به گزارش فضای مجازی دفاع پرس، رجبالمرجب باز بازگشته است. ماهی از ماههای خدا که آمده است تا زنگارهای انس با زندگی دنیوی را از مومنین بشوید و آنها را برای ضیافت الهی رمضان آماده سازد. باز رسیده است ماه خوب خدا، ماه عبادت و بندگی، ماه ولادت ولایت، ماهی که از آن جاری میشود سرچشمه ولایت و امامت، ماهی که به بندگان نویدی از رحمت دوباره الهی را میرساند، نسیم رجبالمرجب وزیدن گرفته و نقسهای عاشقان را جانی تازه میبخشد و دلهایشان را بیش از پیش نوازش میدهد؛ اینک رسیده است همان زمانی که خداوند خوبیها بیش از دیگر زمانها بهانهجویی میکند تا دل محرومان را هدایت بخش به صراطی مستقیم باشد و غافلان را از خواب دنیا و خوشیهای زودگذر بیداری بخشد...
ماه رجب هفتمین ماه از سال قمری است. این ماه که در لغت به معنای بزرگ داشتن است ماهی است که هم قبل از ظهور اسلام و هم بعد از اسلام یکی از محترمترین و با ارزشترین ماههای قمری بوده و در قرآن نیز نسبت به فضیلتهای این ماه اکیدا سفارش شده است. این ماه در قرآن کریم با عنوان «حرم» ذکر شده است و یکی از ماههای حرام سال است و خداوند در خصوص این ماه تاکید داشته که نباید ظلم و ستم و قتل و کشتاری صورت گیرد: «إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِی کِتَابِ اللّهِ یَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ فَلاَ تَظْلِمُواْ فِیهِنَّ أَنفُسَکُمْ؛ در حقیقت شماره ماهها نزد خدا از روزى که آسمانها و زمین را آفریده در کتاب [علم] خدا دوازده ماه است از این دوازده ماه چهار ماه ماه حرام است، این است آیین استوار، پس در این چهار ماه بر خود ستم مکنید». (توبه، 36)
مقام معظم رهبری نیز در خصوص فضلیت این ماه فرمودهاند: «ماه رجب فرصت بندگى است. همه عرض و طول زندگى ما میتواند زمینهاى باشد براى بندگى درست، که سعادت واقعى هم در همین است. بعضى از مناسبتها، فرصتهاى ما را افزایش میدهند که از جمله ماه مبارک رجب است. خودمان را آماده کنیم، براى هم دعا کنیم که خداوند توفیق بدهد در این ماه و ماه شعبان و ماه مبارک رمضان خودمان را بسازیم، یک قدم پیش برویم، بالا برویم».
حجتالاسلام والمسلمین صادق شهیدی مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم در این خصوص گفت: یکی از ماههای عبادت و بندگی ماه رجب المرجب است. ماهی که میتوان به خودسازی نفس پرداخت و به سوی صراط مستقیم گام برداشت.
وی با بیان اینکه از جمله اعمال این ماه روزه گرفتن است که دارای فضیلتی بیشمار است، به حدیثی در این خصوص اشاره کرد و گفت: امام صادق(ع)فرمودهاند حضرت نوح (ع) در روز اول ماه رجب سوار بر کشتی شد و به همراهان دستور داد، این روز را روزه بگیرند و فرمود هر که این روز را روزه بدارد آتش جهنم یک سال از او دور شود و کسی که هفت روز از این ماه را روزه بدارد هفت درب جهنم بر او بسته شود و اگر هشت روز روزه بدارد هشت درب بهشت به روی او باز میشود و کسی که 15 روز روزه بدارد خداوند حوائج او را برآورده کند و کسی بیشتر از این مقدار روزه بگیرد خداوند افزون به او عنایت کند.
حجتالاسلام شهیدی در ادامه با بیان اینکه طبق فرموده امام کاظم (ع) رجب نام رودی در بهشت است که از شیر سپیدتر و از عسل شیرینتر است و کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد خداوند متعال از آن رود به او مینوشاند، افزود: رجب ماه استغفار و طلب آمرزش است و با روزه گرفتن میتوان خود را از آتش جهنم رهایی بخشید.
حجتالاسلام ناصر حسینی کارشناس مسائل دینی نیز در خصوص فضایل ماه رجب در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم گفت: ائمه معصوم دعاهای فراوانی را برای این ماه پر فضیلت ذکر کردهاند که دعای امام صادق (ع)، دعاهای امام سجاد(ع) و دعای ام داوود از آن جمله هستند.
وی با بیان اینکه غسل کردن در آغاز، وسط و پایان این ماه منجر به از بین رفتن گناهان میشود ادامه داد: شب لیلةالرغائب که نخستین شب جمعه این ماه عزیز است نیز فرصتی مناسب برای احیا و شبزندهداری و استغفار است.
حسینی ادامه داد: از دیگر اعمال سفارش شده برای این ماه زیارت امام حسین(ع) و همچنین به جا آوردن 20 رکعت نماز بعد از نماز مغرب است که کیفیت آن در کتابهای ادعیه مطرح شده است.
این کارشناس مسائل دینی به ایامالبیض در این ماه اشاره کرد و گفت: این ایام که با ولادت امام علی(ع) آغاز میشود فرصتی ویژه برای بندگان به ویژه خطاکاران است که باید از آن نهایت بهره را برد.
حجتالاسلام سعید شریفینیا از اساتید حوزه نیز در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: ماه رجب از ایامی است که خداوند آن را دستاویزی برای غفران و بازگشت انسانها به سمت معنویت قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه به یک تعبیر ماه رجب و شعبان پیش مقدمه ماه مبارک رمضان و ماه رمضان پیش مقدمه شب قدر است، گفت: درک شب قدر نصیب کسانی میشود که از رجب خود را آماده میکنند در غیر این صورت در یک شب نمیتوان فضیلت این رویداد بزرگ را درک کرد.
شریفینیا با تاکید بر اینکه در سیره اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بزرگداشت ماه رجب و به ویژه ایام البیض وجود دارد، گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر نیز مراسمهای اعتکاف جوانان نمادی از اوج معنویت در جامعه دینی را به نمایش میگذارد.
این مدرس حوزه با بیان اینکه به تعبیری ماه رجب ماه بازگشت به خویش است افزود: اگر کسی بتواند خود را بشناسد خدای خود را نیز خواهد شناخت و اگر نتواند به این خودشناسی دست یابد راه مستقیم را نیافته است.
وی با تاکید بر اینکه توصیه من به همه جوانان این است که در این ماه مبارک سجاده راز و نیاز پهن کرده و با خدای خویش هم کلام شوند، گفت: متاسفانه روز به روز به تبع توسعه فناوریها و تفننهای بیهوده انسانها از معنویت و توکل به ذات حق دور میشوند اما این ماه مبارک فرصت بسیار مناسبی است تا یک بار دیگر این ارتباط قوی برقرار شود.
بر این اساس باید گفت که این ماه مقدمه و شروعی برای عبد شدن و درک فضایل ماه رمضان و شبهای قدر است اکنون فرصتی است که میتوان با نجوای دلنشین «یا من ارجوه لکل خیر» گامی به سوی خیرها برداریم و در نیمه رجب خود را معطر به دعای ام داوود سازیم و ذکر لااله الاالله را ذکر روزانه خود در این ماه قرار دهیم.