به گزارش خبرنگار
دفاعپرس از کهگیلویه و بویراحمد، نشست هم اندیشی سرهنگ پاسدار «سلمان خواست خدایی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد و «حمدالله اکوانی» رئیس بنیاد ملی نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد پیرامون شناسایی، معرفی و تجلیل از نخبگان و ایثارگران دفاع مقدس در استان برگزار شد.
سرهنگ پاسدار «سلمان خواست خدایی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست ضمن تقدیر از حضور و همراهی نخبگان و ایثارگران، بر اهمیت معرفی این سرمایههای ارزشمند به جامعه تاکید کرد و اظهار داشت: جامعهای که نتواند نخبگان و اسطورههای خود را معرفی کند، در تصمیمگیریهای آینده دچار خلل خواهد شد.
وی شناسایی و معرفی نخبگان را شناسنامه و هویت هر جامعه دانست و افزود: نخبگان دفاع مقدس، در حوزه های علمی، نظامی، فرهنگی و سیاسی، همگی در این کشور سهیم بودهاند و معرفی این عزیزان به جامعه، موجب تقویت همگرایی و انسجام ملی میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در زمینه نخبگان دفاع مقدس، از شهید «هدایتالله طیب»، دانشجوی دانشگاه فلوریدای آمریکا که برای دفاع از میهن اسلامی راهی جبههها شد و به شهادت رسید، و همچنین خلبان شهید «ابراهیم امیدبخش» که به عنوان نفر اول دوره خلبانی در آمریکا انتخاب شد، به عنوان نمونههایی از این نخبگان یاد کرد.
سرهنگ خواست خدایی همچنین به رکوردهای جهانی شهید «عبدالرسول زرین»، تکتیرانداز برجسته دوران دفاع مقدس، اشاره کرد و از شهید «جواد هرمزپور»، از فرماندهان تیپ و محور عملیاتی، به عنوان یکی دیگر از این ستارگان درخشان نام برد.
وی بیان کرد: به فعالیتهای ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اشاره کرد و گفت: ما در این ادارهکل علاوه بر حفظ آثار و نشر ارزشها، به ترویج فرهنگ مقاومت نیز میپردازیم. نخبگان فراوانی داریم که در قید حیات هستند، اما گمنام ماندهاند، تلاش ما بر این است که با شناسایی و معرفی این عزیزان، از تجربیات و دانش آنها در زمینههای مختلف بهرهمند شویم.
سرهنگ خواست خدایی با تاکید بر اهمیت همکاری با نیروهای نظامی و انتظامی در شناسایی و معرفی نخبگان، آمادگی ادارهکل آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان را برای همکاری در تدوین دانشنامه دفاع مقدس، برگزاری جلسات مشترک، و تدوین تفاهمنامه اعلام کرد.
وی با بیان اینکه تدوین تاریخ شفاهی ایثارگران و رزمندگان ضروری است، گفت: امید است که بتوان با همکاری و همفکری، گامی موثر در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی شایسته نخبگان دفاع مقدس در استان برداشت.
«حمدالله اکوانی» رئیس بنیاد ملی نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن پیشنهاد همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بنیاد نخبگان برای شناسایی و معرفی ایثارگران شاخص، ابراز داشت: جامعهای که اسطورهها و نخبگان خود را معرفی نکند، دچار رکود و عقبماندگی میشود، لذا شناسایی و معرفی نخبگان فرهنگی، علمی و نظامی لازم است.
وی در ادامه، به طرح دو پیشنهاد مشخص بنیاد نخبگان اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس این طرح تکریم یک شهید، یک نخبه، یک شهید برجسته یا یک ایثارگر شاخص که در حوزههای مختلف مانند فرماندهی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی و... تاثیرگذار بوده، معرفی میشود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: دومین طرح پیشنهادی بنیاد نخبگان، الگوسازی باز است که این طرح از تعدادی نخبگان و ایثارگران شاخص که در دفاع مقدس موثر بودهاند، برگزار خواهد شد و دعوت از این نخبگان و همرزمانشان در جلسات تخصصی، هدف اصلی، انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان و نشان دادن قدردانی جامعه نخبگانی از زحمات ایثارگران است.
اکوانی گفت: در حال حاضر، بسیاری از افرادی که به عنوان نخبه در بنیاد نخبگان انتخاب میشوند، یا فرزند شهید هستند یا فرزند ایثارگر، این نشاندهنده پیوند عمیق خانوادههای شهدا و ایثارگران با مفاهیم نخبگی و خدمت به جامعه است.
انتهای پیام/