رعب و وحشت در جامعه اطلاعاتی آمریکا با برکناری رئیس «آژانس اطلاعات دفاعی»

ژنرال «جفری کروز» که با انتشار گزارشی ادعای دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو درباره نابودی برنامه هسته‌ای ایران را ابطال کرده بود، از ریاست «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» برکنار شد.
کد خبر: ۷۷۲۲۵۲
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸ - 23August 2025

به گزارش خبرنگار بین‌الملل دفاع‌پرس، پیت هگست وزیر دفاع آمریکا دو ماه پس از حمله غیرقانونی ارتش متجاوز این کشور به تاسیسات هسته‌ای ایران، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا را از سمت خود برکنار کرد.

رعب و وحشت در جامعه اطلاعاتی آمریکا با برکناری رئیس «آژانس اطلاعات دفاعی»

گزارش آژانس تحت امر ژنرال «جفری کروز» درباره خسارات وارده به سایت‌های هسته‌ای ایران رئیس جمهور آمریکا را به دردسر انداخته و خشم وی را برانگیخته بود.

هگست همچنین معاون دریاسالار «نانسی لاکور» فرمانده نیروی دریایی ذخیره و دریاسالار «میلتون سندز» که فرماندهی عملیات ویژه دریایی را بر عهده داشت، اخراج کرد. علاوه بر این پنتاگون اعلام کرد که «دیوید آلوین» ژنرال چهار ستاره نیروی هوایی دو سال زودتر از موعد بازنشسته می‌شود.

در ماه آوریل، هگسث ژنرال «تیم هاو» را به‌عنوان رئیس آژانس امنیت ملی و معاون دریاسالار «شوشانا چتفیلد» -که یک مقام ارشد در ناتو بود- اخراج کرد. پیش از این ژنرال «سی‌کیو براون جونیور» رئیس ستاد مشترک ارتش نیز از سمت خود برکنار شده بود. 

اخراج‌های جدید از تغییرات گسترده دولت ترامپ در جامعه اطلاعاتی و تحولات جدید در تشکیلات پنتاگون و ارتش آمریکا خبر می‌دهد. 

مقام‌های پنتاگون درباره علت اخراج این نظامیان ارشد توضیحی ارائه نکرده‌اند. با این حال رسانه‌های آمریکایی هدف از این برکناری را حذف منتقدان دونالد ترامپ از وزارت دفاع و ارتش آمریکا عنوان می‌کنند. دونالد ترامپ خواستار سرسپردگی کامل ژنرال‌های آمریکایی در برابر کاخ سفید است. دولت وی در هفته جاری مجوز‌های امنیتی چندین مقام کنونی و سابق امنیت ملی را لغو کرد.

ارزیابی آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا نشان داد که نتانیاهو و ترامپ درباره آسیب زدن به برنامه هسته‌ای ایران به شدت اغراق کرده و به افکار عمومی دروغ گفته بودند. رئیس‌جمهور آمریکا که مدعی نابودی کامل برنامه هسته‌ای ایران شده بود، به شدت از این گزارش انتقاد کرد. 

پس از حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران، پیت هگسث رسانه‌ها را به دلیل زیر سوال بردن نتایج عملیات به شکل بی‌سابقه‌ای سرزنش کرد و گفت: «می‌خواهید این عملیات را مخرب بنامید، می‌خواهید آن را شکست‌خورده بنامید، می‌خواهید آن را از دست رفته بنامید؛ هر کلمه‌ای که دوست دارید انتخاب کنید. در هر صورت این یک حمله تاریخی و موفق بود».

در حالی که پنتاگون جزئیاتی درباره اخراج نظامیان ارشد پنتاگون ارائه نکرده، دموکرات‌ها در کنگره در قبال خطری که جامعه اطلاعاتی آمریکا را تهدید می‌کند، هشدار داده‌اند.

«سناتور مارک وارنر» نایب رئیس کمیته اطلاعات سنا، گفت: «اخراج یکی دیگر از مقامات ارشد امنیت ملی نشان‌دهنده عادت خطرناک دولت ترامپ در استفاده از نهاد‌های امنیتی به‌عنوان ابزار سیاسی به جای ضرورت حرفه‌ای برای کشور است».

«جیم هایمز» عضور ارشد کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان اظهار کرد: «این یک تصمیم سیاسی دیگر است که برای ایجاد فضای رعب و وحشت در جامعه اطلاعاتی آمریکا طراحی شده است».

سابقه دونالد ترامپ مملو از برکناری مقام‌های عالی رتبه‌ای است که داده‌ها و تحلیل‌هایشان با روایت او همخوانی نداشته است. اوایل ماه ماه جاری پس از انتشار یک گزارش درباره عملکرد ضعیف کاخ سفید در رفع بیکاری، رئیس‌جمهور آمریکا شخصا دستور برکناری مقام مربوطه را صادر کرد. دولت ترامپ همچنین انتشار گزارش‌های مربوط به تغییرات اقلیمی را متوقف کرده است.

انتهای پیام/ 944

نظر شما
پربیننده ها