امضای تفاهم‌نامه فرهنگی بین جهاد دانشگاهی و حفظ آثار دفاع مقدس گیلان

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با تاکید بر لزوم تقویت نقش دانشگاهیان در تبیین دستاورد‌های علمی و هسته‌ای کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته یک انقلاب علمی را رقم زده است.
کد خبر: ۷۸۳۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴ - 08October 2025
به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، سرهنگ «حسن حبیبی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در دیدار با رئیس موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی گیلان با اشاره به حماسه ملت ایران در جنگ دوازده روزه اخیر اظهار داشت: در این ایام، حس غرور و افتخار ملی در میان مردم شکل گرفت و دیدن قدرت موشکی کشور و پاسخ قاطع ایران به دشمنان، شور و ذوق فراوانی در جامعه ایجاد کرد. باید از این فضا به‌درستی استفاده کنیم، چراکه نقش دانشگاهیان در چنین شرایطی بسیار برجسته می‌شود؛ زیرا پای دلدادگی جوانان به ایران و نظام در میان است.
امضای تفاهم‌نامه فرهنگی بین جهاد دانشگاهی و حفظ آثار دفاع مقدس گیلان
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز در سخنان اخیر خود تأکید کردند که صاحبان تریبون، به‌ویژه دانشگاهیان، دانشجویان و فعالان فرهنگی، باید به این مسئله بپردازند که چرا باید انرژی هسته‌ای داشته باشیم و چرا لازم است برای دستیابی و حفظ آن هزینه کنیم. این، پرسش بسیاری از جوانان امروز است.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ادامه داد: علم هسته‌ای کاربرد‌های فراوانی دارد؛ از جمله در کشاورزی، صنعت و بخش‌های مختلف دیگر، و در مجموع بیش از پانصد و پنجاه کاربرد برای آن شناسایی شده است. باید این موارد به‌صورت گسترده‌تر تبیین شود تا اهمیت این دانش برای نسل جوان روشن گردد.
 
وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در این زمینه گفت: جهاد دانشگاهی که همواره ماهیت پژوهشی داشته است، در این مسیر بسیار برجسته عمل کرده و جایگاه علم و فناوری و کاربردی‌سازی آن را همواره به بحث و گفت‌و‌گو گذاشته است. این نهاد انقلابی، در برابر هجمه‌هایی که علیه دانش بومی هسته‌ای ایران وارد شده نیز باید تبیین کند. جهاد دانشگاهی در واقع مولود انقلاب اسلامی و پیوندی میان علم و عمل است.
 
وی در ادامه با اشاره به پشت سر گذاشتن هفته دفاع مقدس، تمایز آن در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته را چنین بیان کرد: امسال جوانان و نوجوانان دهه‌های ۷۰، ۸۰ و ۹۰ با چهره واقعی استکبار و رژیم جعلی صهیونیستی در حمله ناجوانمردانه به ایران آشنا شدند. در این حملات، شاهد به شهادت رسیدن مردم عزیز، دانشمندان و فرماندهان عالی‌رتبه کشور بودیم؛ اما در کنار این تلخی‌ها، دستاورد‌های بزرگی، چون وحدت و همدلی در میان مردم پدید آمد.
 
وی افزود: هرگاه این وحدت و وفاق در کشور وجود داشته باشد، از میزان تنش‌ها کاسته می‌شود. امروز نظام استکباری به دنبال تضعیف و وابسته کردن ایران است و از ایران قوی و مستقل هراس دارد. اینکه موضوع مذاکرات و مباحث روز کشور همچنان مسئله هسته‌ای است، خود نشان‌دهنده اهمیت علم، فناوری و پیشرفت ایران در این حوزه‌هاست.
 
حبیبی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته یک انقلاب علمی را رقم زده است. می‌توان ایران امروز را با ایران پیش از انقلاب و حتی با کشور‌هایی که پیش از انقلاب در زمینه‌های علمی از ایران جلوتر بودند، مقایسه کرد و به پیشرفت چشمگیر کشور در علوم مختلف پی برد. این تفاوت‌ها محسوس است و نشان‌دهنده هوش، خلاقیت، پشتکار و حضور سرمایه انسانی ماهر و متخصص در کشور است.
 
وی خاطرنشان کرد: ما جوانان باهوش و با استعدادی داریم و نتایج درخشان آنان در المپیاد‌ها و مسابقات علمی بین‌المللی گواه این موضوع است. حتی در کلاس‌های درس دانشگاه‌ها نیز از سطح بالای پرسشگری و انگیزه علمی آنان می‌توان به این توانمندی پی برد.
 
وی افزود: امروز بهترین فرصت است تا با نگاهی تکریم‌آمیز و با حفظ منزلت، با جوانان سخن بگوییم، به دغدغه‌هایشان گوش دهیم و به سؤالات آنان پاسخ دهیم. با وجود برخی کاستی‌ها و ضعف‌ها، کشور در عرصه‌های مختلف به دستاورد‌های مهمی رسیده است و این باید احساس غرور، افتخار و امید به آینده را در جوانان زنده کند.
 
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در پایان گفت: بهترین شیوه برای انتقال این تجربیات و دستاوردها، توجه به سلیقه و ذائقه جوانان است. باید از ظرفیت فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی برای به‌روز کردن ابزار‌ها و شیوه‌های انتقال دستاورد‌های علمی و ملی بهره بگیریم تا ارتباط مؤثرتری با نسل جوان برقرار شود.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار