با حضور مراجع عظام تقلید

آیین بیست و سومین سالگرد ارتحال آیت‌الله‌ گلپایگانی در قم برگزار شد

آیین بزرگداشت بیست و سومین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر حضرت آیت الله محمد رضا گلپایگانی با حضور علما، شخصیت ها، مردم قم و زائران کریمه اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در مسجد اعظم قم برگزار شد.
کد خبر: ۷۶۷۰۰
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۶ - 09April 2016

آیین بیست و سومین سالگرد ارتحال آیت‌الله‌ گلپایگانی در قم برگزار شد

به گزارش دفاع پرس از قم، در مراسم آیت الله گلپایگانی، حضرات آیات و مراجع عظام تقلید حسین نوری همدانی، محمدعلی علوی گرگانی، گرامی، سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، ابراهیم امینی، سید احمد خاتمی، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، سید مهدی صادقی استاندار و برخی دیگر از شخصیت های حوزوی حضور داشتند.

نماینده بیوت و دفاتر برخی مراجع تقلید، نماینده علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، حجج الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی امام جمعه موقت قم و تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) از دیگر شخصیت های حاضر در این آیین بودند.

حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه در این مراسم با تجلیل از شخصیت مرحوم آیت الله گلپایگانی گفت: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، مرحوم آیت الله گلپایگانی در میان مراجع عظام تقلید یکی از موفق ترین و سعادتمندترین افراد و از استوانه های اسلام و انقلاب بودند.

وی افزود: اولین مدرسه علوم دینی جدید وموسسه بزرگ قرآنی، اولین فهرست بزرگ فقهی و حدیثی با استفاده از دانش بشری و صدها مدرسه، مسجد و موسسه تبلیغی را در سراسر ایران و کشورهای دیگر، توسط آن مرجع فقید تقلید تاسیس شد.

رفیعی یادآورشد: حضرت امام راحل علاقه فراوانی به مرحوم آیت الله گلپایگانی داشتند و ارتباط زیادی بین امام راحل به عنوان رهبر کبیر انقلاب اسلامی و آن مرجع تقلید برقرار بود.

وی گفت: متاسفانه فرهنگ غرب خصوصا سبک زندگی غرب در جامعه ما در حال پیاده شدن است و ما در کشور اسلامی نباید با این وضعیت طلاق و سبک زندگی مواجه باشیم.

مرحوم آیتالله گلپایگانی، هشتم ذیقعده 1316 (ه.ق) به دنیا آمد و در 19سالگی وارد مدرسه آقا سیدضیاءالدین اراک به تکمیل سطوح عالیه پرداخت. وی 1337 (ه.ق) به درس آیتالله عبدالکریم حایری یزدی وارد شد و سال 1341 (ه.ق) در قم به مدت هشتماه از محضر آیات عظام، میرزای نائینی و سیدابوالحسن اصفهانی استفاده کرد.

آن عالم ربانی ازمحضر بزرگانی مانند محمدرضا مسجدشاهی اصفهانی، ابوالقاسم کبیر، سیدحسین بروجردی، آقاضیاء عراقی و محمدحسین غروی اصفهانی کسب فیض کرد.

وی از آیتالله حائری، اجازه اجتهاد و از شیخ عباس محدث قمی و آقا شیخ محمدرضا اصفهانی، اجازه نقل روایت اخذ کرد.

مرکز معجم فقهی، اولین مرکز کامپیوتری است که به دست آیتالله گلپایگانی راهاندازی و بسیاری از نرمافزارهای قرآنی در این مرکز تولید شد. ساختن مدارس امام مهدی(عج)، ستیه، حاج غضنفر، حاج ملامحمدصادق، مدرسه الوندیه، مدرسه موسیبنجعفر(ع) و مدرسه امام مهدی(عج) در اراک و در گلپایگان به عنوان یادگارهای این مرجع فقید می باشد.

ساختن کتابخانه عمومی که نزدیک به یکهزار جلد از کتب خطی نفیس و عالی از علمای اسلام و مذاهب دیگر در این کتابخانه نگهداری میشود از دیگر خدمات مرحوم آیت الله گلپایگانی می باشد.

آیتالله گلپایگانی، 18 آذر 1372 (ه.ش) مصادف با 24 جمادی الثانی 1414 (ه.ق) دعوت حق را لبیک گفت و در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.

نظر شما
پربیننده ها