رمضانی بونش در گفت‌وگو با دفاع پرس مطرح کرد؛

شکست سعودی‌ها در بازسازی «مثلث سنی»/ نارضایتی مصری‌ها از نوع نگاه ترکیه به اخوانی‌ها

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه تلاش سعودی‌ها در راستای بازسازی مثلث سنی با شکست روبرو شد، گفت: مصری‌ها هم از نوع نگاه ترکیه به اخوانی‌ها در این کشور ناراضی هستند و آنرا تهدیدی امنیتی برای کشورشان تلقی می‌کنند.
کد خبر: ۷۸۱۸۲
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۴ - 18April 2016

شکست سعودی‌ها در بازسازی «مثلث سنی»/ نارضایتی مصری‌ها از نوع نگاه ترکیه به اخوانی‌ها

فرزاد رمضانی بونش کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاع پرس، پیرامون سفر سلمان بن عبد العزیز پادشاه عربستان سعودی به ترکیه و مصر اظهار داشت: سفر پادشاه عربستان به ترکیه دارای ابعاد اقتصادی،سیاسی، امنیتی و فرهنگی بود؛ اگر به روابط عربستان و ترکیه در سالهای گذشته نگاهی داشته باشیم، میبینیم که هرچند ترکیه و عربستان دارای دو نو نگاه اخوانی و وهابی سلفی هستند، ولی با توجه به تحولات دو سال گذشته در کشورهای عراق، سوریه، بحرین و یمن شاهد یک نوع نگاه مشترک این دو کشور در منطقه هستیم.

کارشناس مسائل بینالملل در ادامه افزود: حضور روسیه در بحران سوریه و نگاه ایران به بحران عراق و سوریه باعث شد، عربستان و ترکیه رویکردهای مشترکی را در بحرانهای غرب آسیا داشته باشند. با افزایش تنش بین روسیه و ترکیه، سعودیها و ترکها تصور کردند که با افزایش دامنه همکاری دو جانبه میتوانند مقابل محور مقاومت قرار گیرند.

رمضانی بونش با بیان اینکه سعودیها و ترکها تلاش میکنند یک اتحاد سنی در مقابل محور مقاومت ایجاد کنند، تصریح کرد: سلمان با اهداف سیاسی، امنیتی و اقتصادی و در آستانه برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی وارد ترکیه شد تا روابط دوجانبه عربستان و ترکیه را به سمت یک روابط راهبردی و همه جانبه سوق دهد.

وی در خصوص تلاش سعودیها برای میانجیگری بین ترکها و مصریها خاطرنشان کرد: عربستان در ماههای گذشته تلاش بسیار زیادی کرد تا بتواند اتحاد سنی یا به عبارتی دیگر مثلث سنی (عربستان، ترکیه و مصر) را بازسازی کند و روابط مصر و ترکیه را به سمت عادی سازی سوق دهد.

کارشناس مسائل بینالملل در ادامه افزود: با توجه به اینکه قرار بود ریاست سازمان همکاری اسلامی از مصر به ترکیه تحویل داده شود، سلمان ابتدا به مصر و سپس به ترکیه سفر کرد تا با رهبران قاهره و استانبول ارتباط برقرار کند. ولی تلاشهایی عربستان مثمر ثمر نبود چون عدم حضور مسئولان رده بالای مصری در تحویل سکان ریاست سازمان همکاری کشورهای اسلامی به ترکها نشان داد که سعودیها نتواستند روابط بین ترکیه و مصر را به سمت عادی سازی سوق دهند.

رمضانی بونش با اشاره به اینکه مصر و ترکیه دارای یک تنش بنیادین در نوع نگاه خودشان به مسائل منطقه غرب آسیا هستند، خاطرنشان کرد: ترکها دارای نگاه اخوانی نوعثمانی گرایی هستند لذا مصریها با رویکرد و نوع حمایت مقامات ترکی از جنبشهای اخوانی و نوع نگاه آنها به مسائل جهان اسلام ناراضی هستند و حتی نوع حمایتی که ترکها از اخوانیها مصر دارند به نوعی با منافع امنیتی مصر ناهمخوان میدانند.

وی در پایان در خصوص بیانیه سیزدهمین نشست سران سازمان همکاری کشورهای اسلامی اظهار داشت: عربستان سعودی با اتکا به امپراطوری رسانهای و دیپلماتیک دلاری خود سعی کرد که بیانیه پایانی نشست سران سازمان همکاری کشورهای اسلامی را که چهار بند آن علیه ایران و یک بند این بیانیه علیه حزب الله لبنان بود، در این اجلاس قرائت شود ولی با توجه مخالفت برخی از اعضا قرائت نشد لذا عربستان نتوانست به اهداف کامل خود در ایجاد جبهه کامل بر ضد ایران برسد؛ نشستی که انتظار میرفت در شرایط حاضر که برخی از کشورهای اسلامی با بحران تروریست روبر هستند، بیشتر به مسائل وحدت جهان اسلام بپردازد، به مسائل تنش زا پرداخت.

نظر شما
پربیننده ها