به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان پس از نشست سهجانبه با الدار ممدیاراف و سرگئی لاوروف، وزرای خارجه آذربایجان و روسیه، در کنفرانس خبری مشترکی با همتایان آذربایجانی و روسی خود شرکت کرد.
ظریف در این کنفرانس خبری گفت: ما در این نشست شروع خوبی داشتیم برای اینکه درباره ترانزیت همکاریهای خوبی داشته باشیم. همچنین درباره همکاریهای اطلاعاتی برای مقابله با تروریسم؛ ما میتوانیم به ثبات در منطقه کمک کنیم و همکاریهای این کشورها میتواند ثبات را به منطقه آورد.
همچنین ظریف از مرز آستارا - آستارا به عنوان راهی برای ارتباط میان آسیا و اروپا نام برد.
ظریف همچنین گفت: ما با آذربایجان و روسیه درباره مسئله انرژی صحبت کردیم. همانطور که میدانید تحریمها علیه ایران بخش انرژی کشور و را هدف قرار داد و ما به دنبال بازپس گیری جایگاهمان در این حوزه هستیم.
لاوروف هم در این نشست خبری گفت که نشست سازندهای دباره مسائل اقتصادی و همچنین ترانزیت کالا با طرفین ایران و آذربایجان داشتیم.
وی همچنین گفت که میتوانیم برای مبارزه با تروریسم با یکدیگر همکاری اطلاعاتی داشته باشیم.
لاوروف همچنین با اشاره به درگیریهای به وجود آمده میان آذربایجان و ارمنستان در منطقه قرهباع نیز گفت که طرف روسی با هر دو طرف درگیر در این منطقه از نزدیک در تماس بوده و از آتش بس حاصل شده در این منطقه نیز استقبال کرد.
در پایان نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، آذربایجان و روسیه نیز یک بیانیه مطبوعاتی مشترک منتشر شد.
نکات مورد تأکید در بیانیه مطبوعاتی مصوب نشست سهجانبه وزرای خارجه ایران، روسیه و آذربایجان در باکو:
- اهمیت نشست سه جانبه و نقش آن در تعمیق گفتگو و تعامل کشورها در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی
- تاکید بر پایبندی نسبت به منشور ملل متحد و اصول جهان شمول حقوق بیتالملل
- اهمیت تشدید مبارزه با تهدیدات و چالش های نوظهور علیه ثبات و امنیت منطقه ای و ابراز آمادگی برای تعامل نزدیک تر در مبارزه علیه تروریسم، افراط گرائی، جرایم سازمان یافته فراملی و قاچاق مواد مخدر
- توافق برای گسترش همکاری های سه جانبه در حوزه اقتصاد، انرژی، حمل و نقل و زیرساخت ها، فرهنگ، گردشگری، بازرگانی و همچنین مسائل کنسولی و گمرکی
- ضرورت تشویق و توسعه همکاری های اقتصادی - تجاری بر مبنای اصول برابری و منفعت متقابل
- تدوام تلاشهای همه جانبه با هدف حفظ دریای خزر بعنوان دریای صلح و دوستی و امنیت و همکاری و تاکید بر نهائی کردن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در اسرع وقت
- تاکید بر مسیرهای ایمن و قابل اتکا در حوزه حمل و نقل در جهت تقویت و ایجاد فرصت های جدید توسعه منطقه و کمک به پیشرفت شهروندان سه کشور
- تنوع بخشی به مسیرهای جاده ای، راه آهن و دریائی و شیوه های توزیع کالا بر مبنای اصول اقتصاد بازار، رقابت آزاد و منفعت متقابل
- تاکید بر اهمیت تقویت و حمایت بیشتر از پروژه های مربوط به توسعه کریدور ترانزیتی شمال - جنوب
- توافق بر ادامه بحث در خصوص مسایل فوق از طریق درگیر کردن نهادهای ذیربط داخلی سه کشور
- توافق برای گفتگو به منظور تمهید برگزاری نخستین نشست سه جانبه سران سه کشور
پیش از برگزاری این کنفرانس خبری، محمد جواد ظریف، الدار ممدیاراف و سرگئی لاوروف، وزرای خارجه ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه، نشست سهجانبهای را در باکو برگزار کردند.
همچنین وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز به دیدار الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان رفت.
در این دیدار، الهام علیاف رئیس جمهور آذربایجان با اشاره به برگزاری اولین اجلاس مسترک ایران، آذربایجان و روسیه در باکو گفت این اجلاس فصل نوینی در روابط سه کشور ایجاد میکند.
علیاف با اشاره به سفر چندی پیش خود به تهران و دیدارش با تعدادی از مقامات کشورمان گفت: در دیدار با آقای روحانی در مورد مسائل مختلف دوجانبه و منطقهای گفتوگوهای خوبی داشتیم.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز طی این دیدار با اشاره به زمینههای همکاری مشترک دو کشور اظهار کرد: سفر جنابعالی به تهران باعث افزایش همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف به خصوص ترانزیت کالا و مبارزه با تروریسم میشود.
وی ابراز امیدواری کرد نشست سه جانبه امروز باعث افزایش همکاریهای سه کشور در زمینههای مختلف و مورد تفاهم شود.
صبح امروز بود که محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران، المار ممدیاراف وزیر خارجه آذربایجان و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در صبحانهای کاری در باکو بر سر یک میز به گفتگو نشستند.
وزیر خارجه کشورمان روز گذشته (چهارشنبه) برای شرکت در این نشست وارد باکو پایتخت آذربایجان شد.
ظریف در بدو ورود به پایتخت آذربایجان گفته بود: پیرو صحبتی که جناب آقای الهام علی اف در تهران با ریاست محترم جمهوری کشورمان داشتند، قرار شد که یک اجلاس 3 جانبه بین ایران، آذربایجان و روسیه برای بررسی جوانب همکاریهای بین طرفین به خصوص در حوزه ترانزیت و سایر موضوعات برگزار شود.
وی گفت که درباره روشهای همکاری گفتگو خواهیم کرد و این دلیل اصلی سفر به باکو است.