقوق بشری سازمان ملل به بحرین، اعلام کرد: رژیم آل خلیفه باید هرچه سریعتر مجوز ورود مسئولان نهادهای بین المللی حقوق بشری به کشور را صادر کنند.

گفتنی است، اکنون حدود ۶ سال از آغاز نهضت مردمی در بحرین می گذرد. در طی این سال ها مردم بحرین بارها با برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز در نقاط مختلف این کشور، توقف اقدامات تبعیض آمیز علیه خود توسط مقامات رژیم آل خلیفه را خواستار شده اند.

از زمان آغاز تظاهرات مردمی مسالمت آمیز علیه رژیم آل خلیفه در بحرین، این رژیم تدابیر بسیاری را برای مقابله با مخالفان خود اتخاذ کرده است. هدف قرار دادن منازل مخالفان، تهدید آنها به بازداشت و در مواردی تجاوز جنسی و ... از جمله سیاستهایی است که آل خلیفه از ۵ سال گذشته تاکنون برای به بن بست کشاندن خیزش مردمی در بحرین به آنها متوسل شده است.

نکته قابل تأمل در خیزش مردمی بحرینی ها علیه رژیم آل خلیفه طی حدود ۶ سال گذشته، «مسالمت آمیز» بودن آن است. مردم بحرین با وجود اینکه طی سالهای گذشته مورد ظلم و ستم بسیاری از سوی رژیم آل خلیفه قرار گرفتند اما هیچگاه تصمیم به خروج از چارچوب صلح طبی در مسیر تحقق خواسته ها و مطالبات مشروع خود نشدند.

حتی اعزام نیروهای امنیتی رژیم سعودی به بحرین برای سرکوب و قتل عام مخالفان رژیم آل خلیفه هم موجب نشد تا مردم این کشور از رویکرد خود در دستیابی به خواستههایشان از طریق راهکارهای مسالمت آمیز دست بکشند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار