پنجم مرداد؛ نماد مقاومت و ایثار در سه میدان سرنوشت‌ساز دفاع مقدس

مشاور عالی فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: پنجم مرداد یادآور رشادت‌های رزمندگان استان مرکزی در عملیات رمضان، بمباران صنایع اراک و مقابله با منافقین در مرصاد است.
کد خبر: ۷۶۵۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲ - 28July 2025

سردار «محسن کریمی» فرمانده سابق سپاه روح‌الله استان مرکزی و مشاور عالی فرمانده نیروی زمینی سپاه در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در اراک به‌مناسبت سالروز حماسه‌های پنجم مرداد، این روز را یادآور برگ‌هایی ماندگار از تاریخ مقاومت و ایثار فرزندان روح‌الله دانست و اظهار داشت: پنجم مرداد، نمادی از سلحشوری رزمندگان استان مرکزی در سه عرصه مهم عملیات رمضان، بمباران صنایع اراک و عملیات مرصاد است.

«پنج‌مرداد»؛ نماد مقاومت و ایثار در سه میدان سرنوشت‌ساز دفاع مقدس

وی با اشاره به عملیات رمضان در تیر و مرداد ۱۳۶۱ افزود: اگرچه این عملیات به‌ظاهر منجر به فتح نظامی نشد، اما هدف اصلی ما در دفاع مقدس، تصرف خاک نبود، بلکه دفاع از دین، عقیده و ارزش‌های اسلامی بود. رزمندگان در شرایط طاقت‌فرسای آب‌وهوایی و با تجهیزات محدود، مقابل ارتش بعثی که از پشتیبانی بیش از ۳۶ کشور برخوردار بود، ایستادند و این ایستادگی، سندی ماندگار از ایمان و شجاعت آن‌هاست.

سردار کریمی همچنین با اشاره به حمله هوایی دشمن بعثی به صنایع اراک در پنجم مرداد ۱۳۶۵ گفت: در این حمله، بیش از ۷۰ کارگر جان خود را از دست دادند. این حادثه نشان داد که جبهه پشتیبانی و تولید نیز به‌اندازه خط مقدم جبهه نظامی اهمیت دارد. استان مرکزی با تولید قطعات نظامی، پل‌های تاکتیکی و تجهیزات مهندسی، پشتیبان مؤثر خطوط مقدم جنگ بود.

وی ادامه داد: عملیات مرصاد نیز در پنجم مرداد ۱۳۶۷، تنها چند روز پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸، با حمله گروهک منافقین آغاز شد. منافقین که با حمایت رژیم بعث و برخی کشورهای غربی وارد خاک ایران شده بودند، خیال خام تصرف پایتخت را در سر داشتند. اما این توطئه با ایستادگی رزمندگان اسلام و نقش‌آفرینی رزمندگان استان مرکزی ناکام ماند.

فرمانده سابق سپاه روح‌الله بیان کرد: در عملیات مرصاد، نیروهای لشکر ۷۱ روح‌الله، گردان امام علی (ع)، گردان حضرت روح‌الله از خمین و نیروهای اطلاعاتی با هدایت شهید صیاد شیرازی و فرماندهی میدانی سردار سلیم‌آبادی، مسیر پیشروی و عقب‌نشینی دشمن را مسدود کرده و دشمن را زمین‌گیر کردند. نیروی هوایی ارتش نیز با حملات گسترده هوایی، ماشین جنگی منافقین را منهدم ساخت.

سردار کریمی گفت: بنده در آن مقطع، فرماندهی محور سوم لشکر روح‌الله را برعهده داشتم. در این عملیات، تنها از استان مرکزی ۳۰ شهید تقدیم انقلاب شد و برخی از آن‌ها هنوز مفقودالاثر هستند. در مجموع، در سه رخداد پنجم مرداد، حدود ۲۰۰ شهید از استان به ثبت رسیده که اسناد روشنی از مجاهدت مردم این دیار است.

وی با تأکید بر اینکه پنجم مرداد نمادی از ایثار و مقاومت استان مرکزی است، افزود: در ایام عملیات مرصاد، رهبر معظم انقلاب که در آن زمان ریاست جمهوری را برعهده داشتند، با صدور پیام‌هایی مردم را به هوشیاری فراخواندند و این همراهی با تدابیر امام خمینی (ره)، موجب خلق پیروزی بزرگی شد که مرصاد را به نقطه پایان خیانت منافقین تبدیل کرد.

سردار کریمی در پایان ضمن گرامیداشت یاد شهدای استان در دوران دفاع مقدس، به‌ویژه شهدای سه عملیات پنجم مرداد و شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر، تصریح کرد: راه شهدا همچنان ادامه دارد؛ تنها میدان مبارزه تغییر یافته است. رزمندگان دیروز در جبهه نظامی بودند، و امروز در جبهه جهاد تبیین، علم و پیشرفت مشغول مجاهدت هستند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار