به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، جلسه هماندیشی و برنامهریزی در راستای بهرهوری بیشتر از ظرفیت مواکب اربعین حسینی و پوشش برنامههای شاخص فرهنگی در محورهای مختلف، امروز چهارم مردادماه با حضور حجتالاسلام غلامرضا عادل؛ معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف، حجتالاسلام احمد شرفخانی؛ رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و مسئول محور کربلا و طریق الحسین، حجتالاسلام سیدمحمدکاظم موسوی متقی؛ مدیرکل امور اجتماعی و مسئول دبیرخانه ستاد اربعین، حجتالاسلام غلامرضا شفیعزاده؛ مدیرکل اعزام مبلغ و سایر مسئولان محورها و مواکب اربعین حسینی در محل سازمان اوقاف برگزار شد و در این جلسه، راهکارهای ارتقا برنامههای فرهنگی و معارفی در ایام اربعین مورد بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام غلامرضا عادل با تأکید بر اهمیت توجه به بعد فرهنگی در اربعین، گفت: زیارت امام حسین (ع) خود یک اقدام فرهنگی است، اما بهترین فرصت برای کاشت بذرهای فرهنگی، همین مناسبتهای مذهبی همچون اربعین است؛ باید پیامهای فرهنگی را به صورت جذاب به مخاطبان منتقل کنیم.
وی با اشاره به شرایط حساس منطقه، افزود: پس از حملات رژیم صهیونیستی، استفاده از فضای فرهنگی اربعین ضرورت بیشتری یافته است. تأکید ریاست سازمان اوقاف نیز بر حضور فعال فرهنگی و استکبارستیزانه در اربعین امسال است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف همچنین خواستار برنامهریزی دقیق برای رفاه زائران، برگزاری قرائت مجلسی، اقامه نماز جماعت و ایجاد نظم و انسجام در اجرای برنامهها شد.
در ادامه، حجتالاسلام شفیعزاده ضمن اشاره به خلأ موجود در برنامههای فرهنگی مواکب طی سالهای گذشته، گفت: در بحث غذا، جمهوری اسلامی سهمی حدود ۱۷ درصد دارد، اما آنچه مغفول مانده، محافل معرفتی و فرهنگی است. تجربه سال گذشته نشان داد زائران استقبال خوبی از برنامههای فرهنگی داشتند. لذا امسال نیز با کمک استانها برنامههایی در نجف، کربلا و طریق الحسین اجرا خواهد شد.
وی از اعزام ۴۱۰ مبلغ در سال گذشته خبر داد و افزود: زیرساختهای صوتی و تصویری، اقلام فرهنگی و اسکان مبلغان در حال تدارک است و اطلاعرسانی گسترده به مواکب صورت میگیرد.
در این جلسه، مسئولان مواکب نیز به بیان پیشنهادها و گزارش عملکرد پرداختند. از جمله حجتالاسلام میرشاهولد، مسئول محور سامرا، به اجرای برنامههای فرهنگی در سامرا اشاره کرد. همچنین حجتالاسلام صفرپور، مسئول موکب امام رضا (ع) خراسان رضوی، از در نظر گرفتن فضای مستقل برای حسینیه بانوان و فعالیتهای مداحان و سخنرانان خبر داد.
علی علیاکبری، رابط کمیته فرهنگی اربعین در نجف، پیشنهادهایی همچون برپایی نمایشگاه ثابت، حضور مداح و سخنران ثابت، فعالیت گروههای تواشیح و استفاده از ظرفیت تبلیغی اوقاف را مطرح کرد.
در پایان، حجتالاسلام شرفخانی با بیان اینکه در محور طریقالحسین و کربلا، بهجز دو ادارهکل فعال همچون خراسان رضوی و تهران که سالهاست در زمینه برنامههای فرهنگی و خدماتی فعالیت مؤثر و مستمری دارند، اظهار کرد: اکثر مواکب مستقر، وابسته به آستان مقدس امامزادگان هستند. اقدامی که انجام شده، ایجاد ارتباط و هماهنگی میان مواکب، ادارات کل اوقاف استانها و بقاع متبرکه بوده تا فعالیتها هدفمندتر و یکپارچهتر دنبال شود.
وی عنوان کرد: در کربلا، شبانه بالغ بر ۳۶ هزار نفر اسکان داده میشوند که شامل ۱۲ هزار نفر از خواهران و ۱۴ هزار نفر از برادران هستند. همچنین از ظرفیت ۸۰ مداح برای اجرای برنامههای مذهبی بهره گرفته شده است. در حوزه سلامت نیز، حضور ۵۹ پزشک و ۸۶ پرستار پیشبینی شده است که نشاندهنده برنامهریزی دقیق برای ارائه خدمات درمانی به زائران است.
حجت الاسلام شرفخانی افزود: در مسیر طریقالقدس نیز، حدود ۶ هزار نفر در شب اسکان داده میشوند و ۱۴ سخنران به همراه ۴۶ پرستار در این محور فعالیت خواهند داشت.
وی گفت: برنامهریزیهایی انجام شده تا با تمام مواکب، ارتباط مستقیم برقرار شود و فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی در آنها تقویت گردد. از جمله اقدامات مورد تأکید، برگزاری سخنرانی پس از اقامه نماز در مواکب است، تا از فرصت حضور زائران برای ارتقای معرفت دینی بهره بیشتری برده شود.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف تأکید کرد: ظرفیت مردمی در مراسم اربعین بینظیر است و این پتانسیل عظیم باید با استفاده از امکانات و ظرفیتهای امامزادگان در سراسر کشور، تقویت و ساماندهی شود. در حال حاضر، ۲۱ موکب اختصاصی امامزادگان در کربلا و مسیرهای منتهی به آن فعال هستند.
وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت تبلیغی ادارات اوقاف در استانها و شهرستانها باید مورد توجه قرار گیرد تا از یک سو، هماهنگی بهتری میان برنامهها ایجاد شود و از سوی دیگر، توان محتوایی و نیروی انسانی متخصص برای ارتقا سطح برنامههای فرهنگی و معرفتی به کار گرفته شود.
حجتالاسلام موسوی متقی نیز بر برگزاری نماز جماعت، اعزام مبلغ و تقویت معرفتافزایی در مراسم اربعین تأکید کرد.
انتهای پیام/ 161