شهدا در این جهان از ذات و نفس خود فراتر رفتند

امام‌جمعه موقت اردبیل گفت: شهدا در این جهان از ذات و نفس خود فراتر رفته و به حقیقت دست یافتند؛ آنها ذهنیت دنیوی را پشت سر گذاشته و پس از مرگ به حیات و ماهیت اصلی خود رسیدند.
کد خبر: ۷۷۵۰۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۲ - 04September 2025

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از اردبیل، آیت‌الله "علی فروغی" امام جمعه موقت اردبیل، شامگاه گذشته در مراسم یادواره شهدای محلات که با محوریت شهید مدافع وطن، علیرضا شکری در مسجد امام رضا (ع) اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: اگر نفس انسان محل حضور خداوند باشد، هر لحظه از وجود آن شخص بر این عالم خیر و رحمت ساطع می‌شود.

شهدا در این جهان از ذات و نفس خود فراتر رفتند

وی افزود: برخی از انسان‌ها درست به‌مانند شهید شکری، دائماً در حال تغییر عرفانی بوده و همواره نقصان وجود خود را تغییر داده و نو می‌شوند؛ آنان در این جهان از ذات و نفس خود فراتر می‌روند.

آیت‌الله فروغی با تأکید بر روایات در خصوص کرامت انسانی، عنوان کرد: النبیین، الصدیقین والشهدا والصادقین جز ممتازان خلقت هستند؛ آنها در این جهان فدای کامل بوده و هر لحظه عالم را با خصلت‌های ممتاز پر می‌کنند.

امام‌جمعه موقت اردبیل به پیام اصلی مجالس یادبود شهدا اشاره داشته و گفت: اصلی‌ترین دلیل حضور در این محافل این است که انسان از نفس خود خارج شود؛ اگر معرفت وارد زندگی انسان شود، هیچ نیرو و دشمن متخاصمی نمی‌تواند او را زمین بزند. 

وی ضمن قرائت آیه ولاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُواْ فی‌سبیل‌اللهِ أَمْوَاتاً بَلْ أَحْیَاء عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون، به تفسیر ویژگی‌های شهدای مدافع وطن پرداخته و گفت: انسان همواره با حقیقت خود زندگی می‌کند؛ آنان که به‌مانند شهدا به حقیقت دست‌یافته و ذهنیت دنیوی را پشت سر گذاشتند، پس از مرگ به حیات دست‌یافته و نه‌تنها چیزی از دست نداده بلکه ماهیت اصلی خود را به دست آورند.

آیت‌الله فروغی ادامه داد: گمان و شک انسان را به شکست وامی‌دارد؛ انسان باید از درون خود پیروز شود، امثال شهید شکری پیروز حقیقی هستند چرا که بر نفس درونی خود فایق شدند.

امام‌جمعه موقت اردبیل بیان کرد: در عالم بشریت آنان که مردند، زنده می‌شوند؛ در زیارت شهدا نیز این گونه است و پاکان عالم نه‌تنها خودشان پس از وفات پاک می‌شوند بلکه خاکی که در آن دفن شده را نیز پاک می‌کنند.

شهدا در این جهان از ذات و نفس خود فراتر رفتند

وی با بیان اینکه انسان باید همواره خود را محتاج خداوند دانسته و به درجه استغنا معترف نباشد، افزود: گروهی از مردم در این دنیا همیشه شاد هستند، چون دائماً فضل خداوند شامل حال آنان است؛ یستبشرون بنعمت الله و فضله.

آیت‌الله فروغی با اشاره به ارزش والای خون شهدا بیان کرد: هیچ قطره‌ای در عالم بالاتر از قطره خون شهید نیست و دو قطره در عالم ممتازترین هستند؛ نخست، اولین قطره خونی که از بدن شهید خارج شده و دیگری قطره اشک جوانی که شباهنگام به سبب عبادت خداوند حاصل می‌شود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار