به گزارش دفاعپرس از شیراز، مریم سمیعانی، مسئول کتابخانه آیتالله زبرجد، مستقر در حرم مطهر حضرت سیدعلاالدین حسین (ع) شیراز با اشاره به پیشینه تأسیس این مرکز فرهنگی اظهارداشت: این کتابخانه در سال ۱۳۸۵ با خرید مجموعه اولیه کتابخانه آیتالله علامه طباطبایی راهاندازی شد و فهرستنویسی منابع آن نیز در سال ۱۳۹۰ به سرانجام رسید. این مجموعه پیشتر با عنوان کتابخانه آستانه شناخته میشد، اما پس از درگذشت آیتالله زبرجد، به افتخار ایشان نامگذاری مجدد شد.
وی با اشاره به دریافت نرمافزار «نمایه» از نهاد کتابخانهها، گفت: با بهرهگیری از این سامانه، فهرستنویسی کتابها انجام شد و اکنون کتابخانه دارای ۶۵ هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف از جمله کمکدرسی، فارسی، عربی، انگلیسی و کودک است. این مجموعه بهصورت ترکیبی از خدمات «باز» و «بسته» ارائه میشود؛ بهطوری که منابع درسی به صورت باز و سایر منابع از طریق بخشهای تخصصی در دسترساند.
مسئول کتابخانه آیتالله زبرجد ادامه داد: این مرکز فرهنگی بهعنوان دومین کتابخانه مشارکتی در استان فارس شناخته میشود و پس از طی مراحل اداری، سامانه «سامان» نیز در آن راهاندازی شده است. تاکنون بیش از ۲۵ هزار جلد کتاب در این سامانه ثبت شده است.
سمیعانی با تأکید بر آنلاین بودن سامانه سامان، یادآور شد: کاربران از سراسر کشور میتوانند به منابع این کتابخانه دسترسی داشته باشند. تاکنون بیش از ۷۰۰۰ نفر در این مجموعه عضویت دارند که حدود یکهزار نفر از آنها بهعنوان اعضای فعال شناخته میشوند.
به گفته وی، سالن مطالعه کتابخانه به صورت زوج و فرد مدیریت میشود؛ روزهای زوج ویژه بانوان و روزهای فرد برای آقایان اختصاص یافته است. ساعات کاری این مجموعه فرهنگی از شنبه تا چهارشنبه از ۷ صبح تا ۱۸:۳۰ و پنجشنبهها از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳ تعیین شده است.
مسئول کتابخانه آیتالله زبرجد از راهاندازی «کافه کتاب» خبر داد و گفت: در این فضا مکانی با عنوان «جایی هم ندارم» برای تهیه کلیپ و عکس طراحی شده است. همچنین مجموعهای از بازیهای فکری کودکانه نیز تهیه شده که در اختیار مراجعهکنندگان خردسال قرار میگیرد.
وی در پایان درباره روند عضویت علاقهمندان توضیح داد: متقاضیان باید فرم ثبتنام را تکمیل کرده و ضمن ارائه فتوکپی صفحه اول شناسنامه، یک قطعه عکس پرسنلی نیز به مجموعه تحویل دهند.
به گزارش دفاع پرس، حرم مطهر حضرت سیدعلاالدین حسین (ع) بهعنوان دومین آستان مقدس استان فارس، پس از حرم حضرت شاهچراغ (ع)، هرساله میزبان شمار زیادی از مشتاقان اهل بیت (ع) بهویژه مردم شیراز و استان فارس است.
کتابخانه مشارکتی الگویی نوین از مراکز فرهنگی است که با همراهی نهادها، گروهها و اعضای جامعه اداره میشود. در این مدل، افراد نقش فعالی در سازماندهی، نگهداری و بهرهبرداری از منابع دارند تا محیطی تعاملی و دسترسپذیر برای انتقال دانش فراهم شود.
انتهای پیام/