به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس به نقل از روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ "کیومرث حیدری"، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، صبح امروز در نخستین همایش مردمی "دیابت و پیشگیری از عوارض آن" که در بیمارستان هاجر نزاجا برگزار شد، اظهار داشت: باعث افتخار ارتش است که در میان کارکنان خود در بخش پزشکی چنین متخصصان خوبی دارد که در حوزه سلامت، خدمات قابل توجهی را به کارکنان نیروهای مسلح و عموم مردم ارائه میکنند.
وی افزود: ارتش همچنان که در عرصه نظامی وظایف خود را به خوبی انجام میدهد، در سالهای اخیر در عرصههای پزشکی، صنعتی و ورزشی نیز فعالیتهای موثری داشته است.
امیر حیدری اذعان داشت: این امر یک احساس لذت را در میان کارکنان ارتش به وجود میآورد که ما میتوانیم این خدمات را در اختیار عموم هموطنانمان قرار دهیم.
وی با تاکید بر این که در بحث درمان هدف ارتش کاهش هزینههای بیماران است، گفت: تلاش ما این است تا از طریق بیمه خدمات نیروهای مسلح گامی در جهت رایگان شدن یا کاهش هزینههای بیماران برداریم.
امیر سرتیپ دوم پزشک جلیل رجبی، دبیر همایش مردمی "دیابت و پیشگیری از عارضه های آن"، نیز در حاشیه این مراسم، هدف از برگزاری این همایش در بیمارستان هاجر نیروی زمینی را ارتباط مستقیم بیماران و پزشکان عنوان کرد و گفت: ما برای نخستین بار همایش بیمارمحور را طراحی کردیم تا ضمن ارتباط مستقیم مبتلایان به دیابت و پزشکان ، بیماران بتوانند سوالات احتمالی خود را در میان بگذارند.
رئیس بیمارستان هاجر با اشاره به اینکه دیابت یکی از پرهزینهترین بیماریهای شایع در کشور است که 40 درصد منابع مالی بهداشت و درمان را به خود اختصاص میدهد، افزود: به این رقم باید هزینههایی که بیماران و خانوادههای آنان به آن مبتلا میشوند را هم اضافه کرد و متاسفانه بیمهها در زمینه این بیماری، پوششی را در نظر نمیگیرند.
محمدرضا مهاجری تهرانی، معاون پژوهشی متابولیسم دانشگاه تهران ومعاون درمان اداره بهداشت و درمان نزاجا نیز طی سخنانی در این مراسم، با اشاره به اینکه شایعترین عارضه دیابت، زخم پای دیابتی است، گفت: با بازدید روزانه پا و پوشیدن کفش مناسب، میتوان تا 80درصد از هزینههای درمانی و ناتوانیهای جسمی پیشگیری کرد.
وی تأکید کرد: کاهش سن ابتلا به این بیماری به این معنی است که افراد، 15 سال زودتر از گردونه کار و فعالیت خارج می شوند.
معاون درمان اداره بهداشت و درمان نزاجا اذعان داشت: فعالیتهای بیمارستان هاجر ارتش با توجه عملکرد خوب آن در زمینه جلوگیری از قطع عضو پای بیماران دیابتی بسیار خوب بوده است.
وی با اشاره به عوارض متعدد بیماری دیابت از جمله عوارض قلبی، عروقی، چشمی، کلیوی و در نهایت قطع عضو عنوان کرد: دیابت، شایعهترین بیماری متابولیک دنیاست و در حال حاضر 300 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند و برآورد میشود تا سال 2030 این تعداد به 500 میلیون نفر برسد که بیشتر کشورهای جهان سوم را در بر میگیرد.
این پزشک فوق تخصص غدد متابولیسم در ادامه گفت: متأسفانه بیشترین مبتلایان به بیماری دیابت در ایران در سنین اوج فعالیت هستند، ولی در کشورهای توسعه یافته افرادی که بالای 70 سال سن دارند به این بیماری مبتلا میشوند.
شایان ذکر است، همایش دیابت و راههای پیشگیری از عوارض آن با همت بیمارستان هاجر ارتش برای ارتقای آگاهی مردم با آموزش چهرهبهچهره از طریق پزشکان به بیماران برگزار شد.