امام جمعه کرج: مسئله غزه باید زنگ بیداری جهان اسلام باشد

نماینده ولی فقیه در استان البرز گفت: امروز مسئله فلسطین مظلوم و مردم غزه که نشان‌دهنده ظلم جهانی و از طرفی نماد مقاومت است، باید زنگ بیداری جهان اسلام باشد. مسلمانان باید از این فرصت برای تحقق اهداف اسلامی با وحدت خود استفاده کنند.
کد خبر: ۷۷۵۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۰ - 05September 2025

به گزارش دفاع‌پرس از البرز، آیت الله «سید محمدمهدی حسینی همدانی»، نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج امروز در خطبه های نماز جمعه این شهر ضمن تبریک هفته وحدت با اشاره به هجرت رسول خدا(ص) اظهار داشت: در جریان هجرت دو اتفاق مهم رخ داد؛ ساخت اولین مسجد اسلام در قبا در دوازدهم ربیع‌الاول و برپایی نخستین نماز جمعه در شانزدهم این ماه.

مسئله غزه باید زنگ بیداری جهان اسلام باشد

وی با اشاره به جایگاه نماز جمعه خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله طالقانی، ابوذر زمان، در نوزدهم شهریور سال ۵۸ اولین امام جمعه تهران بود و نخستین نماز جمعه پس از انقلاب را اقامه کرد. همچنین شهید آیت‌الله مدنی که در ۲۰ شهریور ۱۳۶۰ به دست منافقین به شهادت رسید، از امامان جمعه بود. خداوند این دو بزرگوار را با اجداد طاهرینشان محشور بگرداند.

امام جمعه کرج ضمن رد اتهاماتی که به شیعه وارد می‌شود، مطرح کرد: به شیعه تهمت می‌زنند که اهل شادی نیست، در حالی که شادی یکی از بهترین بخش‌های زندگی است که اگر با نصاب الهی پیش برود، قرآن کریم از آن با عنوان حیات طیبه یاد می‌کند. اسلام برای همه مراحل زندگی برنامه دارد که اگر درست اجرا شود، آرامش، رضایت و شادی را به دنبال دارد.

حسینی همدانی با بیان اینکه اما ما یا یاد نمی‌گیریم یا ناقص اجرا می‌کنیم، همانند نسخه دکتری که اگر خودسرانه عمل شود، نتیجه نمی‌دهد، افزود: اسلام بهترین الگوی شادکامی را معرفی کرده و امیرالمؤمنین(ع) مؤمن حقیقی را دائم‌النشاط معرفی می‌کند. حضرت اهل خنده و نشاط بود و حتی مخالفان، همین روحیه را بهانه‌ای برای انتقاد از رهبری او قرار می‌دادند.

وی با اشاره به اینکه اما هنگامی که احکام زیر پا گذاشته می‌شد، بسیار محکم برخورد می‌کرد و با بیان اینکه نشاط به همراه شادی حاصل می‌شود، ضمن انتقاد از کم‌توجهی به ایام شادی اهل بیت(ع) بیان داشت: در ولادت رسول خدا(ص) هیچ فضاسازی و تحرک جدی دیده نمی‌شود. کافی است با بزرگداشت ولادت حضرت مسیح(ع) مقایسه کنید.

نماینده ولی فقیه در استان البرز ادامه داد: اخیراً تلاش‌هایی انجام شده اما کافی نیست؛ باید همه احساس عید داشته باشند و کودکان و نوجوانان باید بدانند دین عامل شادی و نشاط است. البته معرفت‌افزایی نباید قربانی شادی شود. توجه به محتوای ایام شادی، ضروری و هم‌سنگ با ایجاد شور و نشاط است.

وی گفت: معنای اتحاد بین ملت‌های اسلامی این است که در مسائل مربوط به جهان اسلام همسو حرکت کنند و سرمایه‌های خود را علیه یکدیگر به کار نگیرند. پیام روایات اهل بیت (ع) و بیانات امامین انقلاب یکی است؛ اگر کسی در مسیر از بین بردن وحدت مسلمین قدمی بردارد یا سخنی بگوید، قطعاً عامل بیگانگان و دشمنان اسلام است.

حسینی همدانی با تأکید بر اجتماعی بودن دین اسلام اظهار کرد: اسلام یکی از اجتماعی‌ترین ادیان و بیشتر تعالیمش ناظر به اجتماع و وحدت است. انواع دشمنان از گذشته تاکنون با تمام قوا وحدت اسلامی را نشانه گرفته‌اند؛ گروهی آشکارا و گروهی منافقانه. جریان‌هایی مانند وهابیت و تکفیری‌ها اجازه شکل‌گیری وحدت نمی‌دهند و دیگر جریان‌ها هم به تفرقه دامن می‌زنند.

امام جمعه کرج ضمن یادآوری رویکرد جمهوری اسلامی گفت: از روز اول تشکیل نظام، حضرت امام(ره) به وحدت و تقریب توجه خاص داشتند. برگزاری اولین کنفرانس وحدت، نامگذاری ۱۲ تا ۱۷ ربیع‌الاول به عنوان هفته وحدت، دستور به حضور در نماز جماعت اهل سنت و ایجاد تجمعات مشترک میان علمای شیعه و سنی در کشورهای مختلف، همه در این راستا بود.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب هم بر همین اعتقاد هستند و بیانات فراوانی درباره تقریب و وحدت دارند، بنابراین وحدت تنها یک شعار نیست بلکه باید در عمل دیده شود، اظهار داشت: بحران غزه همه عالم را نسبت به جنایات غربی‌ها بیدار کرده و انسان‌های آزاده را در اروپا و آمریکا به خیابان‌ها کشانده است. اما سوال اینجاست وحدت مسلمین کجاست؟

نماینده ولی فقیه در استان البرز با طرح این سوال که کی باید بیدار شوند و با اتحاد خود پوزه مستکبرین عالم و به‌خصوص آمریکا و مزدورانش را به خاک بمالند؟ گفت: امروز مسئله فلسطین مظلوم و مردم غزه که نشان‌دهنده ظلم جهانی و از طرفی نماد مقاومت است، باید زنگ بیداری جهان اسلام باشد. مسلمانان باید از این فرصت برای تحقق اهداف اسلامی با وحدت خود استفاده کنند.

حسینی همدانی ضمن انتقاد از تفرقه میان مسلمانان خاطرنشان کرد: با این وضعیت، جهان اسلام چیزی جز سلطه دشمنان برای خود فراهم نکرده است. بیش از ۶۳ هزار کشته مظلومانه و شهادت مردم با سلاح گرسنگی، نشان می‌دهد که مسلمین دستور قرآن درباره وحدت را کنار گذاشته‌اند. دشمنان اسلام روی نقطه‌ای حساس یعنی بیت‌المقدس تمرکز کرده‌اند.

وی با بیان اینکه امروز بهترین فرصت است تا یک جبهه واحد و گسترده شکل گیرد و مسلمین با تکیه بر نقاط مشترک، ظلم صهیونی و استکباری را ریشه‌کن کنند، در حال حاضر فلسطین را نماد وحدت جامعه اسلامی دانست و گفت: ما به دو نوع وحدت اسلامی نیاز داریم؛ یکی وحدت در عرصه بین‌المللی و ناظر به امت اسلام در سراسر جهان و دیگری وحدت ملی در کشور عزیزمان ایران.

امام جمعه کرج وحدت ملی را به معنای وحدت مردم با مردم، مسئولین با مسئولین و مردم و مسئولین دانست و اذعان داشت: آنچه وحدت ملی را تهدید می‌کند، دوقطبی‌هایی است که نزاع و تفرقه درست می‌کنند. اصل اختلاف اشکالی ندارد زیرا قرآن تفاوت افکار و سلیقه‌ها را طبیعی دانسته و مایه رشد و بالندگی می‌داند. امیرالمؤمنین(ع) فرمودند به تضارب آرا بپردازید تا رأی استوار زاده شود.

حسینی همدانی با اشاره به توصیه رهبر انقلاب در خصوص تضارب آرا اذعان داشت: اصل بیان عقاید مختلف لازم است اما دو قطبی حقیقی در ایران اسلامی، همان دوقطبی انقلاب و استکبار است. بین کسانی که به انقلاب علاقه‌مندند و کسانی که اصل انقلاب و نظام را قبول ندارند، این دوقطبی وجود دارد و ما برای یادآوری همین دوقطبی هر هفته سیاست‌های استکباری و سران آمریکا را لعن می‌کنیم.

وی افزود: اما در مقابل دوقطبی‌های غلط هم داریم که مذموم‌اند و دشمنان برای ایجاد هرج و مرج و غفلت از مسائل اصلی جامعه به آن دامن می‌زنند. این ترفند شکاف سیاسی و فرهنگی، نزاع قومی و مذهبی و حتی اختلاف بین نسلی درست می‌کند. شیطان عنصر اصلی ایجاد دوقطبی‌هاست. این دوقطبی‌ها جامعه را از کار می‌اندازد و رفتارها را عصبی و نابخردانه می‌کند.

امام جمعه کرج هشدار داد: گاهی عده‌ای در دستگاه‌های مختلف، به‌ویژه فرهنگی، با غفلت یا عمد بحران‌سازی می‌کنند که اجازه فعالیت به این افراد نباید داده شود. دستگاه‌های متولی باید نظارت جدی بر مسائل فرهنگی داشته باشند. جنگ نظامی، اقتصادی و سیاسی نباید ما را از جنگ فرهنگی غافل کند. اگر در جنگ ترکیبی هستیم باید دفاع هم ترکیبی باشد.

حسینی همدانی با بیان اینکه یعنی همزمان با دفاع نظامی و اقتصادی و دیپلماتیک، دفاع فرهنگی هم داشته باشیم وگرنه از همین نقطه ضربه خواهیم خورد، ضمن انتقاد از برخی افراد در دستگاه‌ها گفت: نباید اجازه داد حریم انسان و انسانیت با چراغ سبز عده‌ای لیبرال و غرب‌زده لگدمال شود. بعضی از این افراد به اندازه لباسی که تن سگشان کرده‌اند، تن خودشان لباس ندارند.

وی متذکر شد: دستگاه‌های متولی که ترک فعل دارند، آیا می‌توانند فقط جواب شهدای ۱۷ شهریور را بدهند که در ماه رمضان خونشان در خیابان‌های تهران ریخت؟ ۱۷ شهریور پیروزی انقلاب اسلامی را سرعت بخشید، شکاف مردم با رژیم را آشکار کرد، انقلابیون را افزایش داد، ارتش را در کنترل اوضاع ناتوان ساخت، شاه را به فرار واداشت و انقلاب را به پیروزی رساند.

نماینده ولی فقیه در استان البرز خاطرنشان کرد: کنگره ملی شهدای البرز در نیمه اول مهر برگزار خواهد شد و مقدمات آن از همین روزها فراهم شده است. لازم است در محیط‌سازی، تبلیغات و حرکت‌های بصیرتی و اثرگذار به‌ویژه برای جوانان و نوجوانان اقدامات جدی صورت گیرد. کارهای خوبی انجام شده اما باید تذکرات رهبر انقلاب جدی گرفته شود. مردم مهم‌ترین رکن در برپایی باشکوه این جریان فرهنگی هستند و کمک خواهند کرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار