هدف شورای فرهنگ عمومی، «مردمی‌سازی فرهنگ» است

مشاور شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه هدف این شورا حرکت به سمت «مردمی‌سازی فرهنگ» است، گفت: هفته فرهنگ عمومی با مناسبت‌های متعددی همراه است؛ ازجمله روز نوجوان، روز محیط‌بان، روز خانواده و سبک زندگی، و روز دانش‌آموز که همگی در پیوند مستقیم با فرهنگ عمومی هستند.
کد خبر: ۷۸۴۱۵۰
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۲ - 28October 2025

به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام «سید علی‌اصغر تقوی» مشاور شورای فرهنگ عمومی کشور در نشست خبری «آیین بزرگداشت چهلمین سالروز تأسیس شورای فرهنگ عمومی کشور» صبح امروز (سه‌شنبه) با حضور «قادر آشنا» مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی برگزار شد، با تشریح برنامه‌ها و رویکرد‌های دبیرخانه شورا در هفته فرهنگ عمومی، اظهار داشت: در حوزه فرهنگ عمومی دو دسته فعالیت تعریف شده است؛ نخست، دعوت از همه مجموعه‌ها، دستگاه‌ها، نهادها، شخصیت‌ها و حتی فعالان مستقل فرهنگی برای مشارکت و هم‌افزایی در برنامه‌ها و دوم، حمایت از طرح‌ها و ایده‌های مردمی برای تقویت جریان مشارکت اجتماعی در عرصه فرهنگ عمومی.

هدف شورای فرهنگ عمومی، «مردمی‌سازی فرهنگ» است

وی با بیان اینکه هدف شورای فرهنگ عمومی حرکت به سمت «مردمی‌سازی فرهنگ» است، افزود: غرض اصلی ما در دبیرخانه رفتن به سمت برگزاری رویداد‌های مستقل و جشن‌های ویژه نبود، بلکه تلاش کردیم در این هفته برنامه‌ها و رویداد‌های دستگاه‌های مختلف را هماهنگ، حمایت و معرفی کنیم تا هم‌افزایی فرهنگی شکل بگیرد.

حجت‌الاسلام تقوی تأکید کرد: هفته فرهنگ عمومی با مناسبت‌های متعددی همراه است؛ ازجمله روز نوجوان، روز محیط‌بان، روز خانواده و سبک زندگی، و روز دانش‌آموز که همگی در پیوند مستقیم با فرهنگ عمومی هستند. ما سعی کردیم برنامه‌ها را به نحوی تنظیم کنیم که هر روز از هفته با یکی از محور‌های مهم فرهنگی و اجتماعی کشور گره بخورد.

مشاور شورای فرهنگ عمومی تصریح کرد: روز پنجشنبه، هشتم آبان با عنوان «فرهنگ عمومی، محیط‌زیست و منابع طبیعی» برگزار خواهد شد. در این روز جشنواره‌های فیلم و تئاتر محیط زیستی، کارگاه‌های آموزشی در مدارس، نمایشگاه‌های هنری، نشست‌های فرهنگی و فعالیت‌های مردمی از جمله نهال‌کاری و پاکسازی طبیعت در استان‌های مختلف کشور برگزار می‌شود. در این حوزه سازمان حفاظت محیط زیست نقش هماهنگ‌کننده دارد و تشکل‌ها و گروه‌های مردمی نیز مشارکت خواهند داشت.

وی ادامه داد: در هفته جاری همچنین برنامه‌های متنوعی برای روز خانواده، با همکاری نهاد ریاست‌جمهوری، شورای فرهنگی اجتماعی زنان و جهاد دانشگاهی تدارک دیده شده است. این نشست‌ها با محوریت سبک زندگی ایرانی اسلامی و بررسی چالش‌های میان سبک مدرن و سنتی برگزار می‌شود. در این بخش تلاش می‌کنیم با گفت‌و‌گو و تبیین، تعادل میان الگو‌های زندگی معاصر و فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی برقرار شود.

حجت‌الاسلام تقوی گفت: بر اساس مصوبات شورا، روز یکشنبه ۱۱ آبان نیز به عنوان «فرهنگ عمومی، قانون‌مداری، شهروندی و مشارکت اجتماعی» نام‌گذاری شده است و در این روز دستگاه‌های مرتبط، به‌ویژه وزارت کشور و شهرداری‌ها، برنامه‌هایی در راستای اصلاح الگوی مصرف و ارتقای فرهنگ شهروندی خواهند داشت.

وی افزود: روز دوشنبه ۱۲ آبان نیز با عنوان «فرهنگ عمومی، هویت ایرانی اسلامی، اخلاق و معنویت» شناخته می‌شود که با محوریت سازمان تبلیغات اسلامی و همکاری نهاد‌های فرهنگی برگزار خواهد شد.

به گفته مشاور شورای فرهنگ عمومی، روز سه‌شنبه ۱۳ آبان که هم‌زمان با روز دانش‌آموز و روز استکبارستیزی است، با عنوان «فرهنگ عمومی و فرهنگ مقاومت» برگزار می‌شود و وزارت آموزش‌وپرورش برنامه‌های گسترده‌ای در مدارس و مراکز آموزشی تدارک دیده است.

وی افزود: در روز چهارشنبه، ۱۴ آبان که روز «فرهنگ عمومی، مطالعه و کتاب‌خوانی» نام‌گذاری شده است، محور فعالیت‌ها بر ترویج فرهنگ مطالعه، گفت‌و‌گو‌های فرهنگی و گسترش ارتباط میان مردم و نخبگان متمرکز خواهد بود. هدف ما رواج گفت‌وگوی ملی و افزایش مشارکت اجتماعی از مسیر مطالعه و تبادل اندیشه است.

حجت‌الاسلام تقوی در پایان با اشاره به شعار امسال هفته فرهنگ عمومی گفت: شعار امسال با اجماع نظرات نهادها، دستگاه‌ها و فعالان فرهنگی انتخاب شد و عبارت است از: عزت ملی با تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی.

وی تأکید کرد: تحقق این شعار در گرو مشارکت واقعی مردم و نهاد‌های مردمی است و امیدواریم امسال بتوانیم با همکاری همگانی، گام مؤثری در جهت تقویت عزت و هویت ملی برداریم.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار