خدمات امدادی و درمانی جمعیت هلال احمر برای زائران اربعین

سخنگوی جمعیت هلال احمر از خدمات امدادی و درمانی جمعیت هلال احمر برای زائران اربعین خبر داد.
کد خبر: ۷۶۵۸۷۸
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۲ - 28July 2025

به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، «مجتبی خالدی» سخنگوی جمعیت هلال احمر درباره برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین ۱۴۰۴ اظهار داشت: امسال در دو حوزه اصلی، خدمات امدادی و درمانی، به‌صورت ویژه به مردم و زائرین عزیز ارائه خدمات خواهیم داد.

خدمات امدادی و درمانی جمعیت هلال احمر برای زائران اربعین

وی در تشریح مرحله اول که شامل عملیات امداد و نجات در داخل کشور است، افزود: نزدیک به ۷۰ هزار نفر از داوطلبان سازمان هلال احمر در این عملیات مشارکت می‌کنند. از مرز‌های شرقی کشور، زائرینی که از کشور‌های شرق وارد ایران می‌شوند، پس از عبور از مسیر‌های داخلی، از مرز‌های غربی راهی عراق و اماکن مقدس نجف و کربلا خواهند شد.

خالدی با اشاره به اقدامات انجام‌شده گفت: دو اقدام ویژه در این مرحله صورت گرفته است و نخست، آموزش تخصصی به بیش از ۱۰ هزار نفر از نیرو‌های امدادی، و دوم، تجهیز پایگاه‌های امداد و نجات کشور. سال گذشته دولت با کمک خود باعث تأمین نزدیک به هزار دستگاه خودروی نجات شد که هم‌اکنون تمام این خودرو‌ها در طرح اربعین ۱۴۰۴ به کار گرفته شده‌اند.

در خصوص مرحله دوم که مربوط به خدمات در کشور عراق است، خالدی بیان کرد: موضوع بهداشت و درمان در عراق توسط جمعیت هلال احمر ایران دنبال می‌شود و نزدیک به ۸ هزار و ۲۰۰ نفر از داوطلبین که شامل پزشکان، پرستاران و تیم‌های بهداشتی هستند، در این عملیات مشارکت دارند. تیم‌های پیشرو نیز از هفته‌ها قبل به عراق اعزام شده‌اند.

وی افزود: در مسیر پیاده‌روی، به‌ویژه در محدوده ۴۰ کیلومتری، ۱۴ موکب درمانی برپا شده و این موکب‌ها با نصب علائم و تابلو‌های هشداردهنده مشخص شده‌اند تا زائران بتوانند به‌راحتی از خدمات بهره‌مند شوند، همچنین دارو‌های موردنیاز در هفته گذشته بارگیری و به عراق ارسال شده و تیم‌های درمانی ما هم‌اکنون در محل مستقر هستند.

سخنگوی جمعیت هلال احمر تأکید کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها، تا ۲۵ صفر تیم‌های امدادی ما در کشور عراق مستقر خواهند بود. اما در ایران، فعالیت امدادگران تا بازگشت کامل زائرین از مرز‌های شرقی ادامه خواهد داشت تا اطمینان حاصل شود که همه زائرین با سلامت کامل به مبدا حرکت خود بازگردند.

وی درباره وضعیت درمان‌های تخصصی در مسیر نجف تا کربلا نیز توضیح داد: با استفاده از تجربه حج امسال، پزشکان تخصصی و فوق تخصصی به عراق اعزام شده‌اند. همچنین بیمارستان‌های تحت نظر جمعیت هلال احمر با ظرفیت کامل فعال خواهند بود. تجهیزات جانبی مانند آزمایشگاه، رادیولوژی و سایر امکانات نیز به‌طور کامل آماده شده‌اند.

خالدی عنوان کرد: دو اقدام جدید و ویژه امسال نسبت به سال‌های گذشته انجام شده است. نخست، امکان حضور مستقیم پزشکان ایرانی در بیمارستان‌های عربی محل تمرکز زائرین ایرانی، که باعث تسریع در ارائه خدمات درمانی و کاهش معطلی خواهد شد، دوم، امکان مشارکت پزشکان، پرستاران و حتی دانشجویان سال آخر رشته‌های پزشکی و پرستاری در عملیات درمانی است و این افراد پس از احراز هویت، یک کوله‌پشتی شامل دارو و تجهیزات دریافت کرده و در کنار زائران در تمام مسیر‌ها حضور خواهند داشت.

سخنگوی جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: هدف ما این است که خدمات درمانی و امدادی در تمام طول مسیر، از مرز‌های خروجی کشور تا بازگشت کامل زائرین، به‌صورت مستمر و مؤثر ارائه شود.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار