هشت پارکینگ با ظرفیت ۱۰ هزار و ۶۰۰ خودرو در مریوان مهیای میزبانی زائران اربعین شده است

مرز باشماق با تکمیل پروژه‌های عمرانی، ایمن‌سازی مسیر‌های مواصلاتی و آماده‌سازی هشت پارکینگ با ظرفیت ۱۰ هزار و ۶۰۰ خودرو، مهیای میزبانی از خیل عظیم زائران اربعین حسینی شده است.
کد خبر: ۷۶۵۸۳۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۴ - 27July 2025
به گزارش دفاع‌پرس از کردستان، با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، مرز باشماق در استان کردستان، به عنوان یکی از گذرگاه‌های مهم کشور، در آستانه پذیرایی از خیل عظیم زائران حسینی است که قصد عزیمت به عتبات عالیات را دارند.
 
هشت پارکینگ با ظرفیت ۱۰ هزار و ۶۰۰ خودرو در مریوان مهیای میزبانی زائران اربعین شده است
 
این مرز که در سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیری در حوزه ترانزیت بوده، هم‌اکنون با تمام توان در حال آماده‌سازی زیرساخت‌ها و ارائه خدمات به زائران است.
 
مرز باشماق، به عنوان یکی از گذرگاه‌های مهم مرزی کشور، نقش حیاتی در توسعه اقتصادی و تسهیل تردد زائران، به ویژه در ایام اربعین حسینی، ایفا می‌کند و در حال حاضر هم تمامی ارگان‌ها و ادارات برای میزبانی در خور از زوار در حال تلاش هستند.
 
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کردستان، با اشاره به جایگاه مرز باشماق در کشور، اظهار کرد: مرز باشماق در حال حاضر سومین مرز پرتردد ترانزیتی کشور به شمار می‌رود.
 
شهرام شکری با بیان اینکه در سال گذشته شاهد حجم قابل توجهی از مبادلات کالا در این مرز بودیم، افزود: در سال گذشته، ۳.۵ میلیون تن ترانزیت و مجموعاً ۵.۵ میلیون تن کالا از این مرز عبور کرده که نشان‌دهنده ظرفیت اقتصادی بالای این گذرگاه مرزی است.
 
وی عنوان کرد: به منظور ارتقا سطح خدمات‌دهی و پاسخگویی به نیاز‌های رو به رشد زائران، طرح جامع توسعه پایانه مرزی باشماق در دستور کار قرار گرفته است.
 
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، عملیات ساماندهی و احداث مسیر‌های داخلی این پایانه با جدیت در حال اجراست تا فضای مناسب و تسهیل‌کننده برای تردد زائران فراهم شود.
 
شکری با اشاره به تجارب سال‌های گذشته، عنوان کرد: در ایام اربعین سال گذشته، شاهد ثبت بیش از ۱۰۵ هزار تردد از مرز باشماق بودیم.
 
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز استان کردستان و پایانه مرزی باشماق با تمام توان در حال آماده‌سازی برای میزبانی شایسته از زائران حسینی است و تمامی تمهیدات لازم برای تسهیل عبور و مرور و ارائه خدمات مطلوب به زوار اندیشیده شده است.
 
وی گفت: علاوه بر ارتقا زیرساخت‌های پایانه مرزی، اقدامات مؤثری نیز در محور‌های مواصلاتی منتهی به مرز باشماق در دست اجراست که شامل پروژه احداث کمربندی غربی مریوان به طول ۱۳۰۰ متر است و نقش بسزایی در روان‌سازی ترافیک و دسترسی آسان‌تر به مرز ایفا خواهد کرد، و با پیگیری‌های جدی و رفع معارضات شهری، در آستانه تکمیل و بهره‌برداری قرار دارد و به زودی مورد استفاده زائران و مسافران قرار خواهد گرفت.
 
مدیر راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان مریوان هم از اجرای گسترده عملیات راهداری و آماده‌سازی زیرساخت‌ها در این محور خبر داد.
 
کمال ایزدی، با تشریح اقدامات انجام شده اظهار کرد: در راستای تسهیل تردد زائران اربعین، عملیات گسترده لکه‌گیری و مرمت آسفالت در مسیر اصلی حرکت زوار به سمت مرز باشماق، به طول ۱۱۰ کیلومتر و با مصرف ۱۲۰ تن آسفالت، به انجام شده است.
 
وی افزود: همچنین دو پروژه مهم روکش آسفالت در مسیر سروآباد به طول سه کیلومتر و در مسیر سقز به طول ۱۰ کیلومتر تکمیل شده است.
 
ایزدی به اقدامات متعدد در زمینه ایمن‌سازی مسیر‌های منتهی به مرز باشماق اشاره کرد و بیان کرد: در این راستا، ۸ مورد تابلو راهنمای مسیر به سمت کربلا نصب شده و عملیات شانه سازی در مسیر‌های اصلی به طول ۴۰ کیلومتر اجرا شده و ۲۵۰ مورد تابلو و علائم ایمنی بازسازی شده است.
 
مدیر راهداری مریوان به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز اشاره کرد و گفت: ۵ منطقه حادثه‌خیز با نصب بازتاب و استوانه‌های ایمنی ایمن‌سازی شده و حفاظ گاردریل به طول ۱۵۰ متر نصب و ۳۲۰ متر از آن بازسازی شده است.
 
وی بیان کرد: همچنین ۹ مورد دماغه و تقاطع با استوانه‌های ایمنی ایمن‌سازی شده و عملیات خط‌کشی مسیر‌های اصلی منتهی به مرز باشماق به طول ۱۱۹ کیلومتر انجام شده است.
 
وی ادامه داد: رنگ‌آمیزی ۷ مورد سرعت‌کاه به مساحت ۳۶۰ متر مربع و ایمن‌سازی ۳ مقطع پرتگاه حادثه‌خیز با استفاده از حفاظ خاکی به طول ۸۰۰ متر نیز در دستور کار قرار گرفته و این عملیات همچنان ادامه دارد و تا روز اربعین، فواصل و عملیات‌های بیشتری انجام خواهد شد.
 
ایزدی همچنین از آماده‌سازی ۸ مورد پارکینگ با ظرفیت کلی ۱۰ هزار و ۶۰۰ خودرو خبر داد و گفت: دو مورد از این پارکینگ‌ها در خود مرز و مابقی در شهر مریوان واقع شدند تا خودرو‌های شخصی زائران برای عزیمت به سمت مرز، بتوانند از آن استفاده کنند.
 
وی در پایان افزود: عملیات بتن‌ریزی و آماده‌سازی محل استقرار موکب‌ها در مرز باشماق نیز در حال انجام است و نیرو‌های راهداری همچنان در جاده‌ها، به ویژه در مقاطع پرتگاه، مشغول ایمن‌سازی مسیر با استفاده از حفاظ خاکی و ماشین‌آلات هستند.
 
مدیر پایانه مرزی باشماق هم با اشاره به اهمیت این مرز در تردد زائران اربعین اظهار کر: اربعین دارای دو جنبه مهم معنوی و سیاسی-اقتصادی است.
 
حمیدرضا عبدالملکی بیان کرد: از نظر معنوی، این رویداد بسیار تأثیرگذار است و از نظر اقتصادی نیز با جذب اعتبارات ملی برای توسعه زیرساخت‌ها، نقش بسزایی ایفا می‌کند.
 
وی افزود: از زمان آغاز تردد زائران اربعین از طریق استان کردستان، این استان شاهد افزایش چند میلیون نفری گردشگران بوده است.
 
مدیر پایانه مرزی باشماق عنوان کرد: نکته حائز اهمیت، تأمین اعتبار برای اجرای زیرساخت‌ها در مرز، هم در حوزه تجاری و هم در راستای تسهیل تردد زائران اربعین است چرا که مرز باشماق با وضعیت کنونی، ظرفیت عبور روزانه تا ۲۵ هزار زائر را دارد.
 
عبدالملکی بیان کرد: برای افزایش این ظرفیت، لازم است اعتبارات مورد نیاز برای توسعه زیرساخت‌ها تأمین شود.
 
وی اعلام کرد: به منظور ارائه خدمات بهتر به زائران اربعین امسال، تعداد دروازه‌های خروجی زائران افزایش خواهد یافت و تمام خدمت‌رسانی‌ها کامل انجام خواهد شد.
 
این اقدامات نشان‌دهنده عزم جدی مسئولان استان کردستان و شهرستان مریوان برای فراهم کردن تسهیلات لازم در راستای میزبانی شایسته از زائران اربعین حسینی و همچنین حفظ جایگاه این مرز به عنوان محور ترانزیتی کشور است.
 
با تکمیل این پروژه‌ها، انتظار می‌رود شاهد روان‌تر شدن ترافیک و افزایش ایمنی در مسیر‌های منتهی به مرز باشماق باشیم.
 
مرز باشماق با توجه به نقش دوگانه خود در ترانزیت کالا و میزبانی از زائران، نیازمند توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌ها و ارتقا وضعیت راهداری است.
 
اقدامات انجام شده در راستای توسعه پایانه مرزی و بهسازی محور‌های مواصلاتی، گامی مهم در راستای تسهیل تردد و ارائه خدمات بهتر به کاربران این مرز، به خصوص در ایام پرتردد اربعین، محسوب می‌شود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار