به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، باراک اوباما افزود: همانطور که هفته گذشته گفتم این جنگ طولانی و سخت است اما ما شاهد هستیم که آنها مناطق تحت کنترل خود را از دست دادند و همانطور که می بینیم عراقی ها اشتیاق به جنگ و پس گرفتن اراضی خود دارند.
وی اظهار کرد: ما باید اطمینان یابیم که حمایت بیشتری از آنها می کنیم. ما خود در حال نبرد نیستیم اما زمانی که آموزش و نیروهای ویژه که از عراقی ها حمایت می کنند،فراهم می کنیم، وقتی که اطلاعات جمع آوری می کنیم و با ائتلاف همکاری می کنیم،شاهد هستیم که می توانیم به صورت مستمر عرصه را بر آنها تنگ تر کنیم. پیش بینی من این است تا پایان سال شرایطی فراهم خواهیم کرد که موصل در نهایت از دست آنها خارج خواهد شد.
مجری پرسید وقتی که عهده دار سمت شده اید،من فکر می کنم یکی از اولین حرف هایی که به رئیس سیا گفتید این بود که من می خواهم بن لادن را بگیرم و این کار را انجام دادید. من فکر می کنم درباره البغدادی نیز چنین فکری دارید.
باراک اوباما گفت: من همین اندیشه را درباره همه ساختار رهبری داعش دارم که شرورتر و مخرب تر از هر گروه و افراد در جهان است.
مجری سی بی اس پرسید آیا شما فکر می کنید البغدادی را تا پایان دوره ریاست جمهوری خود بگیرید؟
رئیس جمهور آمریکا گفت: هدف من این است که اطمینان یابم ما کارها را به درستی انجام می دهیم و ما طرحی داریم و اجرا می کنیم. شما بن لادن را مثال زدید.من قصد داشتم همان سال اول وی را بگیرم اما شما به عنوان رئیس جمهور نمی توانید این کار را انجام دهید بلکه کاری که می توانید انجام دهید این است که همه بخش ها اعم از اطلاعات(سرویس های اطلاعاتی)، ارتش ،دیپلماتیک را با خود همراه کنید و به تلاش ادامه دهید.
مجری سی بی اس پرسید، نظر شما درباره قانون پیشنهادی در کنگره که به خانواده ها اجازه می دهد علیه دولت سعودی در زمینه های مختلف شکایت کنند،چیست؟
باراک اوباما گفت: من به خاطر شکایت خانواده ها که گفتید مخالفت کردم. این فقط مسئله دوجانبه بین آمریکا و عربستان سعودی نیست بلکه مسئله رویکرد و تعامل آمریکا با دیگر کشورها مطرح است. اگر ما این امکان را فراهم کنیم که افراد در آمریکا بتوانند مرتبا از دیگر دولت ها شکایت کنند، این امکان را فراهم می کنیم که افراد دیگر کشورها نیز مرتبا از آمریکا شکایت کنند.
اوباما راهی عربستان سعودی شد
رئیس جمهور آمریکا برای دیداری رسمی ازعربستان سعودی، راهی این کشور شد.
وی درسفری که شش روزبه طول خواهد انجامید همچنین ازانگلیس وآلمان نیز دیدن خواهد کرد.
اوباما را دراین سفر، «جاش ارنست» سخنگو و«سوزان رایس» مشاورامنیت ملی وی همراهی می کنند.
براساس اعلام رسانه های خبری، باراک اوباما قراراست این هفته با سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درریاض درخصوص تحولات منطقه گفت وگو کند.
دیدار اوباما ازعربستان درحالی انجام می شود که مقام های ارشد دولت آمریکا، روابط عربستان و آمریکا را پیچیده و دشوار توصیف کرده اند.
این سفر چهارمین دیدار اوباما ازعربستان است وگفته می شود درآن روابط دوجانبه وبرخی مسائل ازجمله موضوع مداخله عربستان درجنگ یمن بررسی خواهد شد.
ازسوی دیگر همزمان با سفر«بارک اوباما' رئیس جمهوری آمریکا به عربستان، مساله نقش احتمالی عربستان درحمایت ازهواپیما ربایان مسوول حملات تروریستی 11 سپتامبر درآمریکا بار دیگر مطرح شده است.
28 صفحه ازگزارش 838 صفحه ای کنگره درباره وخیم ترین حمله تروریست درخاک آمریکا، تاکنون به صورت اسنادی محرمانه نگهداری وجزو اسناد طبقه بندی محسوب می شود.
براساس بخشی هایی ازگزارش منتشر شده، این 28 صفحه ابعاد بیشتری ازمنابع مالی و ارتباطات منابع حامیان خارجی هواپیماربایان حمله 11 سپتامبر وحامیان خارجی احتمالی برخی ازآنها را روشن خواهد کرد.
«جاش ارنست' سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید درباره اینکه آیا مساله حمایت عربستان از هواپیماربایان درسفر اوباما مطرح خواهد شد یا نه، ابراز بی اطلاعی کرد وگفت: کمیته حقیقت یاب 11 سپتامبر تاکنون بدقت چنین امکانی را بررسی و آن را تکذیب کرده است.
ارنست هفته گذشته به نقل ازگزارش کمیته 11سپتامبر گفت: عربستان ازمدتها قبل منبع اصلی تامین مالی این حمله قلمداد می شود. اما تاکنون شاهدی دال برنقش دولت یا مقام های ارشد عربستان درتامین مالی این حمله بدست نیامده است.
منبع:میزان