مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی، پایه‌گذار تمدن‌سازی ایرانی اسلامی

معاون سازمان فرهنگی شهرداری مشهد گفت: اگر بخواهیم به سمت تمدن‌سازی حرکت کنیم، شهر‌ها تمدن‌سازند و تحت‌تأثیر ارزش‌ها، باور‌ها و فنّاوری ساخته می‌شوند؛ بنابراین داشتن تمدن ایرانی اسلامی مناسب و افتخارآمیز از شهر‌ها شروع می‌شود و پایه تمام این مباحث در شهر‌ها رعایت حقوق دیگران، مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی افراد در حوزه مدیریت شهری است.
کد خبر: ۷۶۴۸۹۶
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹ - 24July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، «مهدی ابراهیمی» معاون سازمان فرهنگی شهرداری مشهد در کرسی آزاداندیشی با موضوع پیامد‌های عدم مسئولیت‌پذیری اجتماعی که در سالن شهید چمران دانشگاه بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام برگزار شد، اظهار داشت: مدیریت شهری یا مدیریت شهر، زندگی روزمره و جاری همه انسان‌ها است. خدمات مدیریت شهر در تمام شهر‌ها ساعت پایانی ندارد و تمام زندگی روزمره شهروندان را از بدو تولد تا لحظه مرگ در حوزه‌های مختلف را در بر می‌گیرد.

مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی، پایه‌گذار تمدن‌سازی ایرانی اسلامی

وی افزود: تمام هزینه‌هایی که در حوزه حمل‌ونقل، فضای سبز، خدمات فرهنگی و تمام خدماتی که در طول شبانه‌روز و در طول عمر به شهروندان ارائه می‌شود، هزینه‌های آن از مردم تأمین می‌شود.

معاون سازمان فرهنگی شهرداری مشهد تصریح کرد: از دهه ۷۰ به بعد که نظریه خودکفایی شهر‌ها مطرح شد، به سمت اقتصاد خودکفایی شهرداری‌ها پیش می‌رویم. سال‌ها است که در مدیریت شهری، تمام هزینه‌های شهر را شهروندان می‌پردازند. در آن سال‌های اولیه تا حدود دو سال گذشته، بیشترین منبع تأمین مالی مدیریت شهری از محل جریمه ساخت‌وساز‌ها بود. در نهایت این جریمه‌ها صرف توسعه شهر در پارک‌ها، حمل‌ونقل و بقیه امور شهر می‌شد.

پرداخت عوارض شهری مصداق مسئولیت‌پذیری اجتماعی

ابرهیمی تصریح کرد: درصد کمی از عوارض مدیریت شهری از محل مسئولیت شهری و مسئولیت‌های اجتماعی مانند عوارض، استفاده اتومبیل از خدمات آسفالت و عوارض خدمات شهری است. عموماً مردم هیچ الزامی به پرداخت عوارض خدمات شهری ندارند تا زمانی که بخواهند خانه بخرند یا بفروشند و نقل‌وانتقالاتی انجام دهند. مردم باید عوارض و هزینه اداره شهر را که حدوداً ۲۰ درصد هزینه‌های شهر هم نمی‌شود در فیش‌های عوارض صادر می‌شود، بپردازند. از این هزینه به‌عنوان منابع درآمد‌های پایدار مدیریت شهری استفاده می‌شود.

وی گفت: بیش از ۸۰ درصد هزینه‌های تأمین مدیریت شهری از ساخت‌وساز‌ها بوده که اکنون به دلیل کاهش ساخت‌وساز‌ها و ابلاغ قانون جامع مدیریت شهری، این درآمد‌ها حذف شده است؛ بنابراین باید بر همان درآمد‌های جدید و البته پایدار تأکید کنیم؛ یعنی بر همان مسئولیت اجتماعی هر فرد در برابر خدماتی که در شهر دریافت می‌کند.

مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی، پایه‌گذار تمدن‌سازی ایرانی‌ اسلامی

معاون سازمان فرهنگی شهرداری مشهد با بیان اینکه در شهرداری هیچ طرح و برنامه‌ای از غیر مسیر مطالعه و دانشگاه انجام نمی‌شود، تأکید کرد: اگر بخواهیم به سمت تمدن‌سازی حرکت کنیم، شهر‌ها تمدن‌سازند و تحت‌تأثیر ارزش‌ها، باور‌ها و فنّاوری ساخته می‌شوند؛ بنابراین داشتن تمدن ایرانی _اسلامی مناسب و افتخارآمیز از شهر‌ها شروع می‌شود و پایه تمام این مباحث در شهر‌ها رعایت حقوق دیگران، مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی افراد در حوزه مدیریت شهری است.

ابراهیمی ابراز داشت: اگر مردم مسئولیت اجتماعی را رعایت کنند، مجبور به داشتن درآمد‌های غیر پایدار نیستیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار