پزشکیان: رویکرد ایران در عرصه بین‌الملل صلح‌طلبانه و تعامل‌گرایانه است

رئیس جمهور گفت: تنظیم و ارتقای تعاملات و همکاری‌ها با کشورهای دیگر بر مبنای منافع مشترک و اصول برد-برد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
کد خبر: ۷۶۶۰۵۳
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۸ - 28July 2025

به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور امروز (دوشنبه) در مراسم بدرقه سفیران جدید جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های زیمبابوه، نامیبیا، لهستان، صربستان و سازمان همکاری اسلامی، گسترش تعاملات و توسعه روابط با تمامی کشور‌ها را از جمله اولویت‌های اساسی و ماموریت‌های مهم سفرای ایران در خارج از کشور دانست و با تأکید بر ضرورت تلاش مستمر برای توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های علمی، اقتصادی و سیاسی، اظهار داشت: سفیران کشورمان باید به تسهیل ارتباطات میان تجار و افزایش تبادل گردشگر میان کشور‌ها نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند.

تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر

رئیس جمهور همچنین به اهمیت استفاده از ظرفیت پیوند‌های فرهنگی میان ملت‌ها اشاره کرد و افزود: این پیوند‌ها به عنوان ابزاری مؤثر می‌توانند زمینه‌ساز تقویت روابط در سایر حوزه‌ها و بخش‌های مختلف شوند.

پزشکیان در ادامه بر لزوم رفع موانع موجود در راه ایجاد ارتباطات دوجانبه نیز تأکید کرده و بیان کرد: سفرای ایران باید همواره در تلاش باشند تا مشکلات موجود را از پیش‌رو بردارند و مسیر توسعه روابط را هموار سازند.

رئیس جمهور با اشاره به اهداف دولت جمهوری اسلامی ایران در تقویت کریدور‌های ارتباطی و تجاری، افزود: دولت در تلاش است تا کریدور‌های ارتباطی را به منظور تسهیل اتصال ایران به سایر کشور‌ها تقویت کند و سفرای ما نیز باید از این فرصت برای جلب همکاری‌ها و بازاریابی کالا‌های ایرانی بهره‌برداری کنند.

پزشکیان با تأکید بر جایگاه ویژه قاره آفریقا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، خواستار گسترش تعاملات و مراودات با کشور‌های این قاره شد و خاطرنشان کرد: آفریقا در سیاست خارجی ایران جایگاه خاصی دارد و سفرای ما باید در تسهیل روابط با کشور‌های آفریقایی توجه ویژه داشته باشند.

رئیس جمهور بر اهمیت تنظیم و ارتقای تعاملات و همکاری‌ها با کشور‌های دیگر بر مبنای منافع مشترک و اصول برد - برد تأکید کرد و گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل همواره صلح‌طلبانه و تعامل‌گرایانه بوده است و سفرای کشور باید این رویکرد را به‌درستی برای مردم دنیا تبیین کنند.

پزشکیان به مظلومیت ایران در مواجهه با اتهام‌های بی‌اساس برخی از کشور‌ها در زمینه تروریسم نیز اشاره کرد و افزود: شاید هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران در دنیا قربانی ترور نبوده باشد. سفرای ایران باید در مقابل دروغ‌پردازی‌های مدعیان حقوق بشر و اتهام‌زنی‌ها علیه کشورمان در این زمینه به‌درستی واکنش نشان دهند و حقیقت را برای جهان روشن کنند.

در این مراسم، پنج سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران نیز به ارائه توضیحاتی درباره ظرفیت‌ها و زمینه‌های موجود در کشور‌های محل مأموریت خود برای توسعه و تقویت روابط پرداختند.

امیرحسین حسینی سفیر ایران در زیمبابوه، محمد باقر ابوالفتح بیگی سفیر ایران در نامیبیا، عیسی کاملی سفیر ایران در لهستان، محمد صادق فضلی سفیر ایران در صربستان، و محمد حسن شیخ‌الاسلامی سفیر ایران در سازمان همکاری اسلامی، هر یک به‌طور ویژه بر فرصت‌های موجود برای ارتقاء تعاملات دوجانبه در حوزه‌های مختلف تأکید کردند.

انتهای پیام/ 261

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار