به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، اولین جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور در سال 1395 به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین کریمی رئیس دیوان عالی کشور و با حضور حجتالاسلاموالمسلمین منتظری دادستان کل کشور و قضات عالی رتبه و معاونین دیوان عالی کشور برگزار شد.
رئیس دیوان عالی کشور ضمن تبریک حلول ماه مبارک رجب ماه دعا و نیایش و استغفار به قرائت احادیثی در فضلیت و ثواب عبادت در ماه رجب پرداخت و بیان کرد: تا آنجائی که میتوانید در این ماه روزه بگیرید و نماز شب و نمازهای مستحبی بخوانید و در اهمیت عبادت در این ماه بیان داشت :راوی میگوید با رسول گرامی اسلام (ص) در مقبرهای دورهم جمع بودیم و ملاحظه کردیم رسولالله (ص) چند قدمی رفته و دوباره برگشتند و این حالت برای سومین بار تکرار شد از حضرت سوال شد آیا مشکلی پیش آمده ؟ فرمودند: از درون قبرها نالهها و فریادهایی شنیدم و چون شنیدن این ناله ها و فریادها برای من خیلی سخت بود از خداوند طلب بخشش برای آنها کردم که خداوند رحمان درخواست مرا اجابت کرد. رسول الله (ص) ادامه دادند: اگر این افراد در ماه رجب روزه میگرفتند و نماز میخواندند هیچ وقت دچار چنین مسائلی نمیشدند سوال کردیم آیا کسی که در این ماه نماز بخواند و روزه بگیرد از فشار قبر در امان است؟ فرمودند : بلی – قسم می خورم به کسی که مرا به پیامبری مبعوث کرده فردی که در ماه رجب روزه بگیرد و نماز شب بخواند آن هم برای رضای خدا، خداوند اجری برابر با ثواب هزار سال برای آن فرد مقرر میفرماید. اگر کسی یک روز روزه بگیرد و نماز بخواند مثل این است که هزار سال نماز خوانده و روزه گرفته باشد و مثل این است که هزار مرتبه حج عمره و تمتع انجام داده است و مثل این است که هزار بار در راه خدا جنگ کرده باشد و مثل این است که هزار برده از اولاد اسماعیل را آزاد کرده باشد و مثل این است که هزار دینار صدقه داده باشد و مثل این است که هزار اسیر را آزاد کرده باشد و مثل این است که هزار آدم گرسنه را نجات داده باشد لذا همه تعجب کردند و سوال شد یعنی یک روز روزه و نماز شب و عبادت در این ماه رجب این همه ثواب دارد ؟ رسول اکرم (ص) فرمودند : مگر شما از قدرت خداوند آگاه نیستید خداوند قادر است همه این ها را انجام دهد.
رئیس هیئت عمومی دیوان عالی کشور انتصاب حجتالاسلاموالمسلمین آقای منتظری را به سمت دادستان کل کشور تبریک گفت و تقارن حضور وی و برگزاری اولین جلسه در ماه رجب را به فال نیک گرفت و اضافه کرد ایشان سوابق سی ساله خود را در دستگاه قضایی با مسئولیتهای مختلف با موفقیت پشت سر گذاشته و دارای تجربیات فراوانی است که ما برای دادستان کل و تمام همکارانشان در مسند جدید آروزی موفقت میکنیم و زحمات و خدمات صادقانه و خالصانه حجتالاسلاموالمسملین جناب آقای رئیسی دادستان سابق کل کشور را ارج نهاده و امیدواریم در خدمت به ساحت مقدس حضرت علی بن موسی الرضا (ع) و آستان قدس رضوی و زائرین آن حضرت موفق بوده و دعاگوی همه ما کنار آن مضجع شریف و نورانی باشند.
رئیس دیوان عالی کشور در ادامه بر لزوم مستقل بودن دیوان عالی کشور و دادستانی کل کشور از لحاظ تخصیص ردیف بودجه که در سی سال گذشته جامه عمل به خود نپوشیده تصریح کرد: بلحاظ اینکه دیوان عالی کشور بودجه خاصی در اختیار ندارد در بسیاری از موارد نمیتواند خدماتی در شأن و جایگاه قضات عالی رتبه نظام انجام دهد و از زحمات این عزیزان قدردانی کند.
وی افزود: بنده با تمام وجود تمام قضات دیوان عالی کشور را پاکترین و شریفترین انسانها میدانم و در حد توان در جهت رفاه حال آنها کوتاهی نخواهم کرد و از دادستان کل کشور نیز که دغدغه خدمت به این قضات شریف را دارند درخواست میکنم اولین مأموریت خود را همین مطلب قرار دهند.
منتظری دادستان کل کشور هم در این جلسه بیان داشت: خداوند را شاکرم که توفیق عنایت فرمود به عنوان خدمتگزاری کوچک در دستگاه قضایی در این بخش از قوه قضائیه به انجام وظیفه مشغول شوم و افتخار میکنم در جمع عزیزان، افاضل و پیشگامان و مقامات عالی دستگاه قضایی هستم و تا آنجایی که توان داشته باشم در خدمت نظام و مردم شریف ایران اسلامی خواهم بود.
دادستان کل کشور در ادامه ضمن قرائت حدیثی از امیر مومنان علی (علیه السلام) گفت: حضرت امیر «سلام الله علیه» تحقق عدالت را مبتنی بر سه امر دانسته اند : اول "عزم و اراده جدی توأم با لین (نرمی ) "دوم "اقدام و پیگیری و جدیت در آن "سوم "فضل و بخشندگی" و امیدواریم که این سه اصل مهم در تمام زندگی و کارها سرمشق ما باشد.
وی در بخش دیگری بیان داشت: همانطوریکه ریاست محترم قوه قضائیه در جلسه معارفه بیان کرد، دادستان کل کشور پس از مشاوره با قضات دیوان و دادسرای دیوان عالی انتخاب میشود لذا از تمام عزیزانی که نسبت به بنده نظر مساعد داشتند تشکر میکنم و از قضاتی هم که نظر موافق نداشتند نیز تشکر میکنم و از همه بزرگواران تقاضای همراهی برای انجام این وظیفه خطیر دارم و از آنجائیکه قبلاً معاون اول دادستان کل کشور بودم از مسائل و مشکلات و جایگاه دادستانی و دیوان عالی اطلاع کافی دارم و قانون جدید آئین دادرسی کیفری نیز بطور شفاف جایگاه و مسئولیت های دادستانی کل را مشخص کرده البته از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده و بنده تلاش خواهم کرد از تجارب چندین ساله خود در این راه استفاده کنم؛ بنده در سال 59 توسط استاد بزرگوار و عارف مرحوم آیت الله گیلانی (ره) وارد دستگاه قضا شده و هر آنچه که از کنار این بزرگواران تجربه کردم به خدمت خواهم گرفت و آن را در طبق اخلاص خواهم گذاشت از سوی مقام عظمای ولایت دو بار مسئولیت بازرسی و نظارت به حقیر محول شده ولی با این حال برای مدیریت بهتر همراهی و هم فکری عزیزان را لازم دارم که امیدوارم از بنده دریغ نفرمایند.
بنا بر اعلام روابط عمومی دیوان عالی کشور،وی نظارت بر دادسراها را یکی از وظایف مهم دادستان کل کشور دانست و گفت: آن گونه که باید انجام نشده است؛ همین طور اقتصاد مقاومتی که مد نظر مقام معظم رهبری است در بخش مربوط به دستگاه قضایی باید انجام شود.مبارزه با مفاسد و دفاع از حقوق عامه نیز وظیفه مهم زمین مانده است که باید مورد توجه قرار گیرد البته باید مشخص شود حقوق عامهای که دادستان کل موظف به دفاع از آن است چیست و طریقه دفاع از حقوق عامه چگونه باید باشد؟ در این خصوص نیز باید از فکر و دانش بزرگواران و اندیشمندان دستگاه قضایی استفاده شود و امیداورم که پاسخ مثبت بگیریم.
دادستان کل کشور با تاکید بر لزوم تدوین برنامهای جامع برای شیوه اجرای وظایف دادستانی کل کشور اضافه کرد: بنده برای برنامههایی که در نظر دارم از شما درخواست یاری میکنم و در نظارت بر حدود 370 دادسرا در سراسر کشور که از وظایف دادستانی کل شمرده شده باید حداکثر تلاش و کوشش خود را به کار گیریم و در اجرای منویات مقام معظم رهبری کوشا باشیم.
منتظری در مورد استقلال ردیف بودجهای مستقل برای دیوان عالی کشور و دادستانی کل کشور نیز بیان کرد: اتفاقاً این مهم اخیراً با ریاست محترم قوه قضائیه در میان گذاشته شده که ایشان موافقت فرمودند و دستور اجرایی شدن آن را به معاون محترم راهبردی قوه قضائیه داده اند که انشاءالله همین امسال عملی خواهد شد و مشکلات مد نظر رئیس دیوان عالی کشور و دغدغه های موجود به حداقل خواهد رسید.
در پایان قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور نیز از اقدام و دستور آیت الله لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه تقدیر و تشکر کردند.