به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، در بین مجموعه گردانهای تشکیلدهنده شاکله اصلی یگان ۲۷ محمدرسول الله (ص) در اسفند سال ۱۳۶۰، به دستور سردار «احمد متوسلیان» گردانی موسوم به نام «مالک اشتر» به فرماندهی شهید «علیرضا شهبازی» تأسیس شد. «ما که خندان میرویم؛ کارنامه عملیاتی گردان مالک اشتر لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) در دفاع مقدس» به اهتمام انتشارات ۲۷ بعثت روانه چاپ شده است.
گلعلی بابایی پژوهشگر دفاع مقدس به مدت سه سال متناوب در گردان مالک اشتر حضور داشت با اشاره به زمینههای ذهنی خود برای نگارش کارنامه عملیاتی گردان مالک اظهار داشت: بعد از پایان جنگ و سالیان دهه ۱۳۷۰ خورشیدی که به صورت جدی فعالیت قلمی خودم را با هدف نگارش کارنامه نبردهای رزمندگان لشکر ۲۷ محمدرسول الله (ص) در دفاع مقدس آغاز و پیگیری کردم، همواره یکی از آرزوهایم فراهم آمدن مجال و شرایط مساعدی جهت نگارش اثری در باب کارنامه عملیاتی گردان مالک اشتر بود. سرانجام زمینه مناسب و فرصت کافی برای چنین اقدامی فراهم آمد. با پیگیری و اصرار نهمین فرمانده گردان مالک اشتر در دوران جنگ؛ سردار نصرتالله اکبری در نهایت از تابستان سال گذشته وارد گود پژوهش و نگارش این اثر شدم.
وی در باره ساختار محتوایی کتاب «ما که خندان میرویم» گفت: این کتاب در ۳۱ فصل و در ۶۸۸ صفحه مستندات موجود پیرامون نحوه شکلگیری و عمل کرد گردان مالک اشتر در نبردهای حدفاصل فروردین ۱۳۶۱ تا اسفند ۱۳۶۳ را در بر میگیرد. یعنی نبردهای فتحالمبین، الیبیتالمقدس، مراحل دوگانه عملیات مسلمبنعقیل (ع)، والفجر مقدماتی، والفجر ۱، والفجر ۴ و دو پیکار آبی ـ خاکی خیبر و بدر. ضمن آنکه به صورت گامبهگام نحوه باز تأسیس و تجدید سازمان گردان مالک در آن مصافها که منجر به شهادت هشت تن از فرماندهان این گردان شد هم، منظور نظر من در نگارش این اثر بوده است.
بابایی در باب علت انتخاب عنوان «ما که خندان مىرویم» براى این اثر بیان کرد: عنوان کتاب برگرفته از آیۀ ١٦٩ سورۀ آل عمران قرآن کریم است که بر زنده بودن شهیدان و روزى خوارى ایشان در ضیافت جاودانی نزد خداوند اشاره دارد.
انتهای پیام/ 161