بازآموزی زبان فارسی؛ گامی مهم در احیای تمدن مشترک ایران و ازبکستان

آیین افتتاحیه نخستین دوره بازآموزی زبان فارسی ویژه اساتید منتخب دانشگاه‌های کشور ازبکستان، به میزبانی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، در مشهد، برگزار شد.
کد خبر: ۷۶۵۶۱۱
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲ - 27July 2025

به گزارش دفاع‌پرس از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «مصطفی فقیه اسفندیاری» معاون بین‌الملل آستان قدس رضوی در آیین افتتاحیه نخستین دوره بازآموزی زبان فارسی ویژه اساتید منتخب دانشگاه‌های کشور ازبکستان که با حضور استادان زبان و ادبیات فارسی ایران و ازبکستان و جمعی از مدیران آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار داشت: دوره بازآموزی زبان فارسی برای اساتید منتخب ازبکستان، می‌تواند زمینه‌ساز بازسازی و احیای گذشته درخشان تمدنی ایران و ازبکستان، باشد.

بازآموزی زبان فارسی؛ گامی مهم در احیای تمدن مشترک ایران و ازبکستان

وی با اشاره به پیشینه عمیق و ارزشمند تمدنی دو کشور دوست و همسایه ایران و ازبکستان که بر محور و لایه ظاهری زبان شکل‌گرفته است، تصریح کرد: خوشبختانه در کشور ازبکستان و ایران، تلاش‌هایی برای بازخوانی و ترویج تمدن بر محور زبان آغاز شده است و بر این باور هستیم که باهمت و همکاری می‌توان، این پیوند‌های فرهنگی و تمدنی را، تقویت کرد. 

معاون امور بین‌الملل آستان قدس رضوی با اشاره به نگاه جامعه‌شناختی و فلسفی درباره انسان، گفت: انسان، موجودی مدنی است و به‌واسطه طبیعت و فطرت اولیه‌اش، نیازمند پیوند‌های اجتماعی است که این پیوند‌ها باید بر بستر‌های چندلایه و متفاوتی، تحقق یابند.

حجت‌الاسلام فقیه اسفندیاری لایه ظاهری این پیوند‌های اجتماعی را زبان معرفی کرد و آن را ابزاری حیاتی برای ارتباط انسان با هم‌نوعان خود، برشمرد.

وی با اشاره به اهمیت نام‌های الهی، به‌ویژه نام مبارک رحمان، خاطرنشان کرد: آفرینش انسان با این نام، رقم خورده است و خداوند در کنار نام الله، نام رحمان را نیز دارد که نشان‌دهنده رحمت و مهربانی است و این ویژگی باید در زبان و تعاملات انسانی، تجلی یابد.

معاون امور بین‌الملل آستان قدس رضوی با بیان اینکه، اگر زبان نبود، انسان به‌عنوان اشرف مخلوقات، نمی‌توانست با هم نوع خودش پیوند برقرار کند، بیان کرد: شایسته است که انسان در تعامل با همنوعان خودش از طریق زبان مهربانانه‌ترین واژگان را برگزیند و تجلی‌گاه رحمانیت حضرت حق، باشد. 

به گفته این مقام مسئول، زبان، به‌عنوان شاهکار آفرینش، محل تحقق و انتقال این صفات الهی است و نقش مهمی در برقراری پیوند‌های انسانی و تمدن، ایفا می‌کند.

شایان‌ذکر است، نخستین دوره تخصصی آموزشی فشرده بازآموزی زبان فارسی ویژه اساتید منتخب دانشگاه‌های کشور ازبکستان، باهدف ارتقای سطح دانش و مهارت‌های تدریس زبان فارسی در میان اساتید ازبکستانی و همچنین تعمیق تبادلات علمی و فرهنگی میان دو ملت دوست و هم‌زبان، چهارم تا پانزدهم مردادماه، در دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، تدارک‌ دیده‌ شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار