به گزارش
دفاعپرس از کردستان، "عبدالرضا گلپایگانی" مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی کشور، عصر امروز در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان کردستان که در سالن جلسات استانداری با حضور استاندار، نمایندگان مجلس و مدیران برگزار شد ضمن تأکید بر اهمیت این سفر برای شناخت نزدیک مسائل استان، گفت: فرصت خوبی بود تا مسائل مطرحشده از سوی مدیران استانی را از نزدیک بررسی کنم، هرچند در مدت کوتاه نمیتوان به درک کامل رسید، اما موضوعات اصلی با توجه به تجربیاتم تا حدودی شفاف شد.
گلپایگانی با اشاره به چالشهای نظام توسعه شهری در کشور اظهار داشت: یکی از آسیبهای جدی پراکندگی و ناهماهنگی اقدامات است گاه پروژههای عمرانی دستگاهها با هم در تضاد قرار میگیرند ستاد بازآفرینی با ساختاری سهلایه شامل سطح ملی استانی و شهرستانی بستر هماهنگی و اقدام مشترک را فراهم کرده است.
وی دفاتر توسعه محلی را از ارکان مهم بازآفرینی دانست و افزود: این دفاتر با استقرار در محلات و گفتوگوی مستقیم با مردم میتوانند مشارکت اجتماعی را در نوسازی و ارتقای محلات افزایش دهند، تجربه من در سازمان نوسازی تهران نشان میدهد که این دفاتر نقش بیبدیلی در موفقیت پروژههای نوسازی ایفا کردهاند.
گلپایگانی کاهش ۲۰ درصدی بافتهای فرسوده و تولید مسکن را دو هدف اصلی قانون بازآفرینی عنوان کرد و گفت: اعتبارات شرکت بازآفرینی برای تحقق این اهداف به تنهایی کافی نیست، نقش مدیریت شهری در خط مقدم نوسازی کلیدی است و ما به عنوان نهاد حاکمیتی، در کنار شهرداریها ایفای نقش میکنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی از پیگیری ویژه پروژههای زیرساختی از جمله شبکه معابر، آسفالت و تأمین سرانههای خدماتی خبر داد و وعده داد: تا ۲۲ بهمن پروژههای مهمی از جمله دو مدرسه در قروه و بیجار و پروژه متوقفشدهی آقا زمانی در سنندج به بهرهبرداری خواهد رسید، همچنین پیگیر حل مشکل مالکیت زمین برای پروژه مدرسه سقز و شروع عملیات اجرایی آن هستیم.
وی درباره مشکل خطرآفرین کانال حسنآباد نیز تصریح کرد: با برآوردهای لازم، تلاش خواهیم کرد بخشی از اعتبار لازم را از منابع بازآفرینی تأمین کنیم.
گلپایگانی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: هر شهرداری که زیرسازی مناسب انجام دهد، ما قیر رایگان برای آسفالت معابر در اختیارش قرار خواهیم داد، هدف ما این است که ظرف سه سال معضل کوچههای خاکی در کشور رفع شود.
وی از وجود ظرفیتهای قابل توجهی مانند انبار قله سنندج و خانه آفرینش نایسر یاد کرد و گفت: با برنامهریزی درست این فضاها میتوانند به پروژههای ملی تبدیل شوند.
مدیرعامل بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: با توجه به حجم بالای بافتهای ناکارآمد در کردستان بهویژه سنندج، نیاز به یک اقدام ویژه در سطح ملی داریم. اگر استان نتواند تا مهلت مقرر اعتبارات پروژههای ۴۰۳ را جذب کند آن اعتبارات را در کردستان بهکار خواهیم گرفت.
وی خواستار بهرهگیری از ظرفیت ماده ۲۳ قانون برنامه برای جذب اعتبارات ویژه شد و افزود: در استانهایی مانند خوزستان این ظرفیت فعال شده و کردستان هم میتواند با تعریف یک پروژه هدفمند در سکونتگاههای غیررسمی از آن بهرهمند شود.
گلپایگانی همچنین به ظرفیت علمی دانشگاه کردستان به عنوان قطب بازآفرینی اشاره کرد و خواستار استفاده از توان نخبگان دانشگاهی در تدوین چشمانداز بلندمدت توسعه شهری شد.
وی با انتقاد از گسترش بیرویه سکونتگاههای غیررسمی افزود: تصرف اراضی و ساخت و ساز غیرمجاز ضمن از بین بردن سرمایه ملی، تهدیدی برای ایمنی شهروندان است، نمیتوانیم این مناطق را رها کنیم بلکه باید با تأمین خدمات و زیرساختها به ساماندهی آنها بپردازیم.
گلپایگانی از بازگشایی قریبالوقوع ستاد ملی بازآفرینی با حضور رئیسجمهور خبر داد و اظهار امیدواری کرد در این نشست، مسائل شهرداریها از جمله بازپرداخت تخفیفهای پروانه ساخت توسط دولت، ایجاد اداره بازآفرینی در شهرداریها و افزایش جریان وام نوسازی بهویژه با کاهش دوره بازپرداخت به ۱۰ سال پیگیری شود.
وی در تأکید کرد: کردستان، ایلام، لرستان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و خراسان از اولویتهای ما در برنامههای بازآفرینی هستند و پیگیری ویژهای برای رفع مشکلات این استانها خواهیم داشت. برای تحقق این اهداف، همراهی استاندار و نمایندگان مجلس ضروری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان کردستان با اشاره به وضعیت نگرانکننده برخی از مناطق شهری استان اظهار داشت: ساختوسازهای غیراصولی علاوه بر آسیب به زیرساختها، باعث تضادهای اجتماعی و کاهش کیفیت زندگی در شهرها شده است.
وی با اشاره به تجربه حضور خود در شهر بانه در دوران جنگ تحمیلی گفت: مدتی پیش که به بانه بازگشتم، با تأسف شاهد تغییر چهره این شهر زیبا بودم طبیعت شهر قربانی ساختوسازهای بیبرنامه شده است در حالی که شهر باید در امتداد زیبایی طبیعی چهرهای چشمنواز و منظم داشته باشد.
گلپایگانی افزود: ما نمیتوانیم مناطقی که ساختوساز در آنها صورت گرفته را رها کنیم. اگر چنین کنیم، وضعیت وخیمتر خواهد شد باید همزمان هم مانع گسترش ساختوسازهای بیرویه شویم و هم وظیفه تأمین سرانههای موردنیاز در مناطق سکونتگاههای جدید را انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها گفت: هرچند تمرکز جمعیت چالشزا است، اما از منظر تأمین خدمات فرصتی برای برنامهریزی مؤثرتر فراهم میکند هزینه تأمین خدمات آموزشی برای جمعیت پراکنده بیشتر است تا جمعیت متمرکز.
وی ادامه داد: متأسفانه در کشور ما نظام رشد جمعیتی جلوتر از نظام برنامهریزی شهری حرکت کرده و همین مسئله باعث شده برنامهریزیهای شهری عقب بمانند.
انتهای پیام/